Selvbetjening og tidsbestilling

Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser fredag

Coronastatus fredag 18. december 2020
(næste opdatering ventes mandag 21. december 2020)

Smittekort med smittetal

 

 

Coronastatus fredag 18. december 2020

(næste opdatering ventes mandag 21. december 2020)

Smittestatus i Silkeborg

Smitten slår desværre nye rekorder i Silkeborg. Pas nu godt på jer selv og hinanden. Vaccinen er på vej, men vi skal fortsat holde fast, Silkeborg! 
52 er testet positive det seneste døgn. Det 15 flere end i går, og det højeste antal på ét døgn siden pandemien begyndte i foråret.
196 er testet positive den seneste uge, hvor 7.404 er blevet testet og 2,65 % er testet positive.
209 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er 28 flere end i går, og det højest antal siden pandemien begyndte.
1341 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Vi passer på hinanden, når vi juleshopper - og brug ydertimerne

Julegaverne skal købes, og der skal handles ind til jul. Pas på hinanden, når vi juleshopper. Brug gerne ydertimerne, hvor der er færre mennesker i gaderne og i butikkerne. Hold til højre i gågaderne, hold afstand, brug mundbind, sprit hænder. Vi vil alle gerne holde jul uden smitte. Hold fast, Silkeborg!

Silkeborg forbereder sig på vaccinen

Vaccinen er på vej, men der går måneder før alle er vaccineret, så hold fast Silkeborg! Vi skal fortsat undgå at blive smittet. Selv om Danmark er klar til at vaccinere mod smitte med coronavirus, så snart vaccinerne er godkendte, og de første leverancer er modtaget, så vil der gå måneder, før alle er blevet vaccineret. Vaccinationen mod coronasmitte bliver frivillig og gratis. De første vacciner vil blive prioriteret til udvalgte grupper med øget risiko for et
alvorligt forløb ved smitte samt frontpersonale på sundheds- og ældreområdet. Så hold fast, Silkeborg! Se filmen Værd at vide om vacciner på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Se mere om forberedelserne til vaccinen i Silkeborg på Silkeborg Kommunes hjemmeside.

Ældre på plejecentre kan igen få besøg i egen bolig

Styrelsen for Patientsikkerhed har op til jul lempet de midlertidige restriktioner for besøg på plejecentre en lille smule.
De ændrede restriktioner betyder, at beboeren nu må få besøg i egen bolig af højst tre faste nære pårørende – og højst to ad gangen. Der skal bruges mundbind under besøget. Der kan på nogle plejecentre fortsat være særskilte besøgsrum, efter samme gældende retningslinje. Alle andre besøg skal fortsat foregå på udendørs arealer.
De midlertidige besøgsrestriktioner fra Styrelsen for Patientsikkerhed på alle plejecentre er indført ud fra et forsigtighedsprincip for at beskytte de ældre og mest sårbare mod smitte. Ingen ældre på kommunens plejecentre er eller har været smittet af coronavirus siden pandemien begyndte.

Børnehuset Højen i Buskelund sender 25 børn hjem i selvisolation

En medarbejder i Børnehuset Højen i Buskelund er testet positiv for smitte med coronavirus.
25 børn og 5 medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede, og de er blevet bedt om at blive hjemme for at bryde eventuelle smittekæder. Børnene må vende tilbage, når de i syv dage fra mulig nær kontakt ikke har fået symptomer på smitte, eller når der foreligger en negativ test for coronavirus. Forældre og medarbejdere er informeret.

Fem borgere i mindre bofællesskaber i selvisolation

En medarbejder fra socialområdet er testet positiv for smitte med coronavirus. Fem borgere i mindre bofællesskaber vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede, og de er i selvisolation for at bryde eventuelle smittekæder. Beboere, pårørende og medarbejdere er informeret. 

Jul i en coronatid

Sundhedsstyrelsen har en række gode råd om at holde jul i en coronatid.

Generelle informationer

Jul i en coronatid.
Overblik over restriktioner.
Vacciner - værd at vide
Coronatest - bestil tid: www.coronaprover.dk (testcenteret på Ansvej). Mød op uden tidsbestilling: Nylandsvej 16 ved Nordre Fælleshus.w
Forebyg smitte.
Symptomer, testet positiv eller nær kontakt? 
Download smitteappen SmitteStop.
Information på andre sprog.

