Nyheder om arbejde og ledighed

Her kan du læse nyheder i kategorien Arbejde og ledighed

Mestringsenhed skal forebygge lange sygemeldinger

Den 1. maj 2019 slår Silkeborg Kommune dørene op til den nye Mestringsenhed. Formålet er at forebygge og reducere sygefravær gennem tidlig hjælp.

Silkeborg styrker samarbejde om sygefravær med arbejdsgivere

Fra 1. april 2019 ændrer Silkeborg Kommune praksis for håndteringen af langtidssygemeldinger. Fremover vil Jobcenteret afholde fælles møde med både medarbejder og virksomhed for at sikre en god dialog, en tidligere indsats og et tættere samarbejde mellem virksomhed, medarbejder og Jobcenter.

Jobcenter Silkeborg er lukket onsdag 30. januar 2019

Onsdag 30. januar 2019 holder Jobcenter Silkeborg lukket fra 8.00-13.00.

Ændret krav om opholdstid i Danmark og nyt krav om beskæftigelse

Pr. 1 januar 2019 kommer der nye krav for ret til kontanthjælp og uddannelseshjælp.

Du kan måske få genoptaget din sygedagpengesag

Har du fået standset udbetalingen af sygedagpenge på grund af arbejdsdygtighed, før du modtog en afgørelse, så kan du måske få genoptaget sagen. Det er ikke muligt for Silkeborg Kommune at finde de relevante sager. Derfor skal du selv kontakte os.

Misvisende rangliste kan sende kommuner i forkert retning og borgere på permanent offentlig forsørgelse

Borgmester Steen Vindum og Arbejdsmarkedsudvalget i Silkeborg Kommune ønsker et hurtigt møde med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen for at drøfte Beskæftigelsesministeriets nye rangliste over kommunernes indsats for at få borgere væk fra offentlig forsørgelse. Ranglisten skal give kommunerne en tilskyndelse til at gøre en bedre indsats, men ranglisten kan i stedet sende kommunerne i en forkert retning.

Taskforce er klar til at hjælpe Tvilum-medarbejdere

Jobcenter Silkeborg har forberedt en plan-B for at hjælpe de 700 medarbejdere i job, hvis Tvilum mod forventning ikke genåbner med nye ejere.

To ministre ser på Silkeborgmodel for investering i øget beskæftigelse

Silkeborg Kommune investerer aktivt i at få flere i job og uddannelse. Investeringerne har allerede reduceret overførselsudgifterne med 30 mio. kr. om året.

To flygtninge glade i job hos virksomheden Etiflex

Partyzan Mamed Haji og Noorydeen Khalil Esmail fra Syrien er begge blevet fastansat ved etiketvirksomheden Etiflex i Them ved Silkeborg. Her er de faldet rigtig godt til både personligt og arbejdsmæssigt.

Jobvækst i Silkeborg

Nye tal fra Business Region Aarhus viser, at Silkeborg er den kommune i Østjylland, der de seneste år har haft den største vækst i antallet af fuldtidsbeskæftigede. Det ser generelt positivt ud i hele den østjyske millionby, hvor væksten for alvor har bidt sig fast.