Selvbetjening og tidsbestilling

Nyheder om Sundhed, omsorg og sygdom

Her kan du læse nyheder i kategorien Sundhed, omsorg og sygdom

Hjælp til dig, der er pårørende til et menneske med en demenssygdom, som bor i eget hjem

Som pårørende til et menneske med demens, kan du have behov for at tale med andre i samme situation som dig. Det har du mulighed for, hvis du deltager i en pårørendegruppe.

Påskeharen sætter fokus på spritkørsel

Inden påske vil du kunne møde påskeharen i Silkeborg. Udover at dele chokoladeæg ud, så er formålet at få trafikanter til at planlægge deres tur hjem fra påskefesten eller -frokosten. Det er en del af Silkeborg Kommunes indsats mod spritkørsel.

Metode virker: Vi lærer af vores fejl

Silkeborg Kommune laver hvert år en opgørelse over antallet af utilsigtede hændelser. I 2018 blev der i alt rapporteret om 3.821 utilsigtede hændelser, hvoraf de fleste var fejl med medicin. Indberetningerne giver mulighed for at lære af fejlene og styrke patientsikkerheden.

Holder du af en der drikker for meget? Så er der hjælp at hente

Er du pårørende til en person med et alkoholproblem, som ikke er i behandling, kan du få støtte og rådgivning.

Få en gratis vaccination mod mæslinger

Husk, at voksne, som ikke er vaccineret mod mæslinger og ikke tidligere har haft sygdommen, kan få en gratis få MFR-vaccinen ved egen læge eller på en privat vaccinationsklinik.

Mere tryghed, når man udskrives fra hospitalet

Animationsfilm fra Hospitalsenhed Midt og Skive, Silkeborg og Viborg kommuner hjælper med at skabe mere tryghed for patienterne i overgangen fra hospital til eget hjem.

Nye demensveninstruktører skal nedbryde demenstabuer

21 nye demensveninstruktører skal gøre livet lettere for mennesker med en demenssygdom. Instruktørerne er uddannede i et samarbejde mellem Silkeborg Kommune og Alzheimerforeningen - og er vigtige nøglepersoner i arbejdet mod et demensvenligt samfund.

Røgfri uden snak om røg

Behøver man kun tale om rygning på et rygestopkursus? Ikke nødvendigvis, mener Sundhedshuset i Silkeborg, der har tænkt ud af boksen for at nå i mål.

Gåture i skoven skal hjælpe borgere med demens

Selvom du har en demenssygdom, er det vigtigt at holde fast i hverdagens rutiner, komme ud, bevæge dig og mødes med andre. Silkeborg Kommunes nye tilbud ’Skovvandrerne’ giver dig mulighed for lige præcis dét.

Flot pris til kommune, hospital og praktiserende læger i Silkeborg

En reduktion i borgernes indlæggelser på hospitalet med 16.000 timer årligt. Det er de foreløbige resultater af et stærkt samarbejde mellem Silkeborg Kommune, de praktiserende læger og Diagnostisk Center på Hospitalsenhed Midt. Det har nu kastet en flot pris af sig – Den Gyldne Tråd – som i dag er uddelt på KL's Sundhedskonference i Kolding.