Nyheder om Natur

Her kan du læse nyheder i kategorien Natur

Efter 64 år løber vandet igen frit fra en af Danmarks største kilder

Siden 1955 er vandet fra Sillerup Væld blevet brugt til at opdrætte fisk i dambrug. Nu er det blevet genskabt, som det unikke naturområde det var.

Silkeborg er nu giftfri kommune

Silkeborg Kommune har registeret alle sine arealer som giftfrie som en del af initiativet Giftfri Have for at fremme vild natur og biodiversitet og beskytte grundvandet. Det er det største areal tilmeldt.

Oplev Vores Natur i Silkeborg

Med Vores Natur samler vi outdoor- og naturoplevelser i hele Silkeborg Kommune i 2020. Få overblikket over alle aktiviteter og oplevelser.

Sådan kommer Silkeborgs nye oplevelsesrute til at se ud

Planen for Silkeborgs nye oplevelsesrute, der binder bymidten sammen med naturen og kulturen, er nu på plads. Ruten fører gennem smuk natur, historiske attraktioner og kulturelle perler.

Danmarks Outdoor Hovedstad fylder 3 år

Lørdag, 25. april 2020, er det tre år siden Silkeborg Kommune udnævnte sig selv til Danmarks Outdoor Hovedstad. Siden har Silkeborg fået endnu mere at have det i – og mange flere tiltag er på vej.

Oversvømmelser: Vandstanden falder langsomt

Vandstanden i Gudenåen og Silkeborg Langsø falder langsomt, men vandføringen ved slusen i Silkeborg by er fortsat over 50.000 liter i sekundet, hvor 47.000 liter i sekundet er defineret som en 100 årshændelse.

Få overblik over oversvømmelserne

Teknik- og Miljøafdeling har haft en drone i luften for at dokumentere omfanget af oversvømmelser.

Er du ramt af oversvømmelserne?

De sidste par ugers massive regn har betydet rekordhøj vandføring i Silkeborg Langsø og Gudenåen ved Silkeborg. Søndag 23. februar nåede vandmængderne et niveau, der klassificeres som en 100-årshændelse.

Status på oversvømmelser: Mere regn i weekenden

Krisestaben, som er nedsat af beredskabet Midtjysk Brand & Redning og Silkeborg Kommune følger situationen løbende og er også klar, hvis weekendens regn skaber nye problemer.

Oversvømmelser: Pas på vand på vejene – risiko for lukning af store veje i Silkeborg

Kør forsigtigt, der er vand på vejene. Blandt andet på de tre store veje i Silkeborg by: Vestre Ringvej, Søvej ved Rådhuset og Viborgbroen/Christian 8.s Vej ved Kvickly. Der er desuden risiko for, at vejene lukker i løbet af aftenen og natten på grund af oversvømmelser, tiltagende blæst og bølger.