 

Coronastatus torsdag 17. december 2020

 

Smittestatus i Silkeborg

Vi passer godt på hinanden! Selv om smitten i dag slår nye rekorder i Silkeborg, er smitten tre gange højere i Aarhus og fem gange højere i de værst ramte kommuner i Danmark. Hold nu fast, Silkeborg! 
37 er testet positive det seneste døgn. Det 18 flere end i går, og det højeste antal på ét døgn siden pandemien begyndte i foråret.
172 er testet positive den seneste uge, hvor 6.850 er blevet testet og 2,51 % er testet positive.
183 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er 14 flere end i går, og det højest antal siden pandemien begyndte.
1289 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Danmark lukker ned i julen og nytåret

På grund af den stigende smitte har regeringen og sundhedsmyndighederne besluttet at lukke Danmark ned fra 1. juledag frem til og med 3. januar 2021. Kun dagligvarebutikker og apoteker er undtaget. Fra torsdag 17. december 2020 lukker indkøbscentre, storcentre og butiksarkader bortset fra dagligvarebutikker og apoteker. Fra mandag 21. december 2020 sende alle skolebørn 0-4. klasse hjem på juleferie, og liberale erhverv som frisører m.v. lukker. Hold fast, Silkeborg. Få overblik over alle gældende restriktioner og anbefalinger på www.coronasmitte.dk.

Vaccinen er på vej, men der går måneder før alle er vaccineret, så hold fast Silkeborg!

Vi skal fortsat undgå at blive smittet. Selv om Danmark er klar til at vaccinere mod smitte med coronavirus, så snart vaccinerne er godkendte, og de første leverancer er modtaget, så vil der gå måneder, før alle er blevet vaccineret. Vaccinationen mod coronasmitte bliver frivillig og gratis. De første vacciner vil blive prioriteret til udvalgte grupper med øget risiko for et
alvorligt forløb ved smitte samt frontpersonale på sundheds- og ældreområdet. Så hold fast, Silkeborg! Se filmen Værd at vide om vacciner på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Børnehuset Julsøhaven i Sejs sender 40 børn hjem i selvisolation

En medarbejder i Børnehuset Julsøhaven i Sejs er testet positiv for smitte med coronavirus. 40 børn og 13 medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede, og de er blevet bedt om at blive hjemme for at bryde eventuelle smittekæder. Børnene må vende tilbage, når de i syv dage fra mulig nær kontakt ikke har fået symptomer på smitte, eller når der foreligger en negativ test for coronavirus. Forældre og medarbejdere er informeret.

Tre dagplejehjem lukker midlertidigt

Tre dagplejehjem i den sydlige del af Silkeborg Kommune er midlertidigt lukket, da dagplejerne har børn på en lokal skole, som er nære kontakter til personer, som er testet positive. Dagplejebørnene er tilbudt gæstepleje andre steder.

Jul i en coronatid

Sundhedsstyrelsen har en række gode råd om at holde jul i en coronatid.

Vikarer til rengøring og plejeopgaver søges

Silkeborg Kommune søger lige nu vikarer, der kan hjælpe os med rengøring og plejeopgaver. Tilmeld dig vikarbanken på Silkeborg Kommunes hjemmeside. 

Generelle informationer

Jul i en coronatid.
Overblik over restriktioner.
Vacciner - værd at vide
Coronatest - bestil tid: www.coronaprover.dk (testcenteret på Ansvej). Mød op uden tidsbestilling: Nylandsvej 16 ved Nordre Fælleshus.w
Forebyg smitte.
Symptomer, testet positiv eller nær kontakt? 
Download smitteappen SmitteStop.
Information på andre sprog.

 

 

 

Coronastatus onsdag 16. december 2020 (opdateret)

 

Danmark lukker ned i julen og nytåret (opdateret efter aftenens pressemøde)

På grund af den stigende smitte har regeringen og sundhedsmyndighederne besluttet at lukke Danmark ned fra 1. juledag frem til og med 3. januar 2021. Kun dagligvarebutikker og apoteker er undtaget. Fra torsdag 17. december 2020 lukker indkøbscentre, storcentre og butiksarkader bortset fra dagligvarebutikker og apoteker. Fra mandag 21. december 2020 sende alle skolebørn hjem på juleferie, og liberale erhverv som frisører m.v. lukker. Hold fast, Silkeborg.

