Nyheder om kultur, fritid og frivillige

Her kan du læse nyheder i kategorien Kultur, Fritid og frivillige

outdoor

Tak fordi du passer på naturen, giver plads til andre og rydder op efter dig selv

Danmarks Outdoor Hovedstad er mere populær end nogensinde, og der bliver stadig passet rigtig godt på naturen. Derfor sender Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen nu stor ros til både garvede outdoorentusiaster og nye brugere i naturen.

Foto fra Gadekunst Festival 2020

Silkeborg Gadekunst Festival kan opleves i hele april

Silkeborg Gadekunst Festival bliver en del af fejringen af Silkeborgs 175 års jubilæum og kan opleves under åben himmel i hele april måned.

Fotograf tager billeder af personalet på biblioteket

Kom online med bag kulissen til Børnenes Kulturdage 2021

Børnenes Kulturdage 2021 foregik online, hvor der blev sendt live fra 15.-18. marts. Se eller gense videoerne fra Børnenes Kulturdage 2021 bag kulisserne.

Børn og unge står på skateboard sammen

Silkeborg ansætter unge til at skabe fællesskaber

Et nyt projekt skal sparke gang i fællesskaber og et aktivt fritidsliv for børn og unge efter coronanedlukningen. Derfor ansætter Silkeborg Kommune og den boligsociale helhedsplan nu unge i udvalgte boligområder i fritidsjobs.

Illustration af ny superlegeplads i Indelukket januar 2021

Ny superlegeplads er på vej i Indelukket

Silkeborg Kommune har afsat 4 mio. kr. til en ny superlegeplads i Indelukket. Legepladsproducenten Elverdal har netop vundet udbuddet med et forslag, der understøtter Silkeborg som Danmarks Outdoor Hovedstad.

Vandretur i Silkeborgskovene

Fortidens historier skal få flere ud i naturen i Silkeborg

Nordea-fonden støtter et nyt projekt i Silkeborg med 3,6 mio. kr., der kobler bevægelse i naturen med formidling af historie. Det skal give endnu flere lyst til at komme ud i naturen – især dem, der endnu ikke bruger naturen til at få pulsen op. Projektet er et samarbejde mellem Museum Silkeborg, Naturstyrelsen, Silkeborg Kommune og en lang række frivillige foreninger.

Billede fra Magisk Fredag i Silkeborg september 2020

Ny hjemmeside samler oplevelser i Silkeborg Kommune

Nu kan du glæde dig til at finde din næste oplevelse i Silkeborg Kommune ét samlet sted. Det nye digitale oplevelsesfællesskab ”Det sker i Silkeborg” går live i dag, tirsdag 6. oktober 2020.

Flyer med teksten: "6th Outdoor Sports Euro'Meet 2021, 7.-9. september Silkeborg. Outdoor Sports Euro'Meet er den største europæiske konference om bevægelse og aktivitet i naturen, der samler byer, forskere, universiteter, organisationer, og andre outdoorinteresserede på tværs af hele Europa." Billedet er et dronebillede over Silkeborg Langsø med by på begge sider.

Silkeborg tiltrækker europæisk outdoorkonference i september 2021

Fra 7.-9. september 2021 bliver Silkeborg – Danmarks Outdoor Hovedstad – vært for den europæiske outdoorkonference Outdoor Sports Euro’Meet. Allerede nu bliver der lagt op til en konference i bæredygtighedens navn.

børn på nyt østre søbad

Børn og unge får en sommer fyldt med aktiviteter i Danmarks Outdoor Hovedstad

Efter et forår med lukkede skoler og vennerne på afstand, kan børn og unge i Silkeborg Kommune se frem til en sommer fyldt med sjove tilbud

Badebro ved Østre Søbad

Østre Søbad byder nu badegæster velkomne

Nu åbner Østre Søbad endelig op for glade badegæster – og åbningen af Vestre Søbad er lige på trapperne. Så pak håndklæde og badetøj og oplev selv de nye oaser ved Almindsø.