Selvbetjening

Nyheder om Handicap og psykiatri

Her kan du læse nyheder i kategorien Handicap og psykiatri

Nyt tilbud i Silkeborg midtby gør det nemt at få råd og vejledning

Det skal være nemmere for borgere at få råd og vejledning om sociale problemer.

Børnecenter Solbo i Resenbro er nomineret til pris

Arbejdsmiljørådet har offentliggjort, at Børnecenter Solbo er nomineret til årets arbejdsmiljøpris i kategorien Psykisk Arbejdsmiljø.

Silkeborgs nye botilbud i Balle begynder at tage form

Den store ombygning af Ballelund Plejecenter, til et nyt botilbud for unge voksne med psykisk sårbarhed, er gået i gang. Ved årsskiftet kan de første beboere flytte ind.

Stadig flere får ondt i livet

Stadig flere borgere rammes af psykiske lidelser. En fælles, styrket indsats er baggrunden for KKR-konferencen onsdag 7. marts 2018 i Silkeborg. Her mødes over 180 aktører, med en aktie i den nære psykiatri, for at drøfte, hvordan hjælpen til borgerne kan gøres endnu bedre.

Silkeborg Kommune med i frikommunenetværk

I en række forsøg arbejder syv kommuner på at fastholde styringen af udgifterne på det specialiserede socialområde og forbedre borgerens valgfrihed og selvbestemmelse.

Voksenhandicap modtager flot pris

Helle Thorning, Annette Nyhus og Birte Yde Larsen fra Voksenhandicap modtog tidligere på måneden Socialpædagogernes Landsforenings pris ’Socialpædagogerne i fremtiden’.

Nyt rådgivningstilbud skal møde de unge i øjenhøjde

Undersøgelser peger på, at flere unge har svært ved at finde vej i livet. Derfor arbejder Silkeborg Kommunen på at oprette en ny ungerådgivning. Med afsæt i en café, der skal fungere som et trygt fristed, og mulighed for anonym rådgivning, skal rådgiverne møde de unge i øjenhøjde.

Silkeborg styrker ungdomsuddannelse til udviklingshæmmede, autister og unge med multihandicap

For at flere unge med særlige behov opnår personlige, sociale og faglige kompetencer til at mestre en så selvstændig og aktiv deltagelse i voksenlivet som muligt, styrker Silkeborg Kommune den Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse (STU).

Silkeborg Kommune vil have mindre bureaukrati på specialområdet

Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann har sagt ja til syv kommuners ønske om at arbejde for flere muligheder for borgerne og bedre udnyttelse af ressourcerne på det specialiserede socialområde, heriblandt Silkeborg Kommune.

Hjælp til at tackle psykisk sygdom i familien

Fagfolk fra kommune, region og frivillig forening samarbejder om at rådgive og støtte silkeborgensere, som har én i familien, der er psykisk syg.