Selvbetjening og tidsbestilling

Nyheder om Natur

Her kan du læse nyheder i kategorien Natur

Borgmester beder miljøminister om hjælp til at håndtere oversvømmelser

Silkeborg har i de seneste uger og måneder været ramt af store oversvømmelser. Nu beder borgmester Steen Vindum miljøministeren om hjælp.

Badekvaliteten i Thorsø går lysere fremtid i møde

Færre alger og mere klart vand. Det kan være fremtiden for Thorsø – til glæde for badegæster og søens planter og dyreliv.

Historisk sti er klar: Udforsk Gudenåen til fods

Naturinteresserede har nu mulighed for at udforske naturen langs Gudenåen på helt tæt hold. Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen har netop renoveret 22 kilometer af Trækstien og bygget Danmarks længste træsti på halvanden kilometer. Stien byder ikke alene på store naturoplevelser, den gemmer samtidig på en helt særlig historie.

Vi indvier Trækstien

Kom og vær med til indvielsen af den nyrenoverede Træksti fredag 21. juni kl. 16.30.

Naturtilsyn 2019

Tilsyn og kortlægning af naturområder i Silkeborg Kommune.

Silkeborg Kommune hjælper vilde bier

Silkeborg er udnævnt til bivenlig Kommune. Det sker, fordi kommunen gør en ekstra indsats for at forbedre forholdene for vilde bier og honningbier.

Se fremtidens Vestre og Østre Søbad

Lys på broerne, sauna på Østre Søbad, børnebassin og arkitektoniske, runde badebroer. Det er nogle af de faciliteter, Danmarks Outdoor Hovedstad i fremtiden kan tilbyde sine gæster, når de besøger Østre og Vestre Søbad.

Tjek vandstanden langs Trækstien hjemmefra

Gummistøvler eller gummisko? Den beslutning kan du nu træffe hjemmefra, inden du begiver dig ud på Trækstien. På gudenåkomiteen.dk kan du som noget nyt se, om stien er farbar.

Renoveringen af Trækstien fra Silkeborg til Kongensbro er i gang

Naturstyrelsen og Silkeborg Kommune er lige nu i fuld gang med tredje og sidste etape af Trækstien fra Svostrup Kro til Kongensbro. Når den står klar, kan man gå hele vejen fra Silkeborg til Kongensbro ad den nyrenoverede sti.

Danmarks bedste sommerfugleprojekt skydes i gang

I sommeren 2018 vandt Silkeborg Kommune prisen ”Danmarks bedste Sommerfugleprojekt” og en præmie på 100.000,-. Nu sætter kommunen gang i projektet, der skal skabe bedre forhold for truede sommerfugle i Gjern Bakker.