Nyheder om Sundhed, omsorg og sygdom

Her kan du læse nyheder i kategorien Sundhed, omsorg og sygdom

Alle har et ansvar for at stoppe spritkørsel i Silkeborg

Alkoholfri gløgg, ”et gerningssted” og engangsalkoholtester. Det kan du møde på torvet i Silkeborg i dag. Eventen er en del af Silkeborg Kommunes indsats mod spritkørsel, der sætter fokus på, at spritkørsel kan gøre dig til gerningsmand, og at alle har et ansvar for at undgå dette.

Hjælpemiddelcenteret og HjælpemiddelHUSET holder lukket

Hjælpemiddelcenteret og HjælpemiddelHUSET holder lukket på grund af en opdatering af et it-system.

Nu er det tid til at blive vaccineret mod influenza

Vinter og influenza hænger uløseligt sammen og feber, ondt i halsen og muskelsmerter er bare nogle af de mange bivirkninger, der er ved at få influenza.

Hvem skal vinde Sundhedsprisen 2019?

Igen i år kan initiativrige ildsjæle nomineres til Sundhedsprisen 2019. Kender du en frivillig, en forening, et værested, en virksomhed eller en institution, der skaber mere sundhed, fællesskab og trivsel i hverdagen for andre i Silkeborg Kommune? Sidste frist for at indstille kandidater er tirsdag d. 29. oktober 2019.

Har du hjælpemidler, du ikke bruger?

Har du hjælpemidler - fx en badebænk, toiletstol eller rollator - som du har lånt af Silkeborg Kommune, og som du ikke længere bruger? Så vil vi gerne have dem retur.

Nye regler for forebyggende hjemmebesøg

En ændring til lov om social service betyder, at alle enlige ældre nu bliver tilbudt et forebyggende hjemmebesøg, når de fylder 70 år. Det skal være med til opspore og forebygge ensomhed blandt ældre. Lovændringen trådte i kraft den 1. juli 2019.

Øget pres på Sundheds- og Ældreområdet skaber merforbrug

Sundheds- og Ældreområdet i Silkeborg Kommune har igennem en længere periode oplevet, at antallet af opgaver, som før blev løst i hospitalsregi, i stigende omfang nu skal løses af kommunen. Det udfordrer den kommunale økonomi. Det er ikke kun Silkeborg Kommune, der oplever denne forandring, men de fleste af landets kommuner. En markant stigning i antallet borgere, der har behov for hjælp, og flere komplekse borgerforløb, medfører et større pres på budgetterne.

Nu kommer varmen - få gode råd her

Sommeren er kommet til Silkeborg, og de kommende dage ser ud til at blive rigtig varme. I den forbindelse er det vigtigt at være opmærksom på, hvad man kan gøre for at forhindre, at det varme vejr resulterer i hedeslag.

48 demens-nøglepersoner uddannet i Silkeborg

Medarbejdere fra to hjemmeplejegrupper og to plejecentre i Silkeborg Kommune har fået løftet deres kompetencer i arbejdet med mennesker med demens, efter de har deltaget i Sundhedsstyrelsen ’Demensrejsehold’. I dag dimitterer det tredje og næstsidste hold.

HjælpemiddelHUSET udvider sin åbningstid

HjælpemiddelHUSET udvider åbningstiden, så det bliver lettere for dig at søge om hverdagshjælpemidler som f.eks. rollator og badebænk, så du kan fungere i hverdagen.