Nyheder om Natur

Her kan du læse nyheder i kategorien Natur

Isen smelter på Kalgårdsvig

Leg på isen er forbudt igen

Det er ikke længere tilladt at bevæge sig ud på isen i hverken Schoubyes Sø, Kalgårdsvig eller nogen anden offentlig sø i kommunen.

Tykkelsen på isen bliver målt

Her må du gå på isen

OPDATERET 17. februar 2021: Du må ikke længere bevæge dig ud på isen på hverken Schoubyes Sø, Kalgårdsvig eller nogen andre offentlige søer i kommunen.

Skilt ved sø med teksten: "Færdsel på isen forbudt"

Du må ikke gå på isen

Isen er for tynd til, at det er sikkert at færdes på søerne.

rotter

Silkeborg mindsker brugen af rottegift med 75 procent

På fem år har Silkeborg Kommune mindsket brugen af rottegift med to ton. Det er en reduktion på 75 procent. Det er godt nyt for ugler og rovfugle, som spiser dyrene.

Illustration af ny superlegeplads i Indelukket januar 2021

Ny superlegeplads er på vej i Indelukket

Silkeborg Kommune har afsat 4 mio. kr. til en ny superlegeplads i Indelukket. Legepladsproducenten Elverdal har netop vundet udbuddet med et forslag, der understøtter Silkeborg som Danmarks Outdoor Hovedstad.

Vandretur i Silkeborgskovene

Fortidens historier skal få flere ud i naturen i Silkeborg

Nordea-fonden støtter et nyt projekt i Silkeborg med 3,6 mio. kr., der kobler bevægelse i naturen med formidling af historie. Det skal give endnu flere lyst til at komme ud i naturen – især dem, der endnu ikke bruger naturen til at få pulsen op. Projektet er et samarbejde mellem Museum Silkeborg, Naturstyrelsen, Silkeborg Kommune og en lang række frivillige foreninger.

Sillerup Væld gendannet som naturområde fra at have været dambrug. Foto af Stig Skovbo.

Efter 64 år løber vandet igen frit fra en af Danmarks største kilder

Siden 1955 er vandet fra Sillerup Væld blevet brugt til at opdrætte fisk i dambrug. Nu er det blevet genskabt, som det unikke naturområde det var.

Mariehøne på blad

Silkeborg er nu giftfri kommune

Silkeborg Kommune har registeret alle sine arealer som giftfrie som en del af initiativet Giftfri Have for at fremme vild natur og biodiversitet og beskytte grundvandet. Det er det største areal tilmeldt.

Billede: Kajakroer sejler på sø

Oplev Vores Natur i Silkeborg

Med Vores Natur samler vi outdoor- og naturoplevelser i hele Silkeborg Kommune i 2020. Få overblikket over alle aktiviteter og oplevelser.

Kort over Silkeruten

Sådan kommer Silkeborgs nye oplevelsesrute til at se ud

Planen for Silkeborgs nye oplevelsesrute, der binder bymidten sammen med naturen og kulturen, er nu på plads. Ruten fører gennem smuk natur, historiske attraktioner og kulturelle perler.