Selvbetjening og tidsbestilling

Silkeborg Kommunes bådpladser

Silkeborg Kommune har 342 bådpladser i naturskønne lystbådehavne. Priserne for en bådplads afhænger af pladsens størrelse.

Billede af bådpladser i Laven

Silkeborg Kommune har i alt 342 bådpladser, der som udgangspunkt bliver tilbudt til kommunens egne borgere. Bådpladserne er fordelt i Silkeborg, Laven og Hattenæs.

I Silkeborg finder du bådpladser:

  • I Indelukket 
  • Ved Borgmesterbroen 
  • Ved Stiftelserne på Åhavevej

Venteliste

Ventelisten på bådpladserne er på cirka 300 personer. Ventetiden er dog afhængig af din båds størrelse. Har du en lille jolle, kan du ofte straks få en bådplads hvorimod, hvis du har en større båd, kan der være op til 6-8 års ventetid.
For at komme på venteliste til en bådplads skal du betale et depositum på 1.000 kroner i Laven og 1.000 kroner i Silkeborg/Hattenæs. Du kan godt indbetale 2.000 kroner og komme på begge ventelister.

Ønsker du at komme på venteliste, skal du anvende selvbetjeningsløsningen øverst til højre på siden. Efter ansøgningen er udfyldt, vises siden for betaling af depositum.

Vær altid opmærksom på, at du skal bruge sikker digital post, når du eksempelvis sender cpr. nummer.

Priser 2021

Bådpladsens bredde Årlig leje
Til og med 1,70 meter
3.040 kr. 
Mellem 1,75 og 2,30 meter  5.960 kr.
Fra og med 2,35 meter  9.810 kr.

Retningslinjer for kommunale bådpladser (PDF)

Gæstebådpladser

Gæstebådpladser har du mulighed for at leje efter aftale med opsynsmændene Steen Nielsen eller Steffen Johnsen. Pladserne og pladsantallet afhænger af, om pladserne er tomme på pågældende tidspunkt. Pris per dag/døgn 80 kroner.

Læs mere om gæstebådpladser