Selvbetjening og tidsbestilling

Aktivitetscentre i Silkeborg Kommune

Hvis du er over 60 år eller førtidspensionist og bosat i Silkeborg Kommune, har du mulighed for at benytte dig af de mange tilbud i kommunens fem aktivitetscentre.

udklip fra postkort

Aktivitetscentrene danner rammer for, at borgere i Silkeborg Kommune kan give hinanden en indholdsrig hverdag i en atmosfære af livsglæde og respekt.

Den enkelte bruger kan involvere sig efter lyst og evne for på den måde at være med til at bidrage til positive oplevelser mennesker imellem.

Det er aktivitetscentrenes mål at skabe et åbent og aktivt miljø baseret på brugernes egne ønsker og behov. I centrene lægges der vægt på, at den enkelte får mulighed for at bruge sine erfaringer og færdigheder til gavn for sig selv og andre.

I aktivitetscentrene foregår der en bred vifte af aktiviteter indenfor læring, kultur, kunst, bevægelse og hobbyaktiviteter. De mange aktiviteter bygger på brugernes lyst til at dele egne færdigheder eller interesser med andre brugere.

På flere af centrene tilbydes hjælp til it.

Oversigt over IT-caféer i Silkeborg Kommune

Har du lyst til at bruge eller engagere dig i nogle af centrenes aktiviteter, eller har du en idé til en ny aktivitet, er du altid velkommen til at henvende dig på centrene eller til centrenes brugerrådsformænd.

Telefonkæde - din tryghed i hverdagen

Vi tilbyder seniorer 60+ bosiddende i Silkeborg Kommune at blive tilmeldt en telefonkæde.

At være i en telefonkæde betyder, at du hver dag året rundt på et bestemt tidspunkt af dagen - normalt mellem kl. 8.30 og 9.00 - bliver ringet op af en frivillig.

Fem aktivitetscentre

Du kan læse mere om de fem aktivitetscentre her:

Rosengårdcentret 

Al-huset

Sorringhus

Grauballelund

Fælleshuset i Voel 

Du er velkommen i alle fem aktivitetscentre, uanset hvor i kommunen du er bosat.