Nyheder om Flytte, bo og bygge

Her kan du læse nyheder i kategorien Flytte, bo og bygge

Hvor bor borgerne 2034

Næsten 110.000 indbyggere i Silkeborg om 12 år

En ny befolkningsprognose viser, at stort set alle lokalområder i Silkeborg Kommune vokser frem mod 2034. Væksten ventes at være balanceret på godt 1 % om året. Den største vækst kommer i den nye bydel Eriksborg mellem Gødvad og Grauballe samt i Funder. Også mindre lokalområder som Kragelund, Gjessø og Sjørslev får en relativ høj vækst.

Illustration indbyggere

Silkeborg er den næsthurtigst voksende kommune i Danmark

Opgørelsen over væksttal for kommuner i Danmark er netop blevet offentliggjort. De viser, at Silkeborg er den kommune i Danmark, der i 2020 voksede næstmest i hele Danmark. Den eneste kommune med en højere vækst i procent er Høje Taastrup.

Kort over Eriksborg hvor de forskellige boligområder er placeret plus bydelscenter, erhvervsområde og naturområder

De store linjer er på plads til udviklingen af Silkeborgs nye bydel Eriksborg

Silkeborg Byråd har 21. december 2020 vedtaget en strukturplan, som tegner en hel ny bydel – Eriksborg – med ca. 1.200 boliger, naturområder, bydelscenter og erhvervsområde.

Luftfoto af Lupinvej og Resedavej

Godt boligområde i Silkeborg har kæmpet sig væk fra ghettostempel

Boligområdet Lupinvej/Resedavej i Silkeborg er inde i en meget positiv udvikling, og opfylder nu kriterierne for ikke længere at optræde på den årlige ghettoliste, som boligministeren i dag har offentliggjort.

Mennesker på Silkeborg torv

Silkeborg passerer 95.000 indbyggere

Silkeborg Kommune rammer en milepæl i befolkningstilvæksten ved at passere 95.000 indbyggere.

Romervej

Gang i grundsalget i Grauballe

Der meldes nu udsolgt på Romervej i Grauballe. Interessen for grundene har været stor siden planerne for den nye bydel, Eriksborg, blev meldt ud.

Byggegrunde i Balle Bygade

Bæredygtige grunde i Balle i udbud

Nu er 18 grunde på Balle Bygade i Balle klar til at blive solgt. Et område med plads til familielivet og med fokus på bæredygtighed og grønne udeområder.

Oversigtskort over den nye bydel Eriksborg, hvor naturområder og boligområder er markeret

”Dem, der kommer til at bo i Silkeborgs nye bydel, kommer virkelig til at mærke, at de bor i Danmarks Outdoor Hovedstad”

Silkeborg Byråd har godkendt et forslag til en strukturplan for første etape af den nye bydel Eriksborg, som på sigt bliver hjem for ca. 7.000 borgere.

Aarets Lokalomraade

Vind prisen for årets lokalområde 2020

Prisen går til et område, der har gjort en særlig indsats for at styrke livet i lokalområdet. Med prisen følger 40.000 kr. til det projekt, der står øverst på områdets ønskeliste.

Kran

Silkeborg er vokset med mere end 700 boliger i 2019

I 2019 blev der flyttet ind i 704 nye boliger i Silkeborg Kommune. Det viser det nyeste boligprogram, der er vedtaget i Økonomi- og Erhvervsudvalget i Silkeborg Kommune.