Oplev Vores Natur i Silkeborg

Med Vores Natur samler vi outdoor- og naturoplevelser i hele Silkeborg Kommune i 2020. Få overblikket over alle aktiviteter og oplevelser.

2020 er naturens år i Danmark, hvor Danmarks Radio i en række programserier, tager naturen ind i de danske hjem og stuer. Men naturen skal ikke bare opleves på skærmen – vi skal ud og opleve den.

Fra den 31. maj til den 1. november 2020 står foreninger, frivillige og institutioner i Silkeborg Kommune klar med masser af natur- og outdooraktiviteter ude i hele Silkeborg Kommune – både for naturnørder og nybegyndere.

Og i sommerferien, fra den 27. juni til den 11. august 2020, vil Skanderborg og Silkeborg Kommune sammen være vært for oplevelser i Søhøjlandet, under ”Sommer i Vores Natur”. Sommer i Vores Natur – Søhøjlandet, tager dig med på rejsen lokalt og inviterer dig til at se og opleve nogle af smukkeste steder i Søhøjlandet.

Du kan komme med i kajak, på vandring med historie og naturfortællere, til naturaktiviteter for børn på Himmelbjerget og meget mere. De fleste aktiviteter er gratis, mens enkelte har et deltagergebyr.

Få flere oplevelser i naturen

Find inspiration til ture ud i naturen i hele Silkeborg og Danmark – hvad enten du leder efter cykelruter, shelters eller legepladser.

Gå på opdagelse på Udinaturen.dk

Natureventyr er børneeventyr skrevet unikt til de områder, de udspiller sig i og målrettet aldersgruppen 3-8 år.

Med Natureventyr appen i hånden oplever man eventyr fortalt som skattejagter, hvor kapitlerne er placeret langs en rute i området og tager udgangspunkt i ting, som man kan se, høre og røre ved.

Undervejs bliver børnene inddraget i fortællingen gennem spørgsmål og udfordringer, de skal løse.

I Silkeborg kan du prøve tre forskellige Natureventyr.

1. Gå et eventyr i Krabbes Grønne Ring: Alma og den magiske skov
  2. Gå et eventyr ved Sminge Sø: Lille Ridder Gustav og Dragen
  3. Gå et eventyr ved Vesterskoven: Musenes store flugt

Læs mere om Natureventyr og find appen.