Selvbetjening og tidsbestilling

Børneudstillingen "Tryk på Jorn" åbner

De sidste fire måneder har børn i børnehaver og skoler lavet grafiske tryk inspireret af Jorn sammen med kunstneren Joaquin Zaragoza. Torsdag den 15. maj 2014 åbner børnenes byrumsudstilling "Tryk på Jorn", der viser resultatet af børnenes arbejde.

Torsdag den 15. maj kl. 17:00 åbnes TRYK PÅ JORN - børnenes byrumsudstilling på Bindslevs Plads ved Bibliotekets indgang.

TRYK PÅ JORN-udstillingen viser resultatet af de deltagendes børns eksperimenter med forskellige grafiske metoder og fejrer dermed Asger Jorn og hans grafik gennem et børneperspektiv.

"Asger Jorn var en meget opsøgende og ambitiøs kunstner, som konstant indhentede inspiration fra en mangfoldighed af kilder. En af de væsentlige kilder var børns umiddelbare og spontane udtryk, både i forhold til billeder, former og børns leg med ord. Og så var han – ligesom børn er det - optaget af at eksperimentere," forklarer Ghita Warrer, der står bag projektet som kulturkonsulent for Børnekultur Silkeborg/Kultur og Fritidsafdelingen.

"Denne her optagethed af at undersøge og eksperimentere bevarede Asger Jorn hele livet igennem. Han var med andre ord optaget af processen. Og de utallige processer, undersøgelser og eksperimenter han gennemgik i sit kunstnerliv foretog han meget gerne - og ofte - i fællesskaber. Både med kunstnerkolleger, men også med sine egne børn," fortsætter Ghita Warrer.

Gnidetryk, kartoffeltryk, dybtryk og højtryk inspireret af Jorn

Åbningen af børnenes udstilling er afrundingen på fire måneders Jorn-inspireret eksperimenterende projektforløb i skoler og børnehaver. Engagerede lærere og pædagoger fra Kjellerup Skole, Balleskolen, Tyttebærhuset, Blæksprutten–Det Kulturelle Børnehus og Virklund Børnehave, sagde i starten af året ja tak til Børnekultur Silkeborgs tilbud om grafikforløb med billedkunstneren Joaquin Zaragoza.

I børnehaver og skoler har børnene tegnet, klippet i og malet på bl.a. skumplader, som vi normalt bruger til at isolere vores gulve med. De har lavet gnidetryk, kartoffeltryk, dybtryk, højtryk og alle mulige andre eksperimenter med grafik og nye formater.

"Børnene har oplevet, hvordan det at skabe handler om at eksperimentere, forandre og skabe nyt. Og opleve hvordan ens egen lille figur - kan blive til noget helt andet og større i det fælles udtryk," fortæller Ghita Warrer.

Se udstillingen frem til 19. juni 2014

TRYK PÅ JORN-udstillingen er scenograferet af Joaquin Zaragoza og monteret på en nytænkende måde på cirkulære plader og derefter på vægge og mure på Silkeborg Bibliotek, Th. Langs Skole og Den Kreative Skole. Alle tre er gæstfrie værter for TRYK PÅ JORN-udstillingen, som kan opleves frem til den 19. juni.

Alle med interesse for kunst og børnekultur er velkomne til åbningen, hvor der bydes på forfriskninger, vises billeder og film fra forløbene i skolerne og børnehaverne ligesom det nyudgivne TRYK PÅ JORN katalog præsenteres og foræres som gave til de fremmødte.

Gitte Willumsen formand for Kultur- Fritids- og Idrætsudvalget holder åbningstalen.

Sidst opdateret