Du skal tilbage til en ny hverdag. Din kommune tager hånd om at hjælpe dig godt videre med et selvstændigt og meningsfyldt liv.
Når du udskrives fra hospitalet, får din kommune ansvaret for at koordinere et forløb, der skal hjælpe dig tilbage til et godt og meningsfyldt liv. Du har krav på et individuelt og sammenhængende forløb med tilbud, der er tilpasset følgerne af din hjerneskade.
Hjælpen er individuel og kan omfatte rehabilitering, pleje, undervisning, hjemmehjælp, psykologhjælp, bostøtte, familiestøtte, botilbud, aktivitetstilbud, arbejdsprøvning, uddannelse, omskoling og støtte til et socialt liv.
Fordi følgerne efter en hjerneskade rammer vidt forskelligt fra person til person – fysisk, psykisk, mentalt, følelsesmæssigt, socialt og arbejdsmæssigt – er der også vidt forskellige behov for hjælp på kort og langt sigt.
Silkeborg Kommune tilbyder
Når du udskrives fra hospitalet, får du, som en del af din rehabilitering, oftest en genoptræningsplan med i hånden. Derefter tager Silkeborg Kommune over og tilbyder dig den form for genoptræning, som passer netop dig og din situation.
For at dit genoptræningsforløb skal blive så sammenhængende som muligt, samarbejder vi tæt med andre afdelinger - bl.a. Hjælpemidler, Socialafdelingen og Jobcentret. Hvis du ikke har fået en genoptræningsplan med fra hospitalet, men efterfølgende får behov for hjælp, kan du henvende dig hos Visitationen i Sundheds- og Omsorgsafdelingen i Silkeborg Kommune.
Rehabiliteringen kan blandt andet bestå af en eller flere indsatser:
- ergo –og fysioterapeutisk træning
- taletræning
- sygepleje
- bostøtte
- tiltag omkring arbejdsmarkedsfastholdelse
- revalidering og meget mere.
Bomholthus
Bomholthus er et dagtilbud til personer med erhvervet hjerneskadet. Her får du hjælp til - i hvidest muligt omfang - at blive i stand til at mestre hverdagslivet og opleve størst mulig indflydelse og glæde på eget liv.
Vi hjælper dig med:
- strukturering af dagligdagen ved hjælp af døgn- og ugeplaner
- kontakt til offentlige instanser og giver støtte til at agere rundt i systemet og fastholde og forstå informationer
- socialt samvær og støtter dig i at indgå i sociale relationer og til at etablere og fastholde kontakter
- vi gør meget ud af at inddrage pårørende og hjælpe dem med at forstå og mestre livet sammen med en hjerneskadet.
Man skal visiteres til et tilbud på Bomholthus gennem Socialafdelingen.
Hjerneskadekoordineringen
I Silkeborg Kommune har vi en funktion, der hedder ”faglig rådgivning”. Her kan du eller dine pårørende få råd og vejledning i forbindelse med de faglige spørgsmål, du måske har i forbindelse med din sygdom. Sagsbehandlere og øvrige samarbejdspartere, fx fagpersoner på hospitalerne eller din praktiserende læge kan også kontakte denne funktion, hvis det handler om et fagligt spørgsmål.
Kontakt Faglig Rådgivning:
Ergoterapeuterne Ellen Bjerg og Annette Præstmark
Telefonisk træffetid: mandag og onsdag: kl. 8.30-10.00
Ellen Katballe: 21 71 84 90 - Annette Præstmark: 21 64 21 91
EllenKatballe.Bjerg@silkeborg.dk - Annette.Praestmark@silkeborg.dk
I Silkeborg Kommune har vi et tværgående hjerneskadeteam. Teamet sammensættes ad-hoc, med udgangspunkt i dit specifikke behov og består derfor af relevante fagpersoner og sagsbehandlere, som er aktuelle for din situation. Teamet foretager en tværfaglig behovsvurdering som baggrund for sammensætning af indsatsen.Temaet behandler sager, der er karakteriseret som komplekse og sager, der går på tværs af afdelinger.
Tovholder for teamet er
Specialkonsulent - Planlægning og udvikling på hjerneskadeområdet
Charlotte Brøndum
cb1@silkeborg.dk
Tlf: 21 19 31 12
Myndighedsafdelingen
Når du udskrives fra hospitalet, sendes alle henvendelser til udskrivningsteamet Visitation Sundhed & Omsorg, som behandler din henvendelse eller henviser dig til rette sagsbehandler/afdeling.
Træffetid
Man-tors: 08:00-10:00 og 12:00-15:00 - Fre. 08:00-13:30
Tlf: 89 70 18 76
visitationsgruppen@silkeborg.dk
Egen læge
Det er vigtigt, at du under dit sygeforløb har løbende kontakt til egen læge, som kan støtte og vejlede dig.