Nyheder om Natur

Her kan du læse nyheder i kategorien Natur

Se fremtidens Vestre og Østre Søbad

Lys på broerne, sauna på Østre Søbad, børnebassin og arkitektoniske, runde badebroer. Det er nogle af de faciliteter, Danmarks Outdoor Hovedstad i fremtiden kan tilbyde sine gæster, når de besøger Østre og Vestre Søbad.

Tjek vandstanden langs Trækstien hjemmefra

Gummistøvler eller gummisko? Den beslutning kan du nu træffe hjemmefra, inden du begiver dig ud på Trækstien. På gudenåkomiteen.dk kan du som noget nyt se, om stien er farbar.

Renoveringen af Trækstien fra Silkeborg til Kongensbro er i gang

Naturstyrelsen og Silkeborg Kommune er lige nu i fuld gang med tredje og sidste etape af Trækstien fra Svostrup Kro til Kongensbro. Når den står klar, kan man gå hele vejen fra Silkeborg til Kongensbro ad den nyrenoverede sti.

Danmarks bedste sommerfugleprojekt skydes i gang

I sommeren 2018 vandt Silkeborg Kommune prisen ”Danmarks bedste Sommerfugleprojekt” og en præmie på 100.000,-. Nu sætter kommunen gang i projektet, der skal skabe bedre forhold for truede sommerfugle i Gjern Bakker.

Borresø og Silkeborgsøerne er blandt de 30 udvalgte steder til Danmarks Naturkanon

Den endelige naturkanon vil bestå af 15 steder - og du kan være med til at hjælpe Borresø og Silkeborgsøerne på vej.

Er du generet af måger?

Vi har samlet en række gode råd og tips til, hvordan du kan forbygge, at mågerne slår sig ned på dit tag, samt hvordan du søger om hjælp til at regulere måger på din ejendom.

Vi fraråder badning ved badestedet Sejs Ladeplads

Der er lige nu så mange blågrønalger ved badestedet Sejs Ladeplads, at Silkeborg Kommune fraråder badning ved badestedet.

Betonklodser i Remstrup Å (Gudenå) skal hæve vandstanden

Det tørre sommervejr, og flere måneder næsten uden regn, giver meget lav vandstand i Remstrup Å (Gudenå) opstrøms slusen ved Langebro i Silkeborg. Den lave vandstand betyder, at bådene har meget lidt vand at sejle i. Hvis vandstanden falder yderligere, er der risiko for, at bådene kan gå på grund

Nu skæres grøden i Gudenåen

Grødeskæring i Gudenåen på strækningen Silkeborg til Tange Sø er igangsat 2. juli 2018 med henblik på at opretholde en strøm-rende.

Forbud mod magnetfiskeri i Julsø

Silkeborg kommune indfører forbud mod fiskeri med en magnet efter jerngenstande i dele af Julsø