Bådebroer er enten private, kommunale eller tilhører et bådlaug. Hvis broen tilhører et bådlaug kan du leje en bådplads. I Brassø, Borresø og Julsø ligger en række anløbsbroer, som er opført i et samarbejde mellem Silkeborg Motorbådsklub og -Sejlklub og Ry Bådlaug. De er beregnet til korte ophold.
Anlæg af broer, bolværk, pæle og lign.
Opførelse af nye broer og ombygning af gamle broer kræver altid tilladelse fra kommunen. Etablering af bolværk, eller andre ændringer af sø- eller åbredden, kræver også tilladelse.
Som udgangspunkt kan grundejere med søgrund ved Silkeborg Langsø og Gudenåen syd for Silkeborg få lov til at opføre én bådbro. Broen må normalt højst være 6 m lang og 1 m bred. Her og alle andre steder skal det i hvert tilfælde vurderes, om en bro vil forstyrre dyrelivet eller være til skade for natur og miljø, inden der kan gives tilladelse.
Find skema til ansøgning i selvbetjeningsmenuen.
Bådhavne og slæbesteder
Silkeborg Kommune ejer en del bådbroer, hvor man kan søge om en plads til sin båd. Bådpladserne er fordelt i Silkeborg, Laven og Hattenæs.
I Silkeborg finder du bådpladser:
- I Indelukket
- Ved Borgmesterbroen
- Ved Stiftelserne på Åhavevej
I Sejs-Svejbæk er der en del private bådlaug, hvor man kan leje en bådplads. Naturstyrelsen udlejer bådpladser ved Almindsø, Bryrup Langsø, Ørnsø og Brassø.
Ved Remstrup Å i Indelukket er der et slæbested, hvor man kan komme med sin båd og sætte den i vandet. Der er bom ved slæbestedet, og det koster 100 kr. at sætte båden i vandet og 100 kr. at tage den op igen.
Husk at der altid skal være registreringsnummer på motorbåde - enten et fast nummer eller et gæstenummer.
Læs mere
Læs mere i Retningslinjer for bådebroer, bolværk og terrænregulering
Læs mere om bådpladser
Læs mere om gæstebådpladser
Læs mere om at eje en søgrund i Silkeborg Kommune (PDF)