Nyheder om Miljø, energi og affald

Her kan du læse nyheder i kategorien Miljø, energi og affald

Demstrup Skov i grønne farver set fra oven

Silkeborg er et skridt nærmere CO2-neutralitet

I 2019 har Silkeborg Kommune som virksomhed sænket sin CO2-udledning med 9.040 tons set i forhold til året før.

Elbil

Ny klimahandleplan skal gøre Silkeborg Kommune CO2-neutral

Silkeborg Kommune som virksomhed skal være CO2-neutral i 2025. En ny klimahandleplan sætter handling bag visionerne.

Mariehøne på blad

Silkeborg er nu giftfri kommune

Silkeborg Kommune har registeret alle sine arealer som giftfrie som en del af initiativet Giftfri Have for at fremme vild natur og biodiversitet og beskytte grundvandet. Det er det største areal tilmeldt.

Dronebillede af Silkeborg by med et grønt filter over

Bedst til affaldssortering

Opgørelse over affaldssortering i kommunerne viser, at silkeborgenserne sorterer mere affald end resten af landet.

Sådan påvirker ny coronavirus genbrug og affald i Silkeborg Kommune

Oversvømmelse ved Resenbro

50-års-hændelse i Silkeborg og mere vand er på vej

Silkeborg Kommune har sammen med Midtjysk Brand og Redning etableret et kriseberedskab for at sikre overblik over de store oversvømmelser langs Gudenåen og Silkeborgsøerne. Der er mere regn på vej, og borgerne i de ramte områder kan fortsat hente gratis sandsække og få leveret gratis sand. Kontakt Midtjysk Brand og Redning på tlf. 89 70 35 99.

Solcelleanlæg på Sejling Hede

Klimastrategi skal sætte fart under den grønne omstilling

Silkeborg Kommune som virksomhed skal være CO2-neutral i 2025. En ny klimastrategi sætter retningen for, hvordan det skal ske.

Billede af håndværker

Gratis tilbud til håndværkere: Bliv klogere på, hvordan du omstiller til grønt byggeri

Det er nu, du skal ruste din virksomhed til at stå stærkere på det fremtidige marked,hvor der stilles krav til bæredygtigt byggeri. Deltag i 4 fyraftensmøder og kom på forkant med blandt andet kravene fra det offentlige, pensionskasser og andre bygherrer.

motorvejsbelysning

Silkeborg Kommune skærer en fjerdedel af CO2 regnskabet

Over 120 gange rundt om jorden i fly. Så meget har Silkeborg Kommune som virksomhed skåret af sin CO2 udledning indenfor de sidste 10 år.

Byggeri

Digital støjhåndbog: Find rundt i støjreglerne

Larm fra biler. Gøen fra naboens hund. Nedrivning af bygninger. Vi er omringet af støj. Men hvordan er reglerne for støj? Find svaret i vores digitale støjhåndbog, der nemt guider dig igennem støjregler, -niveauer og -typer.