Selvbetjening og tidsbestilling

Ildfestregatta og River Art gentænker

Der venter en flot og spektakulær fuldmånebegivenhed som en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, når Hjejleflåden under Silkeborg Ildfestregatta i august sejler gennem den bynære del af Gudenåen. Derfra vil gående og sejlende mennesker se fantasifulde tableauer på bredden og når bådene ud på aftenen vender tilbage til Havnen og den store folkemængde midt i Silkeborg, vil den spektakulære ny-produktion over byens historie, ”Waternymph”, udfolde sig i det åbne rum.

Ild, vand, lyd og lys 

I forbindelse med Europæisk Kulturby Aarhus 2017, bidrager River Art med kunstneriske elementer til Silkeborg ildfestregatta. Der bliver både performative elementer og udsmykninger, som kan opleves af alle, der deltager i Ildfestregattaen. River Arts ambition er at genoplive tidligere tiders dyder omkring ilden, vandet og lyset samt at involvere borgere og publikum på en helt ny måde.

Formand for foreningen River Art, Ulla Voss Gjesing, udtaler: ”River Art skaber en fantastisk oplevelse for folk i alle aldre. Det handler i høj grad om selv at være med til at skabe begivenheden og alle sejl er sat til for skabe den involvering, der vil være med til at forny Ildfestregattaen. Det er motorbådsklubben, der arbejder med udsmykning, det er løbeklubber, ungdomsskole, guideforeningen og mange, mange andre.”

Genoplivning af historien

Det sammenbindende element i aktiviteterne er Silkeborg historie. Den danner baggrund for 12 tableauer langs den bynære del af Gudenåen ved Silkeborg. Silkeborg voksede op midt i 1800-tallet omkring en papirproduktion, en handelsplads opstod, her blev urbaniseret, dampskibet Hjejlen blev sat i søen, man byggede huse og byen oplevede en stor befolkningstilvækst. I dag er her en moderne by.

Også til skabelsen af storyboardet bag den store performance ”Waternymph” har de to art directors fra Comediants, Barcelona, ligeledes udvalgt en række vigtige scener fra byens unge historie.

Produktionen er i gang

Alle sejl er sat til for at engagere og koordinere de mange grupper, personer og aktiviteter som vil indgå i River Arts aktiviteter i 2017. Der skal skabes kostumer, fremstilles udsmykninger til skibene i Hjejleflåden, laves tableauer og organiseres en lang række af praktiske ting. Forberedelserne omfatter flere store workshops, hvor professionelle og andre medvirkende mødes i løbet af foråret og afprøver scener til den store totalperformance, ”Waternympf”. Næste store interne workshop finder sted medio marts.

Waternymph

Hele fortællingen bindes sammen af den spektakulære figur ”Waternymph” – en syngende fortæller i skikkelse af mezzosopran Mette Østergaard, der (højt hævet i en manitou) svæver over det hele. ”Waternymph” varer ca. ½ time og foregår til august udendørs og hver aften i hele havneområdet i Silkeborg. Den er fuld af imponerende visuelle og overraskende elementer. Sang, dans, lyselementer og forskellige stilarter vil væve sig ind og ud mellem hinanden i én stor samlet fortælling.

Flemming Giese, der er projektleder for udviklingen og produktionen River Arts aktiviteter, udtaler: ”Waternymph er en spektakulær udendørs totalperformance, der inviterer til inspirerende møder på tværs af generationer og kulturer. Det er af høj kunstnerisk kvalitet, og det bliver noget som ingen før har set mage til. Det bliver fantastisk!.”

For yderligere oplysninger om River Art, kontakt:
Projektleder Flemming Giese Rasmussen, tlf. 26 22 30 71 / e-mail: riverart2017@gmail.com

Fakta:

River Art:

Foreningen River Art blev stiftet i Silkeborg i januar 2015, og løfter i år tidligere tiltag fra 2014 til et højere niveau. Foreningens formål er at skabe kunst- og kulturevents af høj kvalitet, der tager sit geografiske udspring ved Gudenåens gennemløb i Silkeborgområdet. River Art arbejder med såvel professionelle artister og kunstnere som med borger-, institutionsforenings- og amatørinddragelse. River Art er en ikke-kommerciel forening. Se mere på riverart.dk

Fuldmåneevent 2017

I forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 står Silkeborg Turist- og Regattaforening og Foreningen River Art i fællesskab bag en af kulturhovedstadens i alt 12 Fuldmåneevents. Silkeborg Ildfestregatta er en af Danmarks største folkefester, der i år vil samle op mod 500.000 gæster omkring kulturelle og folkelige oplevelser. Udnævnelsen til fuldmåneevent er blandt andet knyttet til den forventeligt meget store publikumsdeltagelse ved de enkelte arrangementer. Ambitionen er, at Silkeborg Ildfestregatta i 2017 bliver løftet op i klasse med de smukkeste i Europa. Det sker med fornyelser og gentænkning af Ildfestregattaen, som bl.a. omfatter at Silkeborgs historie tydeliggøres i festlighederne, kunstneriske elementer, samarbejde med de internationalt anerkendte art directors Jaume Bernadet Munne og Jin Hua fra spanske Comediants, borgerinvolvering og europæisk konkurrence i fyrværkeri. Det hele foregår 15.-19. august 2017 i Silkeborg med et omfattende program og rigtig mange aktiviteter med gratis adgang i det offentlige rum. Fuldmåneventen støttes af Fonden Aarhus 2017, fonde, Silkeborg Kommune og en lang række lokale sponsorer.

Sidst opdateret