Selvbetjening og tidsbestilling

Nyheder om Miljø, energi og affald

Her kan du læse nyheder i kategorien Miljø, energi og affald

Gratis tilbud til håndværkere: Bliv klogere på, hvordan du omstiller til grønt byggeri

Det er nu, du skal ruste din virksomhed til at stå stærkere på det fremtidige marked,hvor der stilles krav til bæredygtigt byggeri. Deltag i 4 fyraftensmøder og kom på forkant med blandt andet kravene fra det offentlige, pensionskasser og andre bygherrer.

Silkeborg Kommune skærer en fjerdedel af CO2 regnskabet

Over 120 gange rundt om jorden i fly. Så meget har Silkeborg Kommune som virksomhed skåret af sin CO2 udledning indenfor de sidste 10 år.

Digital støjhåndbog: Find rundt i støjreglerne

Larm fra biler. Gøen fra naboens hund. Nedrivning af bygninger. Vi er omringet af støj. Men hvordan er reglerne for støj? Find svaret i vores digitale støjhåndbog, der nemt guider dig igennem støjregler, -niveauer og -typer.

Du gør Silkeborg mere grøn

Alle husstande i Silkeborg Kommune er i fuld gang med at sortere affald i plast, pap, papir, glas, metal og madaffald – og det kan ses. Hele kommunen genanvender hver måned 650 ton mere affald end før ordningen.

Silkeborg undgår at skrotte nye solcelleanlæg

Energistyrelsen har netop godkendt de fire solcelleanlæg, som Silkeborg Kommune i god tro har opført på taget af Silkeborg Rådhus og tre skoler, og som sammen med tilsvarende anlæg i 73 andre kommuner i medierne har været omtalt som ”ulovlige solcelleanlæg i kommunerne”.

Silkeborg vil være CO2-neutral i 2025

Silkeborg styrker sin klimaindsats. Virksomheden Silkeborg Kommune skal være CO2-neutral allerede i 2025. Det ventes Silkeborg Byråd at beslutte på sit møde 29. oktober 2018.

Natugler skal bekæmpe rotter i Silkeborg

De kolde måneder nærmer sig. Dermed søger flere rotter ind i huse, hvor der er mad og varme. I Silkeborg Kommune tager man alternative og mere skånsomme midler i brug for at komme rotterne til livs.

Ny rapport anerkender grøn handlekraft i Silkeborg

Ny rapport kalder solvarmeanlægget på Sejlig Hede et stærkt eksempel på, hvordan kommuner i samarbejde med lokale forsyningsselskaber kan sætte skub i den grønne omstilling.

Skolerne i Silkeborg Kommune sikrer sig mod containerbrande

Kommunen er i gang med at skifte alle affaldsbeholdere ved skoler og nærliggende institutioner.

En af Danmarks største solcelleparker bygges i Fårvang ved Silkeborg

Parken fylder et areal på 240.000 kvm., og produktionen kommer til at svare til det årlige strømforbrug i ca. 2.500 husstande.