Nyheder om seniorer og pensionister

Her kan du læse nyheder i kategorien seniorer og pensionister

Fårvangs nye ældrecenter bliver hjemligt og demensvenligt

I 2018 besluttede byrådet, at den ældre del af Fårvang Ældrecenter skal rives ned til fordel for 12 nye boliger med café, sygeplejeklinik og velværerum. Sundheds- og Ældreudvalget har på udvalgsmødet den 4. december valgt Team Knudsgaard som totalentreprenør på om- og tilbygningen af Fårvang Ældrecenter, og derfor indleder Silkeborg Kommune de sidste kontraktforhandlinger med Team Knudsgaard.

Nu er det tid til at blive vaccineret mod influenza

Vinter og influenza hænger uløseligt sammen og feber, ondt i halsen og muskelsmerter er bare nogle af de mange bivirkninger, der er ved at få influenza.

Seniorrådets borgermøder i oktober/november 2019

Seniorrådet i Silkeborg Kommune indbyder til borgermøder 4 eftermiddage i 4 lokalområder. Seniorrådet vil gerne i dialog med borgerne +60 årige, som vi repræsenterer og vil samtidig fortælle om nogle af de ting, vi beskæftiger os med.

Har du hjælpemidler, du ikke bruger?

Har du hjælpemidler - fx en badebænk, toiletstol eller rollator - som du har lånt af Silkeborg Kommune, og som du ikke længere bruger? Så vil vi gerne have dem retur.

Nye regler for forebyggende hjemmebesøg

En ændring til lov om social service betyder, at alle enlige ældre nu bliver tilbudt et forebyggende hjemmebesøg, når de fylder 70 år. Det skal være med til opspore og forebygge ensomhed blandt ældre. Lovændringen trådte i kraft den 1. juli 2019.

Øget pres på Sundheds- og Ældreområdet skaber merforbrug

Sundheds- og Ældreområdet i Silkeborg Kommune har igennem en længere periode oplevet, at antallet af opgaver, som før blev løst i hospitalsregi, i stigende omfang nu skal løses af kommunen. Det udfordrer den kommunale økonomi. Det er ikke kun Silkeborg Kommune, der oplever denne forandring, men de fleste af landets kommuner. En markant stigning i antallet borgere, der har behov for hjælp, og flere komplekse borgerforløb, medfører et større pres på budgetterne.

48 demens-nøglepersoner uddannet i Silkeborg

Medarbejdere fra to hjemmeplejegrupper og to plejecentre i Silkeborg Kommune har fået løftet deres kompetencer i arbejdet med mennesker med demens, efter de har deltaget i Sundhedsstyrelsen ’Demensrejsehold’. I dag dimitterer det tredje og næstsidste hold.

HjælpemiddelHUSET udvider sin åbningstid

HjælpemiddelHUSET udvider åbningstiden, så det bliver lettere for dig at søge om hverdagshjælpemidler som f.eks. rollator og badebænk, så du kan fungere i hverdagen.

Hjælp til dig, der er pårørende til et menneske med en demenssygdom, som bor i eget hjem

Som pårørende til et menneske med demens, kan du have behov for at tale med andre i samme situation som dig. Det har du mulighed for, hvis du deltager i en pårørendegruppe.

Informationsmøde til seniorer: Hold dig gående – hold livet gående

I uge 14 afholdes informationsmøder for seniorer seks forskellige steder i kommunen. Det er 9. gang, at disse møder finder sted arrangeret af det forebyggende team. Tilmelding skal ske senest fredag den 29. marts.