Nyheder om seniorer og pensionister

Her kan du læse nyheder i kategorien seniorer og pensionister

Coronavirus: Se hvor du kan få hjælp, støtte og rådgivning

Her kan du se en liste over tilbud, hvor du kan få støtte, hjælp og rådgivning - eller melde dig som frivillig – under corona-epidemien.

Coronavirus: Undgå unødige opkald til hjemmeplejen og hjemmesygeplejen

Hjemmeplejen og hjemmesygeplejen har ekstra travlt med at besvare opkald fra ældre om aflyste aftaler på hospitaler og de praktiserende læger. Det er spørgsmål, som hjemmeplejen ikke kan svare på, og derfor får ældre i hjemmeplejen nu et brev med vejledning om, hvad de kan gøre i stedet.

Coronavirus: Frivillige søges til indkøb, afhentning af medicin m.v. til ældre og syge

Vil du gøre en forskel og hjælpe nogle af dem, som enten er syge, er i karantæne eller særlig udsat for at blive smittet med coronavirus, kan du blive frivillig hos flere af landets hjælpeorganisationer.

Coronavirus: Værd at vide for borgere i hjemmeplejen

Med coronavirussen har vores hverdag ændret sig. Myndighederne er kommet med flere restriktioner, som skal mindske smittespredningen og passe på os alle sammen. Virussen kan helt naturligt vække bekymring og en masse spørgsmål. Borgere, som modtager hjemmehjælp, og deres pårørende, ringer til hjemmeplejen med mange spørgsmål. Nogle af de hyppigst stillede giver vi svar på her.

Coronavirus: Plejecentre, midlertidige pladser og bosteder lukker ned for besøg

For at undgå spredning af smitte med coronavirus har Styrelsen for Patientsikkerhed i dag udstedt et midlertidigt forbud mod besøg på kommunale og private plejecentre samt kommunale og private bosteder mv.

Coronavirus: Rengøring sat på pause hos 853 ældre i Silkeborg

For at undgå smittespredning får 853 ældre i hjemmeplejen sat deres normale rengøring på midlertidig pause.

Coronavirus: Silkeborg lukker aktiviteter på daghjem og aktivitetssteder

For at begrænse risikoen for coronasmitte og beskytte ældre, syge og svage borgere, som er særligt udsatte, har krisestaben i Silkeborg Kommune besluttet at lukke alle aktiviteter på daghjem og aktivitetssteder på sundheds- og omsorgsområdet.

Coronavirus: Tag ansvar, begræns smitte og pas på ældre, syge og svage

Vær ansvarlig, undgå at sprede smitte og pas især på ældre, syge og svage medborgere, fordi det har store konsekvenser, hvis de bliver smittet.

På vej mod et demensvenligt samfund i Silkeborg

Silkeborg Kommune ønsker at have et demensvenligt samfund, hvor alle har mulighed for at træffe egne valg i trygge fællesskaber. Derfor er vi i fuld sving med at gøre kommunens borgere og virksomheder demensvenlige.

Fårvangs nye ældrecenter bliver hjemligt og demensvenligt

I 2018 besluttede byrådet, at den ældre del af Fårvang Ældrecenter skal rives ned til fordel for 12 nye boliger med café, sygeplejeklinik og velværerum. Sundheds- og Ældreudvalget har på udvalgsmødet den 4. december valgt Team Knudsgaard som totalentreprenør på om- og tilbygningen af Fårvang Ældrecenter, og derfor indleder Silkeborg Kommune de sidste kontraktforhandlinger med Team Knudsgaard.