Selvbetjening og tidsbestilling

Silkeborg Kommunes idrætslederpriser

Stort tillykke til Simon Fischer Holm og Morten Dixen Olseth fra HA85 fik tildelt Silkeborg Kommunes idrætslederpris 2019.

Modtagere af Silkeborg Kommunes Idrætslederpris 2020

Oversigt over prisvindere

Simon Fischer Holm og Morten Dixen Olseth fra HA85 fik tildelt Silkeborg Kommunes idrætslederpris 2019.

Da idrætsprisfesten i JYSK musikteater blev aflyst, fik de til stor overraskelse for dem selv overrakt prisen på et bestyrelsesmøde i Hvinningdalhallen i august, hvor formand for Kultur-. Fritids- og Idrætsudvalget, Johan Brødsgaard, dukkede op.

Her kan du se indstillingen, som så gjorde, at Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget valgte at prisen skulle gå til de to eSports-ildsjæle.

I HA85 vil vi gerne indstille Simon og Morten til idrætslederprisen 2019. Morten og Simon har i samarbejde med idrætsforeningen HA85 opstartet eSports afdelingen.

Morten og Simon har udbredt esporten i Silkeborg Kommune, med udgangspunkt i det etiske kodeks (fairplay, sundt træningsmiljø, fokus på god omgangstone, kost, motion og søvn).

Esport hos HA85 har tiltrukket unge, som ikke ellers havde tilknytning til foreningslivet. Ved at mødes fysisk og være flere sammen om deres interesse, har mange nye medlemmer oplevet værdien af foreningslivet, et kammeratskab og en anerkendelse af talent som ellers kun blev dyrket hver for sig hjemme på værelserne.

Ildsjælene hos HA85 har samtidigt dygtigt formået at skabe de fysiske rammer, tiltrukket og uddannet trænere til den nye store sport, og været foregangsforening for at Silkeborg er kommet på landkortet også i denne sammenhæng.

Endvidere dyrker Morten og Simon foreningsnetværkerne og har velvilligt stillet sig til rådighed for andre foreninger i Silkeborg, som ønsker at starte en Esportafdeling op.

Esport i HA85 er et breddetilbud til både børn, unge og voksne. Primære medlemmer har været børn og unge, men med tilbuddet om senior træning, har de nu tiltrukket medlemmer i alle aldre.

De har været forgangsmænd for et LAN-arrangement i november. Her var de tovholdere på byens største event af sin art, hvor gamere fra hele kommunen fyldte Hvinningdal hallen over to dage. Et stort og imponerende arrangement som gav genlyd blandt gamere og i Esportnetværket.

Ungdomslederprisen 2019 

Der blev ikke uddelt en ungdomsidrætslederpris for 2019.

René R. Andersen

I indstillingen af René til at modtage prisen, lagde Silkeborg-Voel KFUM blandt andet vægt på:

"René er yderst aktiv i vores børne- og ungdomsafdeling, hvor han i sidste sæson trænede vores U6 drenge, vores U10 piger og vores U12 piger. Det siger sig selv at René er et kæmpe aktiv for foreningen og lægger mange ugentlige timer i Voel Hallerne. René har igennem de seneste 3 sæsoner trænet tre hold.

I indeværende sæson træner René to hold, men er i stedet gået ind i bestyrelsesarbejdet som formand. Her sikrer René balancen mellem foreningens mange initiativer og områder. Det kræver sit at balancere Spillopperne (Trille Trolle), Ungdomsudvalg, Børnehåndbold, U12 liga, College, Efterskole tilbud, Talentteam, Økonomi, Talentudvikling, Seniorhold, Liga Damer, Sponsorarbejdet, Frivilligheden og meget andet.

René er et forgangsbillede for alle i klubben, da han altid er krævende over for sine omgivelser med hensyn til træning, kvalitet, fremmøde, indsats og seriøsitet, men samtidig opretholder nogle fantastiske relationer til forældre og spillere. Denne balance er ikke alle forundt at kunne håndtere, men René er af rette støbning og er i stand til at flytte spillerne, både håndboldfagligt og socialt på samme tid.

Vi er i håndboldklubben af den klare overbevisning, at René inspirerer sine omgivelser til frivilligt foreningsarbejde. Det er helt sikkert, at alle unge spillere kun kan se op til en personlighed, som investerer sin fritid i andre og for andre. Som forening kan vi ikke eksistere uden ledere, der som René igennem mange år, har gået forrest i at løfte foreningen til det den er i dag. Selv i Danmarks største håndboldklub, med utrolig mange ildsjæle, står René frem, som en af vores største aktiver." 

