Selvbetjening og tidsbestilling

Vi tager forskud på Campus Bindslevs Plads

Mere end 650 elever har i denne uge været forbi Læringslaboratoriet på Campus Bindslevs Plads i Silkeborg. Her har eleverne arbejdet med alt fra 3D-printere til kemiske modificeringer af LEGO-klodser.

Campus Bindslevs Plads skal være en markedsplads, hvor elever, undervisere, studerende og andre interesserede kan få inspiration til læring, kultur og kreativitet.

Derfor har 25 ambassadører fra seks forskellige uddannelsesinstitutioner i Silkeborg Kommune i denne uge eksperimentet med nye måder at lære på i Læringslaboratoriet på Campus Bindslevs Plads.

Læringslaboratoriet består af fem forskellige læringsforløb, der sætter fokus på en række forskellige nye måder at lære på med inspiration fra Asger Jorns arbejdsprocesser i anledning af 100-året for Jorn.

Derfor kan du blandt andet opleve LEGO-klodser, der er blevet til tilbygninger, skilte eller noget andet usædvanligt i byrummet. De skal fungere som et ”hack” af byrummet for at få forbipasserende til at blive forundret eller lægge mærke til noget nyt i byrummet.

Et andet læringsforløb byder på kemisk modificering af LEGO-klodser. Modificering var en af mange af Jorns arbejdsmetoder og det gav pædagogisk leder og underviser i kemi på TH. Langs HF & VUC i Silkeborg, Niels Holm Greibe Ellitsgaard, ideen til at arbejde med, hvordan man kan påvirke LEGO-klodser kemisk.

”På tværs af tre institutioner har vi skabt et læringsforløb, hvor vi arbejder med folkeliggørelse, modifikationer, laboratoriesikkerhed, induktivt arbejde med materialer, kemisk viden om materialer og kreativitet på én gang,” siger han.

De modificerede LEGO-klodser skal blive til en reproduktion af Asger Jorns værk Livshjulet, der bliver udstillet på Silkeborg Bibliotek sammen med kunstneriske resultater fra ugens alle fem læringsforløb.

Fernisering på Silkeborg Bibliotek i weekenden

Alle er velkomne til at deltage i ferniseringen af de kunstneriske resultater fra Læringslaboratoriet.

Det foregår op Silkeborg Bibliotek lørdag d. 4. oktober 2014 kl. 10-14.00.

Program:

  • Kl. 10.00: Åbning og lounge baggrundsmusik v. Marie Louise Takibo, Silkeborg
  • Kl. 10.30: Åbningstale v. Kultur- og Fritidschef, Freddie Davidsen
  • Kl. 11.00: Oplæg om Asger Jorn v. Sanne Hvidt, Museum Jorn
  • Kl. 13.00: Oplæg om Campus Bindslevs Plads v. projektleder René Gabs Bargisen
  • Kl. 14.00: Tak for i dag
Læs mere om Campus Bindslevs Plads på projektets hjemmeside.
Sidst opdateret