Nyheder om Flytte, bo og bygge

Her kan du læse nyheder i kategorien Flytte, bo og bygge

Kort over Eriksborg hvor de forskellige boligområder er placeret plus bydelscenter, erhvervsområde og naturområder

De store linjer er på plads til udviklingen af Silkeborgs nye bydel Eriksborg

Silkeborg Byråd har 21. december 2020 vedtaget en strukturplan, som tegner en hel ny bydel – Eriksborg – med ca. 1.200 boliger, naturområder, bydelscenter og erhvervsområde.

Luftfoto af Lupinvej og Resedavej

Godt boligområde i Silkeborg har kæmpet sig væk fra ghettostempel

Boligområdet Lupinvej/Resedavej i Silkeborg er inde i en meget positiv udvikling, og opfylder nu kriterierne for ikke længere at optræde på den årlige ghettoliste, som boligministeren i dag har offentliggjort.

Mennesker på Silkeborg torv

Silkeborg passerer 95.000 indbyggere

Silkeborg Kommune rammer en milepæl i befolkningstilvæksten ved at passere 95.000 indbyggere.

Romervej

Gang i grundsalget i Grauballe

Der meldes nu udsolgt på Romervej i Grauballe. Interessen for grundene har været stor siden planerne for den nye bydel, Eriksborg, blev meldt ud.

Byggegrunde i Balle Bygade

Bæredygtige grunde i Balle i udbud

Nu er 18 grunde på Balle Bygade i Balle klar til at blive solgt. Et område med plads til familielivet og med fokus på bæredygtighed og grønne udeområder.

Oversigtskort over den nye bydel Eriksborg, hvor naturområder og boligområder er markeret

”Dem, der kommer til at bo i Silkeborgs nye bydel, kommer virkelig til at mærke, at de bor i Danmarks Outdoor Hovedstad”

Silkeborg Byråd har godkendt et forslag til en strukturplan for første etape af den nye bydel Eriksborg, som på sigt bliver hjem for ca. 7.000 borgere.

Aarets Lokalomraade

Vind prisen for årets lokalområde 2020

Prisen går til et område, der har gjort en særlig indsats for at styrke livet i lokalområdet. Med prisen følger 40.000 kr. til det projekt, der står øverst på områdets ønskeliste.

Kran

Silkeborg er vokset med mere end 700 boliger i 2019

I 2019 blev der flyttet ind i 704 nye boliger i Silkeborg Kommune. Det viser det nyeste boligprogram, der er vedtaget i Økonomi- og Erhvervsudvalget i Silkeborg Kommune.

Bydelscenter i Eriksborg

Naturen og fællesskaber skal danne rammen om Silkeborgs nye bydel Eriksborg

Natur og fællesskaber er nøgleordene i de bærende principper, som Økonomi- og Erhvervsudvalget netop har godkendt for udviklingen af den nye bydel Eriksborg. Dermed skal den nye bydel understøtte Silkeborg Kommunes identitet som Outdoor Hovedstad.

Panoramabillede over Silkeborg Langs Silkeborg by og motorvejen

Silkeborg er Danmarks 8. hurtigst voksende kommune

Flere og flere slår sig ned i Danmarks Outdoor Hovedstad. I 2020 er Silkeborg fortsat Danmarks 10. største kommune.