Kasper Christensen

I indstillingen af Kasper til at modtage prisen, lagde Silkeborg Idrætsforening, Fodbold blandt andet vægt på: 

"Kasper er en vellidt træner og rollemodel i vores vigtige arbejde med at forme fremtidens ungdom.

Med sin rolige adfærd evner han at fange børnenes interesse og opmærksomhed på en måde, som flugter med vores holdninger til det gode børnefodboldmiljø.

Kasper er privilegeret ved at arbejde med børn, der i forvejen prioriterer fodbolden højt, og dette lægger et tilsvarende højt pres på rollen som autoritet. En rolle, som Kasper opfylder på glimrende vis - også i forhold til forældregruppen, som også møder op med forventninger.

Udover Kaspers menneskelige og ledermæssige egenskaber, finder vi det særligt bemærkelsesværdigt og inspirerende, at han både evner at balancere sin dagligdag som 1. års studerende på Silkeborg Gymnasium med træning to til tre gange om ugen + weekendkampe. Det er i sig selv en flot præstation.

Derudover synes vi, at det er en solstrålehistorie, at Kasper er vendt tilbage til foreningslivet efter et års efterskoleophold på Levring Efterskole. Netop fastholdelse af disse årgange er en stor udfordring generelt i foreningslivet, og her viser Kasper vejen for kommende generationer.

Vores indstilling af Kasper til Silkeborg Kommunes Ungdomslederpris er derfor en anerkendelse af hans flotte bidrag til den danske foreningsmodel, samt hans flotte udvikling gennem de sidste fire år."

Lars Bomholt Damgaard

Silkeborg Kajakklub skrev blandt andet i indstillingen af Lars Bomholt Damgaard til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris:

"Lars er Silkeborg Kajakklubs særdeles afholdte træner, klubbens dygtige organisator og drivkraft som stævneansvarlig og en forbilledlig frivillig i klubben.
Han har stået i spidsen for de stævner i klubben, der har været afholdt på Langsøen samt øvrige kajakstævner af høj kvalitet. I 2017 har været et særligt år, hvor der fra Søsportens Hus blev arrangeret Silkeborg Regatta og Nordisk Mesterskab i kaproning med Lars som tovholder.

Udover stævneansvar bruger han en meget stor del af sin fritid med Silkeborg Kajakklubs store talentgruppe. Igennem en årrække har talentgruppen været stigende, og de har leveret meget synlige resultater med rigtig mange medaljer af både guld, sølv og bronze, hvilket også er meget synligt ved Idrætsrådets prisoverrækkelser hvert år. 

Lars er med sin venlige person og empatiske forståelse en meget afholdt træner. Spørger man Lars til råds, får man altid et ordentligt, kvalificeret, brugbart og hurtigt svar. Det er højt værdsat af de mange unge roere i klubben, hvis de har udfordringer på det sportslige eller på det personlige plan. Han har selv været roer på allerhøjeste niveau og kender derfor godt, de situationer og træningsudfordringer som talenterne ofte står over for. Lars deltager derfor også i Dansk Kano & Kajak Forbund (DKF) regi som U16 assistentlandstræner. 

Lars er en fantastisk frivillig i Silkeborg Kajakklub. Han deltager med et smil i at løse alle slags opgaver i klubben og er altid villig til at give en hjælpende hånd. Det sociale aspekt i klubben har en meget stor betydning for Lars, og derfor deltager han også altid i klubbens arrangementer. Alt dette arbejde for kajaksporten er noget, som Lars bruger tid på ved siden af sit fuldtidsarbejde.

Lars er en idrætsleder af de få, der yder en helt enestående indsats med sin passion og branding af kajaksporten og af Silkeborg." 

Caroline Damgaard Jensen 

Om Caroline Damgaard Jensen skrev Silkeborg Gymnastikforening i indstillingen til Silkeborg Kommunes Ungdomsidrætslederpris:

"Caroline har været træner i Silkeborg Gymnastikforening siden 2011 – først for de helt små hold og senere for de større, hvor hun i dag er træner for foreningens konkurrence senior grand prix hold.

