Nyheder om kultur, fritid og frivillige

Her kan du læse nyheder i kategorien Kultur, Fritid og frivillige

Illustration af ny superlegeplads i Indelukket januar 2021

Ny superlegeplads er på vej i Indelukket

Silkeborg Kommune har afsat 4 mio. kr. til en ny superlegeplads i Indelukket. Legepladsproducenten Elverdal har netop vundet udbuddet med et forslag, der understøtter Silkeborg som Danmarks Outdoor Hovedstad.

Vandretur i Silkeborgskovene

Fortidens historier skal få flere ud i naturen i Silkeborg

Nordea-fonden støtter et nyt projekt i Silkeborg med 3,6 mio. kr., der kobler bevægelse i naturen med formidling af historie. Det skal give endnu flere lyst til at komme ud i naturen – især dem, der endnu ikke bruger naturen til at få pulsen op. Projektet er et samarbejde mellem Museum Silkeborg, Naturstyrelsen, Silkeborg Kommune og en lang række frivillige foreninger.

Billede fra Magisk Fredag i Silkeborg september 2020

Ny hjemmeside samler oplevelser i Silkeborg Kommune

Nu kan du glæde dig til at finde din næste oplevelse i Silkeborg Kommune ét samlet sted. Det nye digitale oplevelsesfællesskab ”Det sker i Silkeborg” går live i dag, tirsdag 6. oktober 2020.

Flyer med teksten: "6th Outdoor Sports Euro'Meet 2021, 7.-9. september Silkeborg. Outdoor Sports Euro'Meet er den største europæiske konference om bevægelse og aktivitet i naturen, der samler byer, forskere, universiteter, organisationer, og andre outdoorinteresserede på tværs af hele Europa." Billedet er et dronebillede over Silkeborg Langsø med by på begge sider.

Silkeborg tiltrækker europæisk outdoorkonference i september 2021

Fra 7.-9. september 2021 bliver Silkeborg – Danmarks Outdoor Hovedstad – vært for den europæiske outdoorkonference Outdoor Sports Euro’Meet. Allerede nu bliver der lagt op til en konference i bæredygtighedens navn.

børn på nyt østre søbad

Børn og unge får en sommer fyldt med aktiviteter i Danmarks Outdoor Hovedstad

Efter et forår med lukkede skoler og vennerne på afstand, kan børn og unge i Silkeborg Kommune se frem til en sommer fyldt med sjove tilbud

Badebro ved Østre Søbad

Østre Søbad byder nu badegæster velkomne

Nu åbner Østre Søbad endelig op for glade badegæster – og åbningen af Vestre Søbad er lige på trapperne. Så pak håndklæde og badetøj og oplev selv de nye oaser ved Almindsø.

Borgmester Steen Vindum og bestyrelsesformand Johanne Errboe underskriver endelige aftale om Regatta 2021

Endelig aftale om Regatta 2021 er på plads

I dag satte foreningen Regatta Silkeborg og Silkeborg Kommune den endelige underskrift på aftalen om Regatta i 2021.

Mennesker ser på et kunstværk

Slutevaluering: Receptpligtig kultur gør en forskel

Fælleslæsning, kor, samtalesalon om kunst og et besøg hos Tollundmanden. Det er nogle af de oplevelser, som borgere fra Silkeborg Kommune, der har deltaget i Kultur på Recept, har fået med i bagagen.

Indendørs idrætsanlæg åbner igen

Coronavirus: På mandag genåbner indendørs idrætsanlæg

Fra på mandag 15. juni 2020 kan indendørs idrætsanlæg genåbne. Det gælder hele det indendørs anlæg og inkluderer omklædningsrum, toiletfaciliteter, osv. Svømmehaller åbner gradvist i løbet af juni.

Billede af gadekunst i Søndergade

Silkeborg Gadekunst Festival 2020

Silkeborg holder igen i år Gadekunst festival. Denne sommer bliver kulturoplevelserne spredt over hele sommeren for at skabe aktivitet og kunst i byrummet i en længere periode.