Nyheder om børn, unge og familie

Her kan du læse nyheder i kategorien Børn, skole og familie

Coronavirus: Børn og elever skal blive hjemme 14 dage efter ferie til frarådede lande

Udenrigsministeriet fraråder ikke længere rejser til en lang række EU/Schengen-lande, fordi smittetrykket i disse lande er tilstrækkeligt lavt. Udenrigsministeriet fraråder dog stadig alle ikke nødvendige rejser uden for EU og til en række lande i EU. Her kan du læse, hvordan du skal forholde dig, hvis du tager børn med ud at rejse frem til 31. august.

Coronavirus: Til ledere og medarbejdere i dagtilbud og skoler

Vi har samlet alle sundhedsfaglige informationer om coronavirus/COVID-19 på denne side. Hvis du ikke finder svar her, kan du kontakte sundhedsberedskabet i Silkeborg Kommune på mail sundhedsberedskab@silkeborg.dk.

Coronavirus: Sundhedsstyrelsen opdaterer anbefalinger for dagtilbudsområdet

Sundhedsstyrelsen har lavet en ny, generel vejledning med opdaterede anbefalinger til at forebygge smittespredning. Den nye vejledning erstatter den tidligere vejledning fra første fase af genåbningen i dagtilbud og skaber retningen for, hvordan Silkeborg Kommune håndterer fase 2 i genåbningen. Læs de vigtigste opdateringer nedenfor eller find de fulde opdaterede vejledninger.

Coronavirus: Anden fase for genåbning af samfundet (opdateret)

Statsministeren har 7. maj offentliggjort anden fase af genåbningen af samfundet. Læs mere om, hvad det betyder i nyheden her.

Coronavirus: Forældre får penge tilbage for pasning

Forældre skal have penge tilbage for pasning de dage, hvor deres barns pasningstilbud har været helt eller delvis lukket efter 15. april.

Coronavirus: Dagplejere reducerer åbningstid med en halv time om dagen

Fra 1. maj 2020 bliver åbningstiden hos dagplejere i Silkeborg Kommune en halv time kortere. Det sker for at sikre, at dagplejerne kan nå at overholde Sundhedsstyrelsens vejledninger.

Coronavirus: Flere end 50 daginstitutioner og skoler får ekstra udendørs håndvaske

Børn og ansatte skal vaske hænder ofte, derfor sætter vi ekstra udendørs håndvaske op på skoler og daginstitutioner.

Coronavirus: Sådan forbereder vi os til at tage imod jeres børn i dagtilbud og skoler

I den kommende uge sker der en gradvis og kontrolleret genåbning af dagpleje, daginstitutioner, skoler og SFO’er i Silkeborg Kommune. Her fortæller vi om nogle af vores mange forberedelser for en tryg og sikker åbning.

Coronavirus: Flere end 2000 pædagoger og lærere får lynkursus i hygiejne inden genåbning

Når flere end 2000 medarbejdere i dagplejen, daginstitutionerne, skoler og SFO’er møder ind på arbejde tirsdag efter påske, får de et lynkursus i hygiejne, inden dagtilbud og skoler åbner for børn og elever.

Coronavirus: Første fase for genåbningen af dagtilbud, dagpleje og skoler

Torsdag 16. og fredag 17. april startede første fase af genåbningen af samfundet, som blandt andet bød på åbning af dagtilbud, dagpleje og skoler.