Caroline blev i sæson 13/14 træner for foreningens konkurrence pigehold, som hun har fulgt lige siden. Her har hun med holdet opnået en 4. plads til Danmarks Mesterskaberne fire år i streg ( altid sjællandske klubber der bliver 1-3) så det er det samme som en 1. plads, samt 1. plads til de Jyske Mesterskaber alle 4 år. Udover at være træner inden for grand prix, har hun også været med til at starte rytmisk sport gymnastik konkurrence op i foreningen. Her var hun ansvarlig træner i to sæsoner, men hjælper fortsat, når behovet er der.

Foreningens andre grand prix konkurrence hold har fået stor glæde af Caroline, da hun ikke er bleg for at give en hjælpende hånd til, og hun har været en stor hjælp, når der har været brug for et par ekstra øjne på serierne. Hun ønsker hele tiden at dygtiggøre sig og blive bedre som træner, hvorfor hun nu er i gang med at uddanne sig til dommer inden for grand prix gymnastikken.

Udover at være træner har hun bidraget til foreningen ved at deltage aktivt i foreningens aktiviteter, såsom børnefesten for børn 3-10 år, fællestræninger for ungdomsgymnaster, gymnastikskoler i Rytme hvor hun flere somre har været med til at give børn 8-16 år en god sommerferie oplevelse samt ekstern underviser for Acro holdene.

Med sit kreative sind og inspirerende trænerstil har hun ikke kun været med til at udvikle gymnastikken på foreningens grand prix hold, men hun har også været med til at udvikle alle vores gymnaster. Hendes glæde ved gymnastikken stråler igennem, som hun tydeligvis elsker at videregive. Træningen er seriøs, men der skal også være plads til en masse grin. Alt i alt skaber hun et positivt træningsmiljø, som både gymnaster og instruktører har stor glæde af.

Caroline har selv været aktiv gymnast i mange år og har hente flere medaljer ved jyske og danske mesterskaber."

Søren Munch

Silkeborg Atletikklub skrev i indstillingen af Søren Munch til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris:

"Vi vil gerne indstille vores træner Søren Munch fra Silkeborg-atletikklub, som årets idrætsleder i Silkeborg Kommune. I sit virke i klubben er han ikke blot leder for lang- og mellemdistanceløberne, men også ivrig redaktør på SAK77’s hjemmeside, hvor alle nysgerrige holdes opdateret om klubbens resultater.

Han er en ildsjæl uden lige, som engagerer sig meget i sine atleter både til træning og privat. Opnår man et resultat som ikke er hvad man har drømt om eller er man skadet, er han en enorm støtte mentalt og dygtig til at samle sine atleter op igen og give motivation. Samtidig ved han også hvad der skal til for at udvikle nye talenter. Af eksempler på hans talentudvikling kan vi nævne Mikkel Dahl, som løb EM-cross i december for det danske landsholdet, Louise Høj Jensen, som løb NM-cross i efteråret og klubbens stortalent Markus Kirk, som har utallige DM-titler bag sig, samt et par danske ungdomsrekorder. Derudover har klubben mange talentfulde unge lang- og mellemdistanceløbere, som snart ser dagens lys.

Søren er træner alle ugens dage - mandag, onsdag, søndag er der fællestræning for hele klubben - og torsdag for mellem- og langdistanceløberne. Disse torsdage er enormt gode træningsdage, men efterfølgende er der ofte hyggetimer hjemme hos Søren i privaten - endnu en grund til at vores træner er så dygtig - han tager sig tid til os, ikke kun når han skal, men også i sin fritid. Han er en af de trænertyper, som altid gerne fylder sin bil med atleter i weekenden, og kører til Sjælland eller andre steder i landet. Han har også brugt hele sin påskeferie sidste år, på at tage med ungdomsgruppen på træningslejr i Albufeira i Portugal.

Søren er en af de trænere som ikke hænger på træerne, og hans evige engagement fortjener stor hyldest og ros fra os!"

Oliver Bay

Om Oliver Bay skrev Silkeborg Pigerne og Drengene i sin indstilling til at modtage Silkeborg Kommunes Ungdomsidrætslederpris, om ham:

"Baggrunden for denne indstilling er en helt usædvanlig indsats gennem de seneste 7 år. Oliver flyttede til Silkeborg som 17-årig for at være springgymnastik-træner. Oliver er selv tidligere top-gymnast, men skader afholdt ham fra selv at træne på top-elite-niveau.

Olivers indsats i Silkeborg Pigerne og Drengene startede i Team-Gym-delen, men i løbet af kort tid startede han en Power tumbling-gruppe op i foreningen.

