Selvbetjening og tidsbestilling

Mestringsenheden

Et tilbud til dig, der er i risiko for eller lige er blevet sygemeldt.

I Silkeborg Kommune ønsker vi at forebygge og reducere sygefravær. Derfor har vi oprettet en Mestringsenhed, hvor vi sammen med dig ser på, hvordan vi kan hjælpe dig til at få det bedre, så det er muligt at fortsætte med at arbejde.

Det er frivilligt og gratis at deltage i et forløb i Mestringsenheden.

Dine oplysninger vil udelukkende være tilgængelig for Mestringsenheden og vil ikke blive videregivet til andre med mindre du selv har givet tilladelse til det. Dvs. at der ikke bliver oprettet en sag i kommunen og at der ikke bliver overleveret viden til evt. sagsbehandler i kommunen, hvis du senere bliver sygemeldt.

I Mestringsenheden tilbyder vi:

  • Individuelle, coachende samtaler med en mestringskonsulent, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor du får den bedste hjælp, så du bliver bedre til at mestre dit helbred og arbejde
  • Et forløb, der er tilrettelagt individuelt ud fra dine problematikker, ressourcer og behov. Det kan f.eks. være tilbud gennem eget forsikringsselskab, Sundhedshuset eller tilbud i Mestringsenheden som energiforvaltning, søvnvejledning, fysisk træning, smertehåndtering, deltagelse i workshops, osv.

Du har mulighed for at få hjælp hos Mestringsenheden, hvis:

  • Du bor i Silkeborg Kommune
  • Du arbejder i en privat eller offentlig virksomhed
  • Du er i risiko for at blive sygemeldt på grund af fysiske eller psykiske vanskeligheder, men endnu ikke er sygemeldt (hvis du har en behandlingskrævende psykiatrisk lidelse eller et aktivt misbrug, kan du ikke blive henvist til Mestringsenheden)
  • Du har været sygemeldt i kort tid (max. 30 dage)

Det er din arbejdsgiver eller læge, der skal henvise dig til Mestringsenheden. Derfor skal du tage fat i enten din læge eller arbejdsgiver, hvis du ønsker et forløb hos Mestringsenheden.

Hvis du har stress og er ansat i Silkeborg Kommune skal du henvende dig til Stressenheden.