Selvbetjening og tidsbestilling

Hold Danmark Rent

Svineri medfører mere svineri. Også i Silkeborg Kommune har vi problemer med henkastet affald og vi bruger mange penge på at rydde op.

Henkastet affald i en vejgrøft

Det er dyrt at fjerne affald

Vi ønsker, at der bliver mindre henkastet affald i Silkeborg Kommune. Miljøstyrelsen vurderer, at mængden af henkastet affald er stigende og at de samlede udgifter til at rydde op løber op i en halv milliard kroner årligt i Danmark.

I Silkeborg Kommune har vi også problemer med henkastet affald, og der bruges mange penge på at rydde op. Vi fjerner affald fra kørebaner, cykelstier, gågader, torve og pladser. I 2012 samlede vi 148 ton henkastet affald op i hele Silkeborg Kommune, heraf blev ca. 21 % indsamlet i Silkeborg midtby. Tallet er skønnet. 

Så meget koster det

I 2012 har vi i Silkeborg Kommune brugt ca. 3,7 millioner kr. på indsamling af henkastet affald. Heraf er de 1,2 millioner kr. brugt i Silkeborg midtby. Det er ca. 34 % af den samlede udgift. Udgiften til oprydning efter større arrangementer som f.eks. Regattaen er ikke med i den beregning.

Vi fjerner også affald i naturen - vi oprenser f.eks. faunapassagen i Remstrup Å ved Papirfabrikken. Det koster årligt omkring 75.000 kr.

Hold Danmark Rent

Hold Danmark Rent arbejder med fjernelse af affald, målrettede kampagner samt udvikling af værktøjer til hjælp for virksomheder og kommuner i indsatsen mod henkastet affald. Målet er bl.a. at få os danskere til at ændre adfærd, så vi ikke smider affald på gaden og i naturen.