Selvbetjening

Silkeborg Kommunes idrætslederpriser

Stort tillykke til Caroline Damgaard Jensen og Lars Bomholt Damgaard, der 6. marts 2018 modtog Silkeborg Kommunes idrætslederpriser for 2017.

Årets prisvindere

Lars Bomholt Damgaard modtog Silkeborg Kommunes Idrætslederpris, og Caroline Damgaard Jensen modtog Silkeborg Kommunes Ungdomsidrætslederpris. Priserne blev overrakt af formanden for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget Johan Brødsgaard ved årets prisfest i JYSK arena. Sammen med hædringen fik de to prismodtagere en buket og en check på 5.000 kr.

Lars Bomholt Damgaard er indstillet til at modtage prisen af Silkeborg Kajakklub og Caroline Damgaard Jensen af Silkeborg Gymnastikforening. Læs mere om prismodtagerne i indstillingerne længere nede på denne side under oversigten over prisvindere.

Oversigt over prisvindere

Lars Bomholt Damgaard

Silkeborg Kajakklub skrev blandt andet i indstillingen af Lars Bomholt Damgaard til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris:

"Lars er Silkeborg Kajakklubs særdeles afholdte træner, klubbens dygtige organisator og drivkraft som stævneansvarlig og en forbilledlig frivillig i klubben.
Han har stået i spidsen for de stævner i klubben, der har været afholdt på Langsøen samt øvrige kajakstævner af høj kvalitet. I 2017 har været et særligt år, hvor der fra Søsportens Hus blev arrangeret Silkeborg Regatta og Nordisk Mesterskab i kaproning med Lars som tovholder.

Udover stævneansvar bruger han en meget stor del af sin fritid med Silkeborg Kajakklubs store talentgruppe. Igennem en årrække har talentgruppen været stigende, og de har leveret meget synlige resultater med rigtig mange medaljer af både guld, sølv og bronze, hvilket også er meget synligt ved Idrætsrådets prisoverrækkelser hvert år. 

Lars er med sin venlige person og empatiske forståelse en meget afholdt træner. Spørger man Lars til råds, får man altid et ordentligt, kvalificeret, brugbart og hurtigt svar. Det er højt værdsat af de mange unge roere i klubben, hvis de har udfordringer på det sportslige eller på det personlige plan. Han har selv været roer på allerhøjeste niveau og kender derfor godt, de situationer og træningsudfordringer som talenterne ofte står over for. Lars deltager derfor også i Dansk Kano & Kajak Forbund (DKF) regi som U16 assistentlandstræner. 

Lars er en fantastisk frivillig i Silkeborg Kajakklub. Han deltager med et smil i at løse alle slags opgaver i klubben og er altid villig til at give en hjælpende hånd. Det sociale aspekt i klubben har en meget stor betydning for Lars, og derfor deltager han også altid i klubbens arrangementer. Alt dette arbejde for kajaksporten er noget, som Lars bruger tid på ved siden af sit fuldtidsarbejde.

Lars er en idrætsleder af de få, der yder en helt enestående indsats med sin passion og branding af kajaksporten og af Silkeborg." 

Caroline Damgaard Jensen 

Om Caroline Damgaard Jensen skrev Silkeborg Gymnastikforening i indstillingen til Silkeborg Kommunes Ungdomsidrætslederpris:

"Caroline har været træner i Silkeborg Gymnastikforening siden 2011 – først for de helt små hold og senere for de større, hvor hun i dag er træner for foreningens konkurrence senior grand prix hold.

Caroline blev i sæson 13/14 træner for foreningens konkurrence pigehold, som hun har fulgt lige siden. Her har hun med holdet opnået en 4. plads til Danmarks Mesterskaberne fire år i streg ( altid sjællandske klubber der bliver 1-3) så det er det samme som en 1. plads, samt 1. plads til de Jyske Mesterskaber alle 4 år. Udover at være træner inden for grand prix, har hun også været med til at starte rytmisk sport gymnastik konkurrence op i foreningen. Her var hun ansvarlig træner i to sæsoner, men hjælper fortsat, når behovet er der.

Foreningens andre grand prix konkurrence hold har fået stor glæde af Caroline, da hun ikke er bleg for at give en hjælpende hånd til, og hun har været en stor hjælp, når der har været brug for et par ekstra øjne på serierne. Hun ønsker hele tiden at dygtiggøre sig og blive bedre som træner, hvorfor hun nu er i gang med at uddanne sig til dommer inden for grand prix gymnastikken.

Udover at være træner har hun bidraget til foreningen ved at deltage aktivt i foreningens aktiviteter, såsom børnefesten for børn 3-10 år, fællestræninger for ungdomsgymnaster, gymnastikskoler i Rytme hvor hun flere somre har været med til at give børn 8-16 år en god sommerferie oplevelse samt ekstern underviser for Acro holdene.

Med sit kreative sind og inspirerende trænerstil har hun ikke kun været med til at udvikle gymnastikken på foreningens grand prix hold, men hun har også været med til at udvikle alle vores gymnaster. Hendes glæde ved gymnastikken stråler igennem, som hun tydeligvis elsker at videregive. Træningen er seriøs, men der skal også være plads til en masse grin. Alt i alt skaber hun et positivt træningsmiljø, som både gymnaster og instruktører har stor glæde af.

