Nyheder om Flytte, bo og bygge

Her kan du læse nyheder i kategorien Flytte, bo og bygge

Silkeborg er Danmarks 8. hurtigst voksende kommune

Flere og flere slår sig ned i Danmarks Outdoor Hovedstad. I 2020 er Silkeborg fortsat Danmarks 10. største kommune.

Silkeborg halverer sagsbehandlingstid og slår ny rekord i antal byggesager

På trods af rekordhøj byggeaktivitet i Silkeborg Kommune er sagsbehandlingstiden på byggesager halveret fra 2018 til 2019.

Fårvangs nye ældrecenter bliver hjemligt og demensvenligt

I 2018 besluttede byrådet, at den ældre del af Fårvang Ældrecenter skal rives ned til fordel for 12 nye boliger med café, sygeplejeklinik og velværerum. Sundheds- og Ældreudvalget har på udvalgsmødet den 4. december valgt Team Knudsgaard som totalentreprenør på om- og tilbygningen af Fårvang Ældrecenter, og derfor indleder Silkeborg Kommune de sidste kontraktforhandlinger med Team Knudsgaard.

Silkeborgs tilflyttere er unge børnefamilier

Nye undersøgelser fra Silkeborg Kommune viser, at tilflytternes gennemsnitsalder er markant lavere end indbyggernes, og at mange af tilflytterne er børnefamilier.

Stigende byggeaktivitet i Silkeborg

Antallet af byggeansøgninger i Silkeborg er steget med 20 % siden sidste år. Samtidig er sagsbehandlingstiden halveret på grund af øget effektivitet og flere ansættelser i byggesagsteamet.

Betydeligt kortere sagsbehandlingstid på byggesager

Virksomheder og borgere får i dag behandlet deres byggesag på fire uger i gennemsnit mod syv uger for et år siden. Det er et fald i den gennemsnitlige sagsbehandlingstid på næsten 40 %.

Vind prisen for årets lokalområde 2019

Prisen går til et område, der har gjort en særlig indsats for at styrke livet i lokalområdet. Med prisen følger 40.000 kr. til det projekt, der står øverst på områdets ønskeliste.

Byggeansøgninger sætter rekord i Silkeborg

Væksten i Silkeborg Kommune er stor. Stadig flere bygger boliger, og antallet af byggeansøgninger sætter rekord for andet år i træk.

Arkitektkonkurrence for kæmpeareal i Silkeborg midtby

Silkeborg Kommune, foreningen Realdania og lokale aktører har indgået et partnerskab om at gennemføre en parallelkonkurrence om en samlet masterplan for Søfronten og Havnen i Silkeborg by. Masterplanen skal styrke sammenhængen mellem Silkeborgs nærhed til natur og bylivet i byens midte.

Forslag til lokalplan for Erhvervskorridoren i offentlig høring

Langs Silkeborgmotorvejen ligger Erhvervskorridoren - et godt 40 hektar stort område med gode erhvervsmuligheder. Silkeborg Kommune fremlægger nu forslag til lokalplan for Erhvervskorridoren i offentlig høring.