Oliver har dels gennemført træninger med et meget højt kvalitetsniveau, dels har han formået af opbygge en stor (og stadig stigende) gymnast-gruppe omkring Power tumbling. Samtidig har Oliver udviklet et kompetent trænerteam bestående af ca. 10 trænere, som gør det muligt at holde den positive udvikling af Power Tumbling i gang. Sideløbende har Oliver dygtiggjort sig, bl.a. med en idrætscoach-uddannelse.

Olivers vedvarende indsats høster nu store resultater.

I de sidste to sæsoner kan vi (på baggrund af Olivers kompetente indsats) konstatere at nogle af landets bedste ”tumblere” søger til Silkeborg Pigerne og Drengene. Silkeborg Pigerne og Drengenes tumblere deltog i Verdensmesterskaber i Power Tumbling i nov.-dec. 2015 i Odense med 6 deltagere, hvoraf to kom i finalerne. I 2016 har Oliver bl.a. ført 3 tumblere fra Silkeborg Pigerne og Drengene til junioreuropamesterskaberne, hvor Rasmus Steffensen blev den første danske europamester i tumbling.

Oliver er (trods sin unge alder) i 2015 blevet ansat af Gymnastikforbundet som assisterende landstræner i Power Tumbling i Danmarks Gymnastik Forbund.

Ud over den store elite-indsats i Silkeborg Pigerne & Drengene er Oliver timelærer på Vesterlund Efterskole, driver et firma vedr. personlig træning mens han afslutter sin læreruddannelse i Silkeborg til sommer.

Oliver formidler løbende sin viden til andre trænere i foreningen via interne kurser og vejledning, og er desuden hovedansvarlig for Silkeborg Pigerne og Drengenes profiler på de sociale medier, hvor der altid er nyt fra Oliver.

Vi mener i Silkeborg Pigerne & Drengene, at Oliver med sit gode humør, sine grundige forberedelser og vedholdende og personlige trænerindsats er et forbillede for mange andre idrætsledere og udøvere."

Sigfred Nielsen

Silkeborg Gymnastikforening skriver blandt andet i indstillingen af Sigfred Nielsen:

"De opgaver, som han sætter sig, for går han ind i med liv og sjæl. Han sætter en ære i at lære børn og voksne at bevæge sig og opnå et socialt sammen hold, og lidt disciplin.

Trods en alder på 64 år bliver springbørnene stadig benovet når Sigfred står på hænder og slår flick flak.

Sigfred var for cirka 25 år siden med til at starte drengegymnastikken i Silkeborg Gymnastikforening, hvor vi i dag har cirka 150 drengegymnaster.

Han har gået på Ollerup gymnastikhøjskole og har brugt sin viden derfra til at undervise børnene.

Da vi i denne sæson manglede instruktør til drenge spring 7-10 år fik han fat i en ung instruktør og de fik holdet op at køre.

Han underviser i 3 springhold torsdag, børn i spring 7-10 år, 10-12 år og fra 13 år. På alle holdene er der over 20 gymnaster, drenge og piger. Springholdene giver pænt hånd inden de går hjem fra træning.

Han har oplært mange unge instruktører, og det var en stor glæde for ham at en af hans gymnaster kom på DGI verdensholdet.

Om mandagen underviser han herremotionshold, hvor alle for sig rørt efter evne og det sociale spiller en stor rolle. SG walk and run hold om onsdagen fra SG klubhus er han også instruktør på. Desuden:

  • Mandag herrehold
  • Tirsdag SMT løbeskole
  • Onsdag Walk and run
  • Torsdag 3 springhold så ugen er besat. På trods af at han stadig er på arbejds markedet."

Jesper Schwarz Hansen

I Silkeborg Voel KFUMs indstilling af Jesper Schwarz Hansen lød det blandt andet:

"Silkeborg Voel KFUM Håndbold vil gerne indstille Jesper Schwarz Hansen til årets ung leder pris 2015.

Jesper er yderst aktiv i vores børne- og ungdomsafdeling, hvor han sidder i vores ungdomsudvalg og er med til at koordinere trænere og ledere, der varetager træningen for hen ved 300 ungdomsspillere. Han varetager koordineringen af årsplaner, uddannelses- og inspirationsaftener for trænere og ledere og er på alle måder et godt forbillede for alle trænere i klubben, med hans altid positive tilgang til spillere, trænere og ledere. Ved siden af udvalgsarbejdet varetager han træningen for hele vores store U 16 pigetrup, hvor 26 spillere er fordelt på to hold. Jesper er med til alle kampe for 2. division holdet, men står ofte med alle spillere i truppen, som alt i alt træner 4 gange ugentligt og hertil kommer kampe i weekenden.

