Selvbetjening og tidsbestilling

Nyheder om seniorer og pensionister

Her kan du læse nyheder i kategorien seniorer og pensionister

Gul ambulance-testbil holder ved indgangen til Borgerservice ved Silkeborg Rådhus

Bliv testet for COVID-19 i Silkeborg Kommune

Region Midtjylland har ambulancer som COVID-testbiler til at køre rundt i sommerlandet og teste borgere og turister uden symptomer på COVID-19. I Silkeborg Kommune er der to stoppesteder. BEMÆRK: DENNE NYHED ER FRA JULI 2020 OG AKTUELLE TESTSTEDER OPDATERES LØBENDE PÅ REGION MIDTJYLLANDS HJEMMESIDE.

Coronavirus nærbillede

Coronavirus: Værd at vide for borgere i hjemmeplejen

Med coronavirussen har vores hverdag ændret sig. Myndighederne er kommet med flere restriktioner, som skal mindske smittespredningen og passe på os alle sammen. Virussen kan helt naturligt vække bekymring og en masse spørgsmål. Borgere, som modtager hjemmehjælp, og deres pårørende, ringer til hjemmeplejen med mange spørgsmål. Nogle af de hyppigst stillede giver vi svar på her.

Kvinde kigger på pc-skærm

Coronavirus: Se hvor du kan få hjælp, støtte og rådgivning

Her kan du se en liste over tilbud, hvor du kan få støtte, hjælp og rådgivning - eller melde dig som frivillig – under corona-epidemien.

Coronavirus nærbillede

Coronavirus: Undgå unødige opkald til hjemmeplejen og hjemmesygeplejen

Hjemmeplejen og hjemmesygeplejen har ekstra travlt med at besvare opkald fra ældre om aflyste aftaler på hospitaler og de praktiserende læger. Det er spørgsmål, som hjemmeplejen ikke kan svare på, og derfor får ældre i hjemmeplejen nu et brev med vejledning om, hvad de kan gøre i stedet.

Coronavirus nærbillede

Coronavirus: Frivillige søges til indkøb, afhentning af medicin m.v. til ældre og syge

Vil du gøre en forskel og hjælpe nogle af dem, som enten er syge, er i karantæne eller særlig udsat for at blive smittet med coronavirus, kan du blive frivillig hos flere af landets hjælpeorganisationer.

Coronavirus nærbillede

Coronavirus: Plejecentre, midlertidige pladser og bosteder lukker ned for besøg

For at undgå spredning af smitte med coronavirus har Styrelsen for Patientsikkerhed i dag udstedt et midlertidigt forbud mod besøg på kommunale og private plejecentre samt kommunale og private bosteder mv.

Coronavirus nærbillede

Coronavirus: Rengøring sat på pause hos 853 ældre i Silkeborg

For at undgå smittespredning får 853 ældre i hjemmeplejen sat deres normale rengøring på midlertidig pause.

Den bedste omsorg er omtanke

Coronavirus: Silkeborg lukker aktiviteter på daghjem og aktivitetssteder

For at begrænse risikoen for coronasmitte og beskytte ældre, syge og svage borgere, som er særligt udsatte, har krisestaben i Silkeborg Kommune besluttet at lukke alle aktiviteter på daghjem og aktivitetssteder på sundheds- og omsorgsområdet.

Coronavirus: Tag ansvar, begræns smitte og pas på ældre, syge og svage

Vær ansvarlig, undgå at sprede smitte og pas især på ældre, syge og svage medborgere, fordi det har store konsekvenser, hvis de bliver smittet.

Tre personer står med ryggen til og kigger på natur

På vej mod et demensvenligt samfund i Silkeborg

Silkeborg Kommune ønsker at have et demensvenligt samfund, hvor alle har mulighed for at træffe egne valg i trygge fællesskaber. Derfor er vi i fuld sving med at gøre kommunens borgere og virksomheder demensvenlige.