Nyheder om Sundhed, omsorg og sygdom

Her kan du læse nyheder i kategorien Sundhed, omsorg og sygdom

Coronavirus: Vi åbner for indendørs besøg på plejecentre

Der har siden marts 2020 været besøgsforbud på landets plejecentre og midlertidige pladser. Nu åbnes der op for besøg indenfor.

Nye kvalitetsstandarder tager afsæt i den enkelte

Sundheds- og Ældreudvalget i Silkeborg Kommune har netop godkendt et sæt nye kvalitetsstandarder for sundheds- og omsorgsområdet, som tager klart afsæt i den enkeltes behov og livskvalitet.

Coronavirus: Værd at vide for borgere i hjemmeplejen

Med coronavirussen har vores hverdag ændret sig. Myndighederne er kommet med flere restriktioner, som skal mindske smittespredningen og passe på os alle sammen. Virussen kan helt naturligt vække bekymring og en masse spørgsmål. Borgere, som modtager hjemmehjælp, og deres pårørende, ringer til hjemmeplejen med mange spørgsmål. Nogle af de hyppigst stillede giver vi svar på her.

Sådan påvirker coronavirussen sundheds- og ældreområdet

Bliv testet for COVID-19 i Silkeborg Kommune

Region Midtjylland har ambulancer som COVID-testbiler til at køre rundt i sommerlandet og teste borgere og turister uden symptomer på COVID-19. I Silkeborg Kommune er der to stoppesteder.

Hent app: Skal stoppe smittespredning

Smitte|stop er en app, som hjælper os alle sammen med at stoppe spredningen af COVID-19 i Danmark.

Rygestop bag skærmen rammer plet

Selvom foråret har været meget anderledes, end det plejer, har lysten til at lægge smøgerne på hylden heldigvis stadig været et ønske hos mange.

Borgere får genvurderet hjælp til rengøring

De ældre borgere, som i efteråret 2019 fik nedsat hjælpen til rengøring, får den oprindelige hjælp tilbage, mens deres sag bliver genvurderet.

Slutevaluering: Receptpligtig kultur gør en forskel

Fælleslæsning, kor, samtalesalon om kunst og et besøg hos Tollundmanden. Det er nogle af de oplevelser, som borgere fra Silkeborg Kommune, der har deltaget i Kultur på Recept, har fået med i bagagen.

Coronavirus: Restriktioner for besøg på plejecentre lempes

Der har siden marts 2020 været besøgsforbud på landets plejecentre og midlertidige pladser. Nu åbnes der op for besøg indenfor - men kun i særlige situationer.