Han lægger således en kæmpe indsats rent timemæssigt i håndboldklubben, men der hvor han gør den største forskel er på det personlige niveau.

Jesper er et forgangsbillede for alle i klubben, da han altid er krævende overfor sine omgivelser med hensyn til træning, kvalitet, fremmøde, indsats og seriøsitet, men samtidig opretholder nogle fantastiske relationer til forældre og spillere. Denne balance er ikke alle forundt at kunne håndtere, men Jesper er af rette støbning og er i stand til at flytte spillerene, både håndboldfagligt, menneskeligt og socialt på samme tid.

Vi er i håndboldklubben af den klare overbevisning, at Jesper inspirerer sine omgivelser til frivilligt foreningsarbejde. Det er helt sikkert, at alle unge spillere kun kan se op til en personlighed, som investerer sin fritid i andre og for andre. Som forening kan vi ikke eksistere uden unge ledere, der som Jesper igennem mange år, har gået forrest i at løfte foreningen til det den er i dag.

Tilmed er Jesper i gang med arbejdet omkring ”Den Grønne Tråd” i håndboldklubben. Dette er et arbejde hvor hele ungdomsarbejdet beskrives for de enkelte årgange, således at alle trænere ved hvad og hvor meget og ud fra hvilke principper, de skal træne på de enkelte årgange."

I indstillingen af Finn til at modtage prisen, lagde Silkeborg Kajakklub blandt andet vægt på:

”Finns virke som træner og leder er kendetegnet ved en livslang dedikation til kajaksporten, og ikke mindst kærlighed til de mange unge talenter, der dagligt træner og ror kajak.

Finn formår at tiltrække, motivere og fastholde sine mange unge talenters lyst til at træne på så højt et niveau at Silkeborg Kajakklub hvert år har mange, der bliver udtaget til de danske landshold.

Silkeborg Kajakklub håber, at Fritids og Kulturudvalget i Silkeborg Kommune sammen med Idrætsrådet vil støtte vores indstilling af Finn Pape, og dermed sammen med os være med til at påskønne Finn´s meget store arbejde for kajaksporten i Danmark, og især i Silkeborg gennem 30 år som træner og leder.

Finns dedikation og kærlighed til kajaksporten er væsentligt medvirkende til at Silkeborg Kajakklub og danske landshold i dag er med helt fremme, og nu kan konkurrere mod resten af verdenseliten.
En profilering af kajaksporten i Danmark, men ikke mindst Silkeborg, som vi alle kan være meget stolte af.”

Finn Pape fik overrakt prisen af formanden for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget Gitte Willumsen. Sammen med hædringen modtog Finn en buket og en check på 5.000 kr. 

I Funder GF volleyballafdelings indstilling af Joan Meldgaard til Silkeborg Kommunes Idrætslederpris lød det:

Funder GF volleyballafdeling vil gerne indstille Joan Meldgaard til årets idrætslederpris i Silkeborg Kommune.

Joan Meldgaard har ydet en kæmpe indsats for Funder GF’s volleyballafdeling gennem hendes mange forskellige funktioner i klubben, gennem en lang årrække. Hun startede som aktiv volleyballspiller i midten af 80’erne, men det var slet ikke starten på hendes karrierer i Funder GF. For Joan startede 6-7 år gammel, i 1974, i Funder GF’s gymnastikafdeling og nåede her at fungerer som træner i adskillige år inden volleyball afdelingen vandt hendes hjerte. I volleyafdelingen er hun stadig aktiv spiller på trods af højde, alder og skavanker, samtidig med hun også har påtaget sig hvervet som anfører og spillende træner for afdelingens 1.divisions hold.

Joan har været formand i volleyball afdelingen i 15 år, men har været en del af bestyrelsen siden 1998. Her har hun ydet en uvurderlig indsats via hendes store engagement, mange initiativer og karismatiske personlighed. Hun har været med til at holde liv i volleyafdelingen gennem år, hvor man på landsplan har måtte lukke mange klubber ned på grund af faldende medlemstal og mangel på frivillige ledere og trænere. Bl.a. har hun været initiativtager til, at klubben fik startet kids-volleyball op i 2002 og hun har været rigtig god til at få samlet klubbens nuværende og forhenværende medlemmer til kampe og festlige arrangementer, som gør at alle føler et tilhørsforhold til klubben. Og da der manglede en træner til klubbens 1.damehold tog Joan på trænerkursus, så hun også selv kunne varetage denne funktion med succes.

