Selvbetjening og tidsbestilling

Velkommen

Når du skal flytte er der mange praktisk ting, du skal huske. Vi har samlet nogle gode råd, og du kan også få tips til, hvor du kan møde andre tilflyttere.

byliv, mennesker der går rundt i byen

Når du skal flytte

Du kan melde flytning op til en måned før, du flytter. Du skal dog melde flytning seneste 14 dage efter, du er flyttet.

Du skal være opmærksom på:

Hvis du flytter til Silkeborg fra en anden kommune eller flytter indenfor Silkeborg Kommune, kan du melde flytning på borger.dk's hjemmeside.

Her kan du også få et overblik over alle de ting, du skal huske i forbindelse med din flytning.

Velkomstmøder

Hvert halve år indbyder vi nye borgere til et velkomstmøde. Her fortæller vi om alle de spændende muligheder, kommunen byder på.

Du møder borgmesteren og mange andre nøglepersoner, der er eksperter på hvert deres område om Silkeborg. Vi byder også på kaffe og kage samt socialt aktivitet, som varierer alt efter hvor mødet holdes.

Du vil blive indbudt til mødet personligt i din digitale postkasse.

Silkeborg Kalder

Silkeborg Kommune har søsat bosætningskampagnen "Silkeborg Kalder". Kampagnen skal få flere til at bosætte sig i kommunen og fortælle dig, hvorfor du skal bo netop i Silkeborg.

Du kan læse mere om kampagnen og få gode tips og tricks, hvis du overvejer at flytte til kommunen eller netop er flyttet: www.silkeborgkalder.dk og på deres facebookside.

Netværk

Når du flytter til en ny by, kan det være en udfordring at skabe et nyt netværk.

Silkeborgs pigepanel giver dig muligheden for at møde mange andre, der også er flyttet til byen. Panelet består af piger 20-35 år, og de hjælper gerne med at svare på alle de spørgsmål, du måske har som tilflytter. Du kan finde dem på Silkeborg Kalders hjemmeside eller deres facebookside.

Mest for ældre

 Er du over 65 år, er der et rigtigt aktivt seniorliv omkring dig i Silkeborg Kommune. Der er en bred vifte af tilbud på aktivitetscentrene og et righoldigt udbud af muligheder inden for kultur- og fritidslivet, herunder museerne og biblioteket. 

Klik også på linket her, og læs om blandt andet forebyggende hjemmebesøg, it-caféer for seniorer m.m.