Selvbetjening og tidsbestilling

Et godt sted at være børnefamilie

Silkeborg Kommune er et godt sted at være børnefamilie. Og vi vil gerne være endnu flere.

Billede fra Silkeborg on tour kampagne
Os, der allerede bor i Silkeborg Kommune, er rigtig glade for at bo her – det gælder ikke mindst børnefamilier.

En gruppe forældre, som bor forskellige steder i kommunen, har i foråret 2016 fundet frem til, hvad det er, der gør familielivet i Silkeborg Kommune til noget unikt. De nåede frem til fem særlige kvaliteter, som vi kalder "de fem perler".

Læs mere om de fem perler, der tilsammen gør Silkeborg Kommune til noget helt særligt - især for børnefamilier.


Fem perler for børnefamilier

Ingen andre kommuner kan prale af så meget vand og skov så tæt på alle boligområder, herunder Silkeborg by. 

Uanset hvor man bor i kommunen er man helt tæt på naturen og har et utal af muligheder lige uden for døren. Der er ikke langt til en madpakketur i skoven, en flot løbe- eller vandretur eller en tur i kajakken. Hele familien kan således uden megen planlægning komme ud i naturen. 

Områdets skoler og dagsinstitutioner har også øje for naturen i forbindelse med undervisning og aktiviteter.  

Grafik til Silkeborg Kalder

Det er også vigtigt for børnene at være tæt på alt det, der bestemmer hverdagens rytme. Nærheden til skole, daginstitutioner, fritidsaktiviteter betyder, at børnene fra en tidlig alder kan færdes på egen hånd - en helt anden virkelighed for børnene, end hvis man bor i en storby. 

Børnefamilier fylder godt op i mange lokalområder, hvilket betyder, at børnene får relationer og venner helt tæt på - venner, der kan nås på en kort cykeltur af børnevenlige stier eller gennem hullet i hækken. 

Det er ikke kedeligt at være barn i Silkeborg Kommune, der udover nære aktiviteter og fritidstilbud helt tæt på i lokalområderne også byder på større oplevelser og udfoldelsesmuligheder for børn i alle aldre. 
 
Grafik til Silkeborg KalderHverdagen kalder - og det er jo især forældrene, der mærker det. Derfor er et områdes attraktivitet i forhold til bosætning stærkt afhængig af rammerne for det basale hverdagsliv. 

Tilgængelighed til arbejde er helt centralt - og med Silkeborg Kommunes beliggenhed i den østjyske millionby kan man nå mere end en halv million arbejdspladser inden for en times kørsel. Så også som pendler er man tæt på arbejde. 

I langt de fleste byer og boligområder har borgerne mindst én dagligvarebutik tæt på, hvilket gør hverdagen nemmere. Det gælder også i forhold til fritids- og foreningsaktiviteter for både børn og forældre. 

Hverdagens rytme er også bestemt af afstand til børnenes daginstitution og skole. De fleste steder er institutionerne helt tæt på. 
 
Grafik til Silkeborg Kalder 


Mange forlader deres boligområde i dagtimerne pga. arbejde, men når man er hjemme, sættes der stor pris på mangfoldigheden af lokalområder, deres fællesskab med muligheder for engagement i fællesspisning, fester og foreningsliv. 

For tilflytterfamilier fra storbyerne er det en kvalitet, at man kommer hinanden mere ved, og at der er en mere umiddelbar åbenhed omkring at hjælpe hinanden og låne "en kop sukker". 
 
Grafik til Silkeborg Kalder I Silkeborg Kommune får du det bedste af to verdener. De mange kvaliteter, oplevelser, muligheder, m.m. i Silkeborg Kommune og Jyllands store attraktioner og oplevelser tæt på giver familierne gode muligheder for vekselvirkning mellem hjemme og ude. 

Med base i Jylland og de stadigt bedre vejforbindelser kan man hurtigt komme frem til store koncertoplevelser i boxen, forestillinger io Musikhuset i Aarhus, en dag for børnene i Legoland eller Regnskoven - og lige så hurtigt hjem igen. 
Grafik til Silkeborg Kalder