Selvbetjening

Trækstien Silkeborg til Svostrup

Fra Silkeborg by til pramdragerkroen Svostrup Kro - ad renoveret Træksti

Beskrivelse af ruten

Rutens længde: Ca. 12. km.

Strækningen fra Silkeborg til Svostrup kro er renoveret i 2016 og 2017. Bemærk at ved Porskær, syd for Sminge, skal du gå op og følge Porskærvej, indtil du ved Sminge rasteplads kan komme ned til åen igen. Der er skiltet. På printkortet her på siden er det markeret med en stiplet gul linie.

Trækstien forventes at kunne passeres tørskoet ca. 10 måneder om året på denne strækning. Som en ekstra guidning er der sat "tilgængelighedsskilte op". Læs mere om hvornår trækstien er farbar.

 Klik for at se kortet over strækningen Silkeborg - Svostrup

Det er tilladt at cykle på denne strækning. Kombiner med cykelrute 30, der også fører til Svostrup Kro, hvor du både kan spise og sove. Brug oplevgudenaa.dk på din smartphone undervejs. 

Seværdigheder undervejs


Silkeborg

Silkeborg by opstod omkring Papirfabrikken, der blev grundlagt i 1844. I dag er det en renoveret bydel. Papirfabrikken var storkunde hos pramdragerne, der skulle transportere varerne til Randers, hvor de kunne blive omskibet til København. Læs mere om Silkeborg papirfabrik og Silkeborg bys historie 

Sminge Sø – en af de bedste fuglelokaliteter ved Gudenåen

Sminge Sø er en af de bedste fuglelokaliteter langs Gudenåen. Det er især vandfugle som ænder, gæs og svaner, der kan opleves her i stort tal i de kolde vintermåneder. Fra tårnet kan man især ved solopgang og solnedgang se hundreder af svaner, gæs og andefugle. I maj - juni kan du også høre nattergalen synge.

Læs mere i folderen Fugletårnet ved Sminge sø og Trækstien (pdf).

Svostrup Kro

Svostrup Kro er en af de gamle pramdragerkroer, der fungerede som hvilesteder for pramfolkene. Svostrup Kro er en firlænget bindingsværksgård, hvor du kan føle dig hensat til en svunden tid. Du kan stadig nyde både kaffe og god mad på kroen. Læs mere om Svostrup Kro.