Joan er rigtig god til at ”holde tungen lige i munden og boldene i luften” når arrangementer skal plan-lægges, koordineres og afvikles. Hun har tidligere haft en stor rolle i forbindelse med klubbens store pinsestævner og gennem de seneste år har hun med stor succes koordineret afdelingens arbejde i salgs-boderne i forbindelse med det årlige Automania-arrangement i Silkeborg.
Det er ikke kun volleyafdelingen, der har fået glæde af Joans store engagement. Også Funders lokalområde kan være glad for at Joan har valgt at bosætte sig i Funder. For trods den megen tid, der bruges i volleyball afdelingen, har Joan gennem årene også haft overskud til at deltage i andre aktiviteter, som fx Funder revyen, Funder forsamlingshus bestyrelse; og ikke mindst var hun en aktiv medspiller da Funder Kirkebys købmandsbutik skulle reddes. Her deltog hun i arbejdet med at få områdets beboer til at blive anpartshavere i købmandsbutikken, hvilket reddede butikken fra lukning.

Som det fremgår af ovenstående er Joan rigtig god til at involvere sig i og tage ansvar. Og det kan næsten syntes umenneskeligt, at hun har kunnet nå alt dette, men det er ikke mindst på grund af hendes store empatiske evner. Hun kan tale med alle mennesker og er af den vej god til at ”åbne døre”, se muligheder og finde løsninger. Og med hendes deltagelse i Funder GF gennem 40 år kan vi varmt anbefale, at Joan Meldgaard tildeles Silkeborg Kommunes idrætslederpris for det er ikke mindst på grund af hende, at volleyballafdelingen stadig eksisterer.

Bestyrelsen i Silkeborg Gymnastikforening har, i sin indstilling af Inger K. Nielsen til idrætslederprisen, skrevet:

Vi begrunder indstillingen med, at Inger mere end en menneskealder har været aktiv i idrætslivet i Silkeborg. Takket være hendes indsats har mange tusinde mennesker dyrket gymnastik, volleyball, zumba og mange andre motionsformer og på den måde har de haft mulighed for at få et sundt og aktiv liv.

I 1969 startede Inger som hjælpetræner i SG og hun er stadig aktiv træner. Dvs. at hun har været træner/instruktør i 44 år. I perioder har hun haft 8-10 hold om ugen. I denne sæson har hun ”kun” 6 hold, og desuden hjælper hun andre hold med fx serier. Dvs. at hun bruger næsten alt sin fritid på SG. (Inger har samtidig fuldtidsarbejde, mand, børn og børnebørn)

Hun har været medlem af foreningens bestyrelse i 33 år. I løbet af disse år har hun været formand for foreningens kvindeudvalg i ca. 20 år.

Hun har været formand for bestyrelsen i SG siden 2001.

Under formandskabet har hun sørget for, at foreningen følger med tiden og opretter hold i henhold til udviklingen i samfundet. Fx har foreningen tilbudt stavgang, og den tilbyder nu bl.a. løb, zumba og afholder årligt gymnastikskoler.

Hun har også sørget for, at foreningen tidligt kom på banen med hjemmeside og andre digitale tiltag og under hendes formandskab er foreningen blevet certificeret af DGF inden for kvalitet i
børnegymnastik.

Inger er en meget vellidt, engageret, entusiastisk instruktør og bestyrelsesformand, hun er inspirerende for både bestyrelsesmedlemmerne og instruktørerne. For at sikre SGs udvikling lægger hun også stor vægt på, at instruktørerne får mulighed for at efteruddanne sig og at unge interesserede gymnaster kommer på kurser, så de kan blive kvalificerede instruktører.

Inger deltager ofte i møder med kommunen med henblik på at sikre et godt samarbejde og gode træningsvilkår og på den måde er hun med til at præge udviklingen af idrætten i Silkeborg Kommune.

Samtidig sørger hun for, at foreningen deltager i kommunens forskellige initiativer som fx KRAM og arbejdsgrupperne, hvor foreningerne i Silkeborg blev bedt om at komme med input til ”Idræts- og Fritidspolitik for Silkeborg Kommune”. Senest er hun meget aktiv med hensyn til Sølystskolen Gran Allés fremtid.

Inger deltager i møder i Idrætsrådet Silkeborg Kommune, DGI (Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger) og DGF (Danmarks Gymnastikforbund).

