Nyheder om Natur

Her kan du læse nyheder i kategorien Natur

Historisk sti er klar: Udforsk Gudenåen til fods

Naturinteresserede har nu mulighed for at udforske naturen langs Gudenåen på helt tæt hold. Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen har netop renoveret 22 kilometer af Trækstien og bygget Danmarks længste træsti på halvanden kilometer. Stien byder ikke alene på store naturoplevelser, den gemmer samtidig på en helt særlig historie.

Vi indvier Trækstien

Kom og vær med til indvielsen af den nyrenoverede Træksti fredag 21. juni kl. 16.30.

Naturtilsyn 2019

Tilsyn og kortlægning af naturområder i Silkeborg Kommune.

Silkeborg Kommune hjælper vilde bier

Silkeborg er udnævnt til bivenlig Kommune. Det sker, fordi kommunen gør en ekstra indsats for at forbedre forholdene for vilde bier og honningbier.

Se fremtidens Vestre og Østre Søbad

Lys på broerne, sauna på Østre Søbad, børnebassin og arkitektoniske, runde badebroer. Det er nogle af de faciliteter, Danmarks Outdoor Hovedstad i fremtiden kan tilbyde sine gæster, når de besøger Østre og Vestre Søbad.

Tjek vandstanden langs Trækstien hjemmefra

Gummistøvler eller gummisko? Den beslutning kan du nu træffe hjemmefra, inden du begiver dig ud på Trækstien. På gudenåkomiteen.dk kan du som noget nyt se, om stien er farbar.

Renoveringen af Trækstien fra Silkeborg til Kongensbro er i gang

Naturstyrelsen og Silkeborg Kommune er lige nu i fuld gang med tredje og sidste etape af Trækstien fra Svostrup Kro til Kongensbro. Når den står klar, kan man gå hele vejen fra Silkeborg til Kongensbro ad den nyrenoverede sti.

Danmarks bedste sommerfugleprojekt skydes i gang

I sommeren 2018 vandt Silkeborg Kommune prisen ”Danmarks bedste Sommerfugleprojekt” og en præmie på 100.000,-. Nu sætter kommunen gang i projektet, der skal skabe bedre forhold for truede sommerfugle i Gjern Bakker.

Borresø og Silkeborgsøerne er blandt de 30 udvalgte steder til Danmarks Naturkanon

Den endelige naturkanon vil bestå af 15 steder - og du kan være med til at hjælpe Borresø og Silkeborgsøerne på vej.

Er du generet af måger?

Vi har samlet en række gode råd og tips til, hvordan du kan forbygge, at mågerne slår sig ned på dit tag, samt hvordan du søger om hjælp til at regulere måger på din ejendom.