Nyheder om Sundhed, omsorg og sygdom

Her kan du læse nyheder i kategorien Sundhed, omsorg og sygdom

Coronavirus: I kø til lynkurser for at blive medarbejder i nødberedskabet i Silkeborg

Omkring 300 har foreløbigt meldt sig og stiller sig til rådighed som medarbejderreserve i nødberedskabet. Lynuddannelser fra 1 til 5 dages varighed går nu for alvor i gang.

Coronavirus: Byrådet takker alle medarbejdere for indsatsen

Til byrådsmødet mandag 23. marts blev byrådet enige om at sende en stor tak til alle i kommunen.

Coronavirus: Mangel på værnemidler får Silkeborg til at hjælpe andre kommuner

Efter udbruddet af coronavirus er der mangel på værnemidler i hele verden, også i Danmark. Det gælder bl.a. håndsprit, beskyttelsesmasker og engangshandsker. Lægemiddelstyrelsen koordinerer overordnet lagrene af værnemidler i Danmark, og derfor hjælper Silkeborg Kommune andre kommuner i det omfang, det er muligt.

Øvelser til hjemmetræning for seniorer

Her i denne coronatid, hvor man sidder meget hjemme, er det vigtigt at holde kroppen og musklerne i gang, så de ikke svinder ind. Her får du som senior nogle enkle øvelser til at styrke krop og muskler.

Coronavirus: Silkeborg søger medarbejder-assistance der kan stå til rådighed

Måske kan du hjælpe os? Silkeborg Kommune får brug for medarbejder-assistance, uanset uddannelsesmæssig baggrund. Når sygehusene bliver så pressede, at de er nødt til at udskrive patienter til kommunernes hjemmepleje og midlertidige pladser, eller hvis større grupper af medarbejder bliver syge, får vi brug for al den hjælp, vi kan få. Vi sørger naturligvis for, at du både får undervisning og oplæring.

Coronavirus: Undgå unødige opkald til hjemmeplejen og hjemmesygeplejen

Hjemmeplejen og hjemmesygeplejen har ekstra travlt med at besvare opkald fra ældre om aflyste aftaler på hospitaler og de praktiserende læger. Det er spørgsmål, som hjemmeplejen ikke kan svare på, og derfor får ældre i hjemmeplejen nu et brev med vejledning om, hvad de kan gøre i stedet.

Coronavirus: Frivillige søges til indkøb, afhentning af medicin m.v. til ældre og syge

Vil du gøre en forskel og hjælpe nogle af dem, som enten er syge, er i karantæne eller særlig udsat for at blive smittet med coronavirus, kan du blive frivillig hos flere af landets hjælpeorganisationer.

Coronavirus: Spørgsmål og svar om følgerne af den nye coronalov

Coronavirus: Værd at vide for borgere i hjemmeplejen

Med coronavirussen har vores hverdag ændret sig. Myndighederne er kommet med flere restriktioner, som skal mindske smittespredningen og passe på os alle sammen. Virussen kan helt naturligt vække bekymring og en masse spørgsmål. Borgere, som modtager hjemmehjælp, og deres pårørende, ringer til hjemmeplejen med mange spørgsmål. Nogle af de hyppigst stillede giver vi svar på her.

Coronavirus: Gode råd fra Sundhedsstyrelsen

Her kan du finde Sundhedsstyrelsens gode råd til både medarbejdere, forældre, pårørende og borgere, som tilhører en risikogruppe. Du kan også finde svar på det oftest stillede spørgsmål.