Inger er med til at markere Silkeborg nationalt inden for gymnastikverdenen. Hun sætter kort sagt Silkeborg på landkortet. Dette gør hun ved at være ansvarlig for afvikling af regions- eller landsdækkende konkurrencer inden for Grand Prix-gymnastikken, når disse konkurrencer afholdes i Silkeborg. Hun får altid megen ros for god organisering og god stemning. Mange foreninger fra hele landet ønsker, at stævner afholdes i Silkeborg under Ingers kyndige ledelse.

Inger markerede igen Silkeborg i 2012 da SG, under hendes formandskab, blev kåret som Årets forening af DGF.

Som menneske kan vi fremhæve, at Inger kender alle sine instruktører og mange af gymnasterne, da flere har dyrket gymnastik i foreningen i mange år. Mange af gymnasterne er selv senere blevet instruktører. Man møder hende altid med et stort smil og et knus og flere af børnegymnasterne kalder hende Ingermor.

Hun er god til at lytte til andres ideer og giver gerne mulighed for at gennemfører dem i foreningen.

Alt arbejde i SG er frivilligt arbejde, for selve instruktørtimerne modtager hun, som andre
instruktører kun en symbolsk godtgørelse, og for de mange timers bestyrelsesarbejde modtager hun lidt til dækning af udgifterne.

Silkeborg Kommunes Idrætslederpris 2011 gik til formand for Sjørslev-Demstrup Idrætsforening Lars Hillersborg Nielsen.

Ved årets uddeling af idrætspriser i Silkeborghallerne tirsdag 13. marts 2012 vandt Lars prisen blandt tre nominerede. De to øvrige var formand for Silkeborg Pigerne og Drengene Bodil Borg Høj og Familien Petersen fra ØBG Silkeborg.

Lars blev indstillet til prisen af Sjørslev-Demstrup Idrætsforenings bestyrelse med følgende begrundelse:

"Jeg ønsker hermed at indstille Sjørslev-Demstrup Idrætsforenings formand Lars Nielsen til årets idrætsleder i Silkeborg kommune.

Lars Nielsen er en institution i vores lokalområde, ikke kun igennem et mangeårigt bestyrelsesarbejde (25 år) men også fordi han engagerer sig i hele området og i hele kommunen. Lars har siden 1994 været formand for Sjørslev Demstrup IF.

Lars’ hjerte banker for fodbolden. Han har selv været aktiv, trænet mange unge spillere, som efterhånden er blevet senior-spillere.
Selvom Lars er lokalområdets mand, står han aldrig i vejen for de unge spillere som ønsker at prøve sig selv af som fodboldspiller på et lidt højere plan end hvad vores idrætsforening kan tilbyde. Lars er god til at se talentet hos den enkelte spiller og hjælper gerne med at kontakte andre klubber.
Det glæder dog Lars meget når mange af ”hans” spillere så vender tilbage som senior, med noget i bagagen som de gerne vil bidrage med i vores klub.

Han er uddannet dommer og har i mange år dømt kampe for Viborg dommerklub. Lars dømmer endnu, både indendørs og udendørs. Selv om Lars dømmer mange kampe for dommerklubben, siger han aldrig nej til at dømme vore egne kampe, som frivillig hjælp.

Lars er altid meget hjælpsom, når vi i uge 24 afholder sommerfest, tager Lars en uges ferie, så han altid er klar til at bidrage med hjælp og gode råd til alt fra at hælde saftevand op til de mindste puslinge og til at stille en scene op til modeshow. Lars bidrager altid med sin erfaring og en stor arbejdsindsats.

Lars sidder også i bestyrelsen for Sjørslev-Demstrup Egnscenter. Han var bestemt en stor arbejdshest og primus motor for hele det frivillige arbejde som blev ydet under bygningen af Egnscenteret og ikke mindst nedrivningen af det gamle klubhus. Når Lars går til folk og beder om hjælp, er det bestemt svært at sige nej til ham. Lars går jo altid forrest og bidrager selv allermest.

Vi i Sjørslev Demstrup området er meget stolte af Lars, jeg håber at Lars er så kendt i idrætslivet og en respekteret idrætsleder at I også mener at han er Årets Idrætsleder i Silkeborg Kommune."

Der var trængsel på podiet, da Silkeborg Kommunes Idrætspriser 2010 blev uddelt tirsdag 15. marts 2011 i Silkeborg Hallerne.

