Coronavirus: Plejecentre åbner delvist for besøg fra pårørende

Fra på mandag den 27. april 2020 begynder plejecentrene i Silkeborg Kommune delvist at åbne for besøg fra pårørende på udeområder. Det har længe været et ønske, og med den nye vejledning fra Sundhedsstyrelsen er det nu blevet muligt.

Det er fortsat vigtigt at forebygge spredning af smitte på plejecentrene, og derfor vil besøgene være underlagt mere strikse rammer, end hvad der normalt praktiseres. Som udgangspunkt skal anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen overholdes. Det betyder, at der ved besøg er særligt fokus på mindst to meters afstand, god håndhygiejne og ingen fysisk kontakt.

Derudover er der følgende krav til besøget:

• Besøg foregår på udearealer
  • Besøg skal altid aftales med plejecentret
  • Besøg er forbeholdt nærmeste pårørende og kun én ad gangen
  • Besøget må max vare en time
  • Den besøgende skal selv medbringe service til eget forbrug, hvis der skal drikkes kaffe mv.

I praksis betyder det, at en nær kontakt kan være en person, som borgeren har en relation til og har tillid til. Det kan være et familiemedlem, partner, en nær ven eller en anden person. Slægtskab eller samliv er altså ikke en forudsætning for at blive inddraget som pårørende.

Nærmeste kontakt kan således være ægtefælle, voksne børn, voksne familiemedlemmer eller en nær ven.

Vi afventer forsat nærmere retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen vedr. besøg på plejecentre

Både borgere, pårørende og medarbejdere på plejecentrene glæder sig til, at plejecentrene så småt åbner op igen.

Muligheden for udendørsbesøg gælder ikke de midlertidige pladser på plejecentrene.