Nyheder om Flytte, bo og bygge

Her kan du læse nyheder i kategorien Flytte, bo og bygge

”Dem, der kommer til at bo i Silkeborgs nye bydel, kommer virkelig til at mærke, at de bor i Danmarks Outdoor Hovedstad”

Silkeborg Byråd har godkendt et forslag til en strukturplan for første etape af den nye bydel Eriksborg, som på sigt bliver hjem for ca. 7.000 borgere.

Vind prisen for årets lokalområde 2020

Prisen går til et område, der har gjort en særlig indsats for at styrke livet i lokalområdet. Med prisen følger 40.000 kr. til det projekt, der står øverst på områdets ønskeliste.

Silkeborg er vokset med mere end 700 boliger i 2019

I 2019 blev der flyttet ind i 704 nye boliger i Silkeborg Kommune. Det viser det nyeste boligprogram, der er vedtaget i Økonomi- og Erhvervsudvalget i Silkeborg Kommune.

Naturen og fællesskaber skal danne rammen om Silkeborgs nye bydel Eriksborg

Natur og fællesskaber er nøgleordene i de bærende principper, som Økonomi- og Erhvervsudvalget netop har godkendt for udviklingen af den nye bydel Eriksborg. Dermed skal den nye bydel understøtte Silkeborg Kommunes identitet som Outdoor Hovedstad.

Silkeborg er Danmarks 8. hurtigst voksende kommune

Flere og flere slår sig ned i Danmarks Outdoor Hovedstad. I 2020 er Silkeborg fortsat Danmarks 10. største kommune.

Silkeborg halverer sagsbehandlingstid og slår ny rekord i antal byggesager

På trods af rekordhøj byggeaktivitet i Silkeborg Kommune er sagsbehandlingstiden på byggesager halveret fra 2018 til 2019.

Fårvangs nye ældrecenter bliver hjemligt og demensvenligt

I 2018 besluttede byrådet, at den ældre del af Fårvang Ældrecenter skal rives ned til fordel for 12 nye boliger med café, sygeplejeklinik og velværerum. Sundheds- og Ældreudvalget har på udvalgsmødet den 4. december valgt Team Knudsgaard som totalentreprenør på om- og tilbygningen af Fårvang Ældrecenter, og derfor indleder Silkeborg Kommune de sidste kontraktforhandlinger med Team Knudsgaard.

Silkeborgs tilflyttere er unge børnefamilier

Nye undersøgelser fra Silkeborg Kommune viser, at tilflytternes gennemsnitsalder er markant lavere end indbyggernes, og at mange af tilflytterne er børnefamilier.

Stigende byggeaktivitet i Silkeborg

Antallet af byggeansøgninger i Silkeborg er steget med 20 % siden sidste år. Samtidig er sagsbehandlingstiden halveret på grund af øget effektivitet og flere ansættelser i byggesagsteamet.

Betydeligt kortere sagsbehandlingstid på byggesager

Virksomheder og borgere får i dag behandlet deres byggesag på fire uger i gennemsnit mod syv uger for et år siden. Det er et fald i den gennemsnitlige sagsbehandlingstid på næsten 40 %.