Nyheder om arbejde og ledighed

Her kan du læse nyheder i kategorien Arbejde og ledighed

Billede af ung mand med trist udtryk

Silkeborg vil gøre det lettere for sårbare unge at få hjælp hos kommunen

Sårbare unge skal opleve større sammenhæng, når de er i kontakt med flere forskellige afdelinger i Silkeborg Kommune. Det skal løfte kvaliteten af kommunens samlede tilbud til unge og gøre en forskel for unge, der lever på kanten af samfundet. Det er målet med ”Samarbejdsmodellen”, der lige nu bliver rullet ud i hele kommunen.

Fejl i udbetalingsmeddelelser til sygedagpengemodtagere

Der er i dag desværre sendt udbetalingsmeddelelser med fejl til modtagere af sygedagpenge.

Serviceniveau for befordring ændrer sig for borgere i beskæftigelsesindsats

Byrådet har besluttet at nedsætte serviceniveauet for befordringsgodtgørelse fra 1. januar 2021, så man ikke længere kan få udbetalt godtgørelsen optil 24 km som buskort, når man deltager i en beskæftigelsesrettet indsats efter Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats (LAB), kap. 11, 13 og 14.

Fire løbere i skoven

Bevægelsesprojekt skal skabe bro til arbejdsmarkedet

Fysisk nedslidning eller dårligt mentalt og fysisk helbred kan gøre det vanskeligt at fastholde et job – eller overhovedet at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Projektet ’Bevæg dig – sammen’ skal hjælpe borgere med netop dét - og motion og bevægelse i de lokale foreninger er løftestangen.

Jobcenter

Jobcentre holder lukket torsdag fra 8-12

Torsdag 5. november 2020 fra 8-12 holder Jobcentre lukket.

Modtagere af forsørgelsesydelser får engangstilskud

Borgere, som modtager forsørgelsesydelser vil automatisk modtage et engangstilskud på 1.000 kr. i løbet af oktober 2020.

Mennesker ser på et kunstværk

Slutevaluering: Receptpligtig kultur gør en forskel

Fælleslæsning, kor, samtalesalon om kunst og et besøg hos Tollundmanden. Det er nogle af de oplevelser, som borgere fra Silkeborg Kommune, der har deltaget i Kultur på Recept, har fået med i bagagen.

Ydelsescentret lukker for henvendelser om sygedagpenge i denne uge

Silkeborg får et nyt og forbedret sygedagpengesystem, der skal gøre sagsbehandlingen mere sikker og effektiv. Derfor holder sygedagpenge-udbetalingen i Ydelsescentret lukket for henvendelser om sygedagpenge fra 2. juni til 5. juni 2020.

Jobcenter

Jobcenter Silkeborg og Ungeguiden holder åbent

Jobcenter Silkeborg og Ungeguiden holder åbent. Vi tilbyder og anbefaler virtuelle og telefoniske møder i højere grad end normalt.

Billede af Rådhuset i Silkeborg

Silkeborg får nyt og forbedret sygedagpengesystem

Et nyt, moderniseret it-system skal lette processen for arbejdsgivere og borgere, der skal anmelde sygefravær. Systemet består af en online selvbetjeningsløsning til borgere og arbejdsgivere.