Selvbetjening og tidsbestilling

Stine har en besøgsven fra SIND

Det er lidt ligesom at have en god veninde, og jeg føler det som et frirum, når hun er her.

Stine

31 år

Psykisk sårbar og har besøgsven fra Sind

-Jeg vil helst bruge min besøgsven til alt det sjove. Vi går lange ture, ser en god film i biografen og hygger os på café. Og så snakker vi om alt muligt. Det er lidt ligesom at have en god veninde, og jeg føler det som et frirum, når hun er her.

Jeg har ikke så meget lyst til at snakke sygdom med hende. Det gemmer jeg til personalet, fortæller Stine, mens hun skænker sig en kop sort stærk kaffe.

Kommer ud blandt andre

Stine har en psykisk diagnose, der i perioder gør, at hun er ekstremt trist og angst. For et par år siden flyttede hun ind i et botilbud for udviklingshæmmede og personer med dobbelte diagnoser. Her trives hun godt, men alle de andre beboere er noget ældre. Derfor er hun glad for sin besøgsven fra foreningen Sind, som sørger for, at hun kommer ud blandt andre mennesker.

-Jeg kan godt være lidt trist, inden hun kommer, men når hun så er her, får jeg det meget bedre. Hun ved lige, hvad der hjælper på mit humør – for eksempel en gåtur i den friske luft. Andre gange ved hun, at hun bare skal være her og lytte. Det er, når jeg har det ekstra skidt.

Jeg har tit ringet for at melde afbud, fordi jeg har haft det dårligt, men så har hun bare sagt, at hun kom alligevel. I de perioder har hun også været god til at sætte et par ekstra timer af til mig. Det er jeg så glad for, fortæller Stine.

Kemien er vigtig

Det var en veninde, som i sin tid fortalte om besøgsven-ordningen. Stine kontaktede Sind, som først satte hende i forbindelse med en frivillig, hvor kemien ikke rigtigt svingede. Men i andet forsøg var der bingo.

-Det er vigtigt, at man kan holde hinanden ud, og derfor skal man ikke være bange for at sige fra, hvis man ikke føler, at det går. Man skal jo helst kunne have det sjovt sammen.

Heldigvis fandt Sind en anden besøgsven til mig, og vi har bare haft det helt fantastisk lige fra vores første møde. Det er egentlig træls, at jeg har brug for hjælp, men når nu det skal være, så er det godt, at det er fra sådan som lige præcis min besøgsven.