Caroline har selv været aktiv gymnast i mange år og har hente flere medaljer ved jyske og danske mesterskaber."

Søren Munch

Silkeborg Atletikklub skrev i indstillingen af Søren Munch til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris:

"Vi vil gerne indstille vores træner Søren Munch fra Silkeborg-atletikklub, som årets idrætsleder i Silkeborg Kommune. I sit virke i klubben er han ikke blot leder for lang- og mellemdistanceløberne, men også ivrig redaktør på SAK77’s hjemmeside, hvor alle nysgerrige holdes opdateret om klubbens resultater.

Han er en ildsjæl uden lige, som engagerer sig meget i sine atleter både til træning og privat. Opnår man et resultat som ikke er hvad man har drømt om eller er man skadet, er han en enorm støtte mentalt og dygtig til at samle sine atleter op igen og give motivation. Samtidig ved han også hvad der skal til for at udvikle nye talenter. Af eksempler på hans talentudvikling kan vi nævne Mikkel Dahl, som løb EM-cross i december for det danske landsholdet, Louise Høj Jensen, som løb NM-cross i efteråret og klubbens stortalent Markus Kirk, som har utallige DM-titler bag sig, samt et par danske ungdomsrekorder. Derudover har klubben mange talentfulde unge lang- og mellemdistanceløbere, som snart ser dagens lys.

Søren er træner alle ugens dage - mandag, onsdag, søndag er der fællestræning for hele klubben - og torsdag for mellem- og langdistanceløberne. Disse torsdage er enormt gode træningsdage, men efterfølgende er der ofte hyggetimer hjemme hos Søren i privaten - endnu en grund til at vores træner er så dygtig - han tager sig tid til os, ikke kun når han skal, men også i sin fritid. Han er en af de trænertyper, som altid gerne fylder sin bil med atleter i weekenden, og kører til Sjælland eller andre steder i landet. Han har også brugt hele sin påskeferie sidste år, på at tage med ungdomsgruppen på træningslejr i Albufeira i Portugal.

Søren er en af de trænere som ikke hænger på træerne, og hans evige engagement fortjener stor hyldest og ros fra os!"

Oliver Bay

Om Oliver Bay skrev Silkeborg Pigerne og Drengene i sin indstilling til at modtage Silkeborg Kommunes Ungdomsidrætslederpris, om ham:

"Baggrunden for denne indstilling er en helt usædvanlig indsats gennem de seneste 7 år. Oliver flyttede til Silkeborg som 17-årig for at være springgymnastik-træner. Oliver er selv tidligere top-gymnast, men skader afholdt ham fra selv at træne på top-elite-niveau.

Olivers indsats i Silkeborg Pigerne og Drengene startede i Team-Gym-delen, men i løbet af kort tid startede han en Power tumbling-gruppe op i foreningen.

Oliver har dels gennemført træninger med et meget højt kvalitetsniveau, dels har han formået af opbygge en stor (og stadig stigende) gymnast-gruppe omkring Power tumbling. Samtidig har Oliver udviklet et kompetent trænerteam bestående af ca. 10 trænere, som gør det muligt at holde den positive udvikling af Power Tumbling i gang. Sideløbende har Oliver dygtiggjort sig, bl.a. med en idrætscoach-uddannelse.

Olivers vedvarende indsats høster nu store resultater.

I de sidste to sæsoner kan vi (på baggrund af Olivers kompetente indsats) konstatere at nogle af landets bedste ”tumblere” søger til Silkeborg Pigerne og Drengene. Silkeborg Pigerne og Drengenes tumblere deltog i Verdensmesterskaber i Power Tumbling i nov.-dec. 2015 i Odense med 6 deltagere, hvoraf to kom i finalerne. I 2016 har Oliver bl.a. ført 3 tumblere fra Silkeborg Pigerne og Drengene til junioreuropamesterskaberne, hvor Rasmus Steffensen blev den første danske europamester i tumbling.

Oliver er (trods sin unge alder) i 2015 blevet ansat af Gymnastikforbundet som assisterende landstræner i Power Tumbling i Danmarks Gymnastik Forbund.

Ud over den store elite-indsats i Silkeborg Pigerne & Drengene er Oliver timelærer på Vesterlund Efterskole, driver et firma vedr. personlig træning mens han afslutter sin læreruddannelse i Silkeborg til sommer.

Oliver formidler løbende sin viden til andre trænere i foreningen via interne kurser og vejledning, og er desuden hovedansvarlig for Silkeborg Pigerne og Drengenes profiler på de sociale medier, hvor der altid er nyt fra Oliver.

Vi mener i Silkeborg Pigerne & Drengene, at Oliver med sit gode humør, sine grundige forberedelser og vedholdende og personlige trænerindsats er et forbillede for mange andre idrætsledere og udøvere."

Sigfred Nielsen

Silkeborg Gymnastikforening skriver blandt andet i indstillingen af Sigfred Nielsen:

"De opgaver, som han sætter sig, for går han ind i med liv og sjæl. Han sætter en ære i at lære børn og voksne at bevæge sig og opnå et socialt sammen hold, og lidt disciplin.

Trods en alder på 64 år bliver springbørnene stadig benovet når Sigfred står på hænder og slår flick flak.

Sigfred var for cirka 25 år siden med til at starte drengegymnastikken i Silkeborg Gymnastikforening, hvor vi i dag har cirka 150 drengegymnaster.

Han har gået p&