Selvbetjening og tidsbestilling

Videoboks skal fange Jornhistorier

For at indsamle alle Asger Jorns historier vil en specialbygget boks med videokamera turnere rundt i Silkeborg, og senere går turen til Aarhus.

Inden længe får alle chancen for at fortælle deres Jorn historie i en specialbygget boks, hvor et videokamera filmer, mens man fortæller. Boksen er en del af kampagnen ”På fornavn med Jorn”, der skal være med til at samle alle borgernes egne historier om Jorn.  

Fortæl din Jorn historie

Du sidder i boksen og trykker på skærmen, kameraet ruller, og du har nu fem minutter til at fortælle din Jornhistorie. Sådan indfanger boksen historierne. Det er bagefter muligt at se sin egen historie på skærme uden på boksen. Her vil man også kunne se de andre historier, som boksen har indfanget.

Boksen starter i Silkeborg

Boksens rejse starter på Remstruplund Plejecenter og Daghjem, hvor Jorns bror Vagn Ove Jorn i sin tid boede. Personalet og de ældre kan have oplevet Jorn eller hørt historier, som de gerne vil fortælle videre. Udover at samle historier fra Remstuplund kommer boksen også til at stå på Silkeborg Bibliotekerne og skal senere til Aarhus, hvor den skal stå i Bruuns Galleri. ”Vi håber på at samle rigtig mange gode Jornhistorier”, fortæller Simon Ostenfeld Pedersen, projektchef ved Museum Jorn.

Boksen stammer fra beSTEM-kampagnen

Ideen om boksen kommer fra en dreamboks, der turnerede rundt på skoler i Silkeborg i forbindelse med kommunalvalget i efteråret. Dreamboksen var en del af beSTEM-kampagnen, der fik flere unge i Silkeborg til at sætte deres kryds.

Samles til et levende portræt

Når boksen har fuldendt sin turné, bliver alle små videohistorier samlet og lagt på hjemmesiden paafornavnmedjorn.dk, hvor de bliver til et anderledes og levende portræt af kunstneren.

Sidst opdateret