Selvbetjening og tidsbestilling

Silkeborg får golf i verdensklasse

I 2018 bliver Silkeborg vært for op mod 100.000 gæster ved den internationale golfturnering Made in Denmark.

Made in Denmark i Silkeborg i 2018

Made in Denmark er en del af The European Tour, og i 2018 bliver Made in Denmark samtidig den sidste tællende turnering frem mod Ryder Cup i Paris senere på året. Det er sidste chance for spillerne til at vise sig frem for kaptajn Thomas Bjørn og dermed at sikre sig en plads på det europæiske Ryder Cup hold.

- Jeg har ikke tal på hvor mange gange jeg har spillet golf i Silkeborg, men at jeg nu skal spille en Europa Tour turnering på min egen hjemmebane bliver en helt særlig oplevelse, som jeg glæder mig rigtig meget til. At det samtidig bliver her i Silkeborg, at det Ryder Cup hold, jeg skal stå i spidsen for, bliver komplet, gør jo bare ugen endnu mere speciel, siger Ryder Cup-kaptajnen Thomas Bjørn.

Borgmester Steen Vindum er stolt af, at det er lykkedes at trække Made in Denmark til Silkeborg:

- Vi har en af Nordeuropas smukkeste og bedste golfbaner, og Silkeborgmotorvejen går lige til døren. Derfor var det også naturligt for mig, da jeg i maj 2016 mødte Lars Larsen og drøftede byggeriet af vores nye superligastadion Jysk Park, at spørge ham, om vi ikke kunne trække Made in Denmark til Silkeborg. Det lykkedes, siger borgmester Steen Vindum, Silkeborg Kommune.

Der er tre årsager til, at Silkeborg Kommune har ønsket Made in Denmark til Silkeborg:

- Hvis alt flasker sig, forventer vi op mod 100.000 gæster og en omsætning på op mod 100 mio. kr. i Silkeborg og Østjylland, siger Steen Vindum.

- For det andet vil Made in Denmark sætte Silkeborg på det internationale landkort. For det tredje ønsker Silkeborg at være Danmarks Outdoor Hovedstad. Made in Denmark sætter handling bag de ord. Vi har Danmarks største skov, Silkeborgskovene, og de smukke Silkeborgsøer. Både skovene og søerne folder sig ind i vores smukke by. Vi har nogle helt fantastiske, naturgivne rammer for alle former for outdoor-aktiviteter: Løb, mountainbike, kano, kajak, orienteringsløb, golf osv. Derfor er vi Danmarks Outdoor Hovedstad. Det er et stort event som Made in Denmark i høj grad med til at understrege, siger Steen Vindum.

- Silkeborg Kommune er i år partner i den europæiske kulturhovedstad Aarhus 2017, og vi har et rigtigt godt samarbejde med de øvrige østjyske kommuner. Derfor er jeg også meget glad for, at vi i 2018 kan fortsætte det samarbejde omkring Made in Denmark med blandt andre Aarhus og Skanderborg i form af partnerne Aarhus Event og KildebjergRy. 

Og så er jeg naturligvis meget glad for, at en af Danmarks største banker, Jyske Bank med hovedsæde i Silkeborg, også er med som partner, siger Steen Vindum.

- Jeg er meget stolt af, at vi er lykkedes med at få Made in Denmark til Silkeborg. Det bliver én af de største sportsbegivenheder i Danmark i 2018.

For flere oplysninger kontakt:

Borgmester Steen Vindum, 
26 29 37 32

Sidst opdateret