Priserne, der uddeles til lokale medaljevindere ved nationale og internationale mesterskaber, blev fordelt over 17 forskellige idrætsforeninger.

Desuden blev der uddelt tre specialpriser. Jeanette Løvborg fra Silkeborg Kajakklub fik Idrætsrådets Tipspokal, Janne Grund Hansen fik Silkeborg Kommunes Idrætslederpris og Mia Søberg fra Silkeborg Judoklub modtog Idrætsrådets Talentpris.

Modtagere af Silkeborg Kommunes Idrætspriser 2010:


SMT

Thomas Strange Hansen
Emil Weiss
John Hvass Møller
Keld Thomsen

Silkeborg Skyttekreds
Søren B Tholstrup
Ivan Nielsen

Silkeborg Speedway

Palle G Nielsen
Rene Madsen
Knud E Lauridsen
Jørn Sørensen
Bo Christensen
Jens Egon Hoelgaard
Emil Grøndal

SPD

Andreas Lange Jakobsen
Kristoffer Lund Hansen
Rune Kristensen
Steven Nash
Johannes Trier
Stine Nielsen
Josephine Christensen
Julie Stokholm
Karoline Mikkelsen

Silkeborg Judoklub

Louise Gjerulff
Sine Søberg
Matilde Bjørnø
Mia Søberg
Benjamin Troest

Silkeborg Golf Klub

Cecilie Bofill
Andreas Bofill
Morten Ørum Madsen

Silkeborg Motor Sport

Nicolai M Hansen

Silkeborg Svømmeklub

Signe Kold Kristiansen
Sofie Friis Christensen
Sidsel Homann
Kathrine Sørensen

Silkeborg Skiklub

Jannike Kjeldsen
Kasper Skovbo Lybeth

Silkeborg Kajakklub

Jeppe Iversen
Jacob "Pixie" Iversen
Jannik Iversen
Karsten Hinge
Jacob Rasmussen
Andreas Juhl
Mikkel Fredholm
Jeanette Løvborg
Lars Damgaard
Nikolaj Dagnæs
Emil Stær
Christian Jørgensen
Rasmus M. Jørgensen
Annemia Pretzmann
Niklas M Hansen
Jeppe Jensky
Casper Pretzmann
Mads Petersen
Kathrine Christensen
Marie Pedersen
Søren Maretti
Morten Graversen
Mikkel Thybo
Emil Skovgaard
Cathrine Rask
Frederikke Maretti
Caroline Faurschou
Thorbjørn Rask
Jørn Ingemann Petersen

SIF Silkeborg Sports Dans

Nicoline Kirkegaard

Silkeborg Roklub

Lene Søby
Jørgen S Pedersen
Jørgen Højgaard
Thorbjørn Patscheider

Silkeborg Orienteringsklub

Ingrid Johansen
Dorthe Hansen
Ida Bobach
Stine Bagger Hagner
Clara Bagger Hagner
Erik Bobach
Clive Allen
Per Møller Sørensen

SIF Bueskydning

Anne Marie Laursen
Mathis Gerlich
Alim Withoff
Bjarne Laursen

Designa Køkken Blue Water

Kasper Svingel Jensen

SAK 77

Annette Christensen
Annelouise V. Jensen
Frederikke Borg
Louise Biede
Charlotte Kunø Christensen
Emma Steenberg
Jonas Kløjgaard Jensen

Silkeborg Kommunes idrætslederpriser

Vi uddeler Silkeborg Kommunes Ungdomsidrætslederpris til en ungdomsidrætsleder i Silkeborg Kommune der er aktiv i en af kommunens idrætsforeninger. I udvælgelsen lægger vi blandt andet vægt på, at prismodtageren er aktiv i en lokal forening og med til at præge udviklingen af idrætten i foreningen.

Silkeborg Kommunes Idrætslederpris uddeler vi hvert år til en idrætsleder, der er aktiv i en af kommunens idrætsforeninger. Når vi vælger prismodtageren, lægger vi vægt på, at vedkommende er aktiv i en lokal forening, og er med til at præge udviklingen af idrætten i Silkeborg Kommune.

Vi vælger prismodtagerne med baggrund i indstillinger fra idrætsforeninger i Silkeborg Kommune, Idrætsrådets bestyrelse og Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget. Det er Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, som står for at vælge prismodtagerne efter indstilling fra Idrætsrådet i Silkeborg Kommune.

Retningslinjer for uddeling af idrætspriser og pokaler