Nyheder om Miljø, energi og affald

Her kan du læse nyheder i kategorien Miljø, energi og affald

Sådan påvirker ny coronavirus genbrug og affald i Silkeborg Kommune

50-års-hændelse i Silkeborg og mere vand er på vej

Silkeborg Kommune har sammen med Midtjysk Brand og Redning etableret et kriseberedskab for at sikre overblik over de store oversvømmelser langs Gudenåen og Silkeborgsøerne. Der er mere regn på vej, og borgerne i de ramte områder kan fortsat hente gratis sandsække og få leveret gratis sand. Kontakt Midtjysk Brand og Redning på tlf. 89 70 35 99.

Klimastrategi skal sætte fart under den grønne omstilling

Silkeborg Kommune som virksomhed skal være CO2-neutral i 2025. En ny klimastrategi sætter retningen for, hvordan det skal ske.

Gratis tilbud til håndværkere: Bliv klogere på, hvordan du omstiller til grønt byggeri

Det er nu, du skal ruste din virksomhed til at stå stærkere på det fremtidige marked,hvor der stilles krav til bæredygtigt byggeri. Deltag i 4 fyraftensmøder og kom på forkant med blandt andet kravene fra det offentlige, pensionskasser og andre bygherrer.

Silkeborg Kommune skærer en fjerdedel af CO2 regnskabet

Over 120 gange rundt om jorden i fly. Så meget har Silkeborg Kommune som virksomhed skåret af sin CO2 udledning indenfor de sidste 10 år.

Digital støjhåndbog: Find rundt i støjreglerne

Larm fra biler. Gøen fra naboens hund. Nedrivning af bygninger. Vi er omringet af støj. Men hvordan er reglerne for støj? Find svaret i vores digitale støjhåndbog, der nemt guider dig igennem støjregler, -niveauer og -typer.

Du gør Silkeborg mere grøn

Alle husstande i Silkeborg Kommune er i fuld gang med at sortere affald i plast, pap, papir, glas, metal og madaffald – og det kan ses. Hele kommunen genanvender hver måned 650 ton mere affald end før ordningen.

Silkeborg undgår at skrotte nye solcelleanlæg

Energistyrelsen har netop godkendt de fire solcelleanlæg, som Silkeborg Kommune i god tro har opført på taget af Silkeborg Rådhus og tre skoler, og som sammen med tilsvarende anlæg i 73 andre kommuner i medierne har været omtalt som ”ulovlige solcelleanlæg i kommunerne”.

Silkeborg vil være CO2-neutral i 2025

Silkeborg styrker sin klimaindsats. Virksomheden Silkeborg Kommune skal være CO2-neutral allerede i 2025. Det ventes Silkeborg Byråd at beslutte på sit møde 29. oktober 2018.

Natugler skal bekæmpe rotter i Silkeborg

De kolde måneder nærmer sig. Dermed søger flere rotter ind i huse, hvor der er mad og varme. I Silkeborg Kommune tager man alternative og mere skånsomme midler i brug for at komme rotterne til livs.