Nyheder om seniorer og pensionister

Her kan du læse nyheder i kategorien seniorer og pensionister

48 demens-nøglepersoner uddannet i Silkeborg

Medarbejdere fra to hjemmeplejegrupper og to plejecentre i Silkeborg Kommune har fået løftet deres kompetencer i arbejdet med mennesker med demens, efter de har deltaget i Sundhedsstyrelsen ’Demensrejsehold’. I dag dimitterer det tredje og næstsidste hold.

HjælpemiddelHUSET udvider sin åbningstid

HjælpemiddelHUSET udvider åbningstiden, så det bliver lettere for dig at søge om hverdagshjælpemidler som f.eks. rollator og badebænk, så du kan fungere i hverdagen.

Hjælp til dig, der er pårørende til et menneske med en demenssygdom, som bor i eget hjem

Som pårørende til et menneske med demens, kan du have behov for at tale med andre i samme situation som dig. Det har du mulighed for, hvis du deltager i en pårørendegruppe.

Informationsmøde til seniorer: Hold dig gående – hold livet gående

I uge 14 afholdes informationsmøder for seniorer seks forskellige steder i kommunen. Det er 9. gang, at disse møder finder sted arrangeret af det forebyggende team. Tilmelding skal ske senest fredag den 29. marts.

Mere tryghed, når man udskrives fra hospitalet

Animationsfilm fra Hospitalsenhed Midt og Skive, Silkeborg og Viborg kommuner hjælper med at skabe mere tryghed for patienterne i overgangen fra hospital til eget hjem.

Gåture i skoven skal hjælpe borgere med demens

Selvom du har en demenssygdom, er det vigtigt at holde fast i hverdagens rutiner, komme ud, bevæge dig og mødes med andre. Silkeborg Kommunes nye tilbud ’Skovvandrerne’ giver dig mulighed for lige præcis dét.

Hjælp os med at blive endnu bedre - indberet utilsigtede hændelser

Vi rapporterer utilsigtede hændelser for at forbedre patientsikkerheden og understøtte en sikkerhedskultur, hvor alle lærer af de fejl, der bliver begået.

Silkeborg Kommune tager manglen på SOSU'er alvorligt

En kombination af flere ældre, mindre ungdomsårgange og højkonjunktur giver mangel på arbejdskraft på SOSU-området. I Silkeborg Kommune sættes alle sejl ind for at møde udfordringerne.

Tilskud til frivilligt arbejde med ældre

Silkeborg Kommune yder tilskud til foreninger, råd og frivillige inden for Sundheds- og Omsorgsområdet. Ansøgningsfristen er 30. oktober - læs mere om kriterierne for støtte og om, hvordan du søger.

Solgårdens venneforening inviterer på middag

Den spritnye venneforening på plejecenteret Solgården har mødtes for første gang. Og de inviterer indenfor til fællesspisning allerede i april. Fokus er fortsat på at bevare den gode kontakt til lokalbefolkningen.