Borgernetværk mod ensomhed modtager pris

Silkeborg Kommunes forebyggelsesteam modtager prisen ’Årets tiltag’ for initiativet Borgernetværk mod ensomhed.

Fra venstre: Anne Dorthe Prisak, formand for SUFO, Lone Bennike fra Træning og Sundhed i Roskilde, Anne Marie Olsen fra Forebyggende Team i Silkeborg Kommune og næstformand for SUFO, Annette Nordal Lund. Foto: Landsforeningen SUFO.

Målet med prisen er at stille skarpt på nye innovative tiltag inden for forebyggelse og sundhedsfremme blandt ældre. Og i den forbindelse har Silkeborg Kommunes indsats ’Borgernetværk mod ensomhed’, gjort sig positivt bemærket.

Tiltaget er sat i søen af de forebyggende medarbejdere i Silkeborg Kommune tilbage i 2014 med støtte fra Ældremilliarden. Og i dag er tiltaget en del af en politisk handleplan.

Borgernetværket er et fællesskab, som samles to gange om året og diskuterer, hvad vi sammen kan gøre for at modvirke ensomhed blandt ældre. Alle er velkomne til møderne og typisk har seniorforeninger, sognemedarbejdere, præster, venneforeninger, ÆldreSagen og lignende foreninger deltaget.

- Borgernetværket er med til at give de ældre en stemme, så vi sammen kan blive klogere på, hvordan vi kan gøre seniorlivet fyldt med gode oplevelser og gøre det mindre ensomt, fortæller Anne Marie Olsen, forebyggende sygeplejerske i Silkeborg Kommune.

Udover Borgernetværket indeholder Silkeborg Kommunes indsatser mod ensomhed blandt ældre også velkomstmøder for nytilflyttere over 65, informationsmøder for seniorer, et hav af aktiviteter på vores aktivitetscentre, Mænds Mødesteder, tilskud til transport til sociale arrangementer og meget andet. Du kan læse mere om indsatserne her.

- Jeg og arbejdsgruppen bag Borgernetværket er selvfølgelig både glade for og stolte over prisen. Vi kan i vores daglige arbejde se, at indsatserne mod ensomhed gør en forskel – og det er i virkeligheden den helt store gevinst, siger Anne Marie Olsen.

Det er SOFU – Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende hjemmebesøg – der står bag uddelingen, som fandt sted på landsforeningens årskonference 11. marts 2018.

Der var i alt indstillet syv projekter, hvoraf tre blev kåret som ’Årets tiltag’. Så udover Silkeborg, kunne Rudersdal og Rosilde Kommune også glæde sig over en pris.