Selvbetjening

Nyheder om Sundhed, omsorg og sygdom

Her kan du læse nyheder i kategorien Sundhed, omsorg og sygdom

Mere tryghed, når man udskrives fra hospitalet

Animationsfilm fra Hospitalsenhed Midt og Skive, Silkeborg og Viborg kommuner hjælper med at skabe mere tryghed for patienterne i overgangen fra hospital til eget hjem.

Nye demensveninstruktører skal nedbryde demenstabuer

21 nye demensveninstruktører skal gøre livet lettere for mennesker med en demenssygdom. Instruktørerne er uddannede i et samarbejde mellem Silkeborg Kommune og Alzheimerforeningen - og er vigtige nøglepersoner i arbejdet mod et demensvenligt samfund.

Røgfri uden snak om røg

Behøver man kun tale om rygning på et rygestopkursus? Ikke nødvendigvis, mener Sundhedshuset i Silkeborg, der har tænkt ud af boksen for at nå i mål.

Gåture i skoven skal hjælpe borgere med demens

Selvom du har en demenssygdom, er det vigtigt at holde fast i hverdagens rutiner, komme ud, bevæge dig og mødes med andre. Silkeborg Kommunes nye tilbud ’Skovvandrerne’ giver dig mulighed for lige præcis dét.

Flot pris til kommune, hospital og praktiserende læger i Silkeborg

En reduktion i borgernes indlæggelser på hospitalet med 16.000 timer årligt. Det er de foreløbige resultater af et stærkt samarbejde mellem Silkeborg Kommune, de praktiserende læger og Diagnostisk Center på Hospitalsenhed Midt. Det har nu kastet en flot pris af sig – Den Gyldne Tråd – som i dag er uddelt på KL's Sundhedskonference i Kolding.

Nu slår profilplejecenteret Malmhøj dørene op

23. januar åbner Plejecenteret Malmhøj i Vinderslev officielt op som profilplejecenter. Plejecenteret specialiserer sig i at drage omsorg for borgere, der har en velbehandlet sindslidelse og som har brug for sundhedsfaglig støtte.

Hjælp os med at blive endnu bedre - indberet utilsigtede hændelser

Vi rapporterer utilsigtede hændelser for at forbedre patientsikkerheden og understøtte en sikkerhedskultur, hvor alle lærer af de fejl, der bliver begået.

Kommunerne på forkant: Ny kandidatuddannelse i sygepleje starter op

I 2025 skal der være 500.000 færre sygehusbesøg og 40.000 færre indlæggelser. Det er nogle af de milepæle, den nye sundhedsreform lægger op til. Ny kandidatuddannelse skal klæde kommunernes sygeplejerskerne på.

Tilsyn viser: Høj kvalitet på kommunens plejecentre

Det uanmeldte tilsyn af plejecentre i Silkeborg Kommune viser, at kvaliteten er høj. Samtlige plejecentre beskrives som velfungerende i den tilsynsrapport, der netop er offentliggjort.

Silkeborg Kommune udvikler ny specialuddannelse i borgernær sygepleje

Ny specialuddannelse til sygeplejersker skal styrke fagligheden og sikre endnu bedre pleje i borgernes hjem. Silkeborg Kommune er med til at udstikke retningen for uddannelsen - og er allerede i gang med at teste den.