Smittestatus i Silkeborg

19 er testet positive det seneste døgn. Det ni færre end i går.
159 er testet positive den seneste uge, hvor 7.268 er blevet testet og 2,19 % er testet positive.
169 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er samme antal som i går.
1252 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Falck åbner testcenter til hurtig test på Nylandsvej fra torsdag

Som supplement til Region Midtjyllands testcenter på Ansvej i Silkeborg by åbner Falck fra torsdag 16. december 2020 for kviktest uden tidsbestilling eller henvisning på Nylandsvej 16 i gymnastiksalen ved siden af Nordre Fælleshus. Åbent kl. 9-20. Det er gratis at blive testet, og man får svar med det samme. Kviktest (antigentesten) er et godt supplement til den almindelige test (PCR-test, som foretages på regionens testcentre fx på Ansvej i Silkeborg by), hvis man vurderer, at det er nødvendigt af hensyn til en hurtig smitteopsporing. Kviktesten er dog ikke så følsom, at den kan bruges til hurtigt at vende tilbage ved smittudbud i daginstitutioner, skoler og arbejdspladser. Børn, elever og medarbejdere, som har symptomer på smitte eller som efter mulig nær kontakt med en smittet er sendt hjem i selvisolation for at bryde eventuelle smittekæder, kan derfor ikke bruge kviktest til hurtigt at vende tilbage. Her skal man henvises til test fra egen læge eller bestille tid til test på www.coronaprover.dk.
Se mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside om brug af kviktest.

Bryrup Skole sender 109 elever hjem i selvisolation

En medarbejder på Bryrup Skole er testet positiv for smitte med coronavirus. 109 elever vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede, og de er sendt hjem i selvisolation for at bryde eventuelle smittekæder. Der etableres nødundervisning frem til juleferien. Eleverne må vende tilbage, når de ikke har symptomer og er testet negative for smitte efter de anvisninger, der er givet på skolen. Forældre, elever og medarbejdere er informeret.

1.250 medarbejdere arbejder hjemmefra

Silkeborg Kommune har nu opgjort antallet af medarbejdere, som er hjemsendt fra de områder, som er omfattet af de midlertidige restriktioner. I alt er knap 1.250 medarbejdere hjemsendt og arbejder hjemmefra frem til 4. januar 2021. 170 medarbejdere på de omfattede områder varetager kritiske funktioner og er derfor fysisk til stede på arbejdspladsen i borgerservice, jobcenter, sundhedsplejen, familierådgivningen, dagplejen, it og lignende funktioner. 

Jul i en tid med coronavirus

Sundhedsstyrelsen har udgivet en række gode råd om
Julen er en vigtig tid for mange af os. I år kan vi kan stadig gøre meget af det, vi plejer at gøre i julen, men noget skal vi gøre lidt anderledes, og nogle traditioner skal vi ændre på - for at vi kan passe på hinanden. Se de gode råd til julen fra Sundhedsstyrelsen.

Vikarer til rengøring og plejeopgaver søges

Silkeborg Kommune søger lige nu vikarer, der kan hjælpe os med rengøring og plejeopgaver. Tilmeld dig vikarbanken på Silkeborg Kommunes hjemmeside. 

Generelle informationer

Overblik over midlertidige restriktioner i Silkeborg
Bliv testet for coronavirus: Bestil tid på www.coronaprover.dk.
Download smitteappen SmitteStop
Nyeste retningslinjer
Forebyg smitte
Symptomer, testet positiv eller nær kontakt? 
Informationer på andre sprog
Sikker jul i en coronatid

Coronastatus tirsdag 15. december 2020

 

Smittestatus i Silkeborg

28 er testet positive det seneste døgn. Det syv flere end i går.
159 er testet positive den seneste uge, hvor 7.961 er blevet testet og 2,00 % er testet positive.
169 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er 20 flere end i går, og det højeste smitteniveau siden pandemien begyndte. 36 kommuner har en lavere smitte end Silkeborg, og 61 kommuner har en højere smitte. Den værst ramte kommune er København med 822 smittede pr. 100.000 indbyggere.
1233 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Vaccinen er på vej, men der går måneder før alle er vaccineret, så hold fast Silkeborg!

Vi skal fortsat undgå at blive smittet. Selv om Danmark er klar til at vaccinere mod smitte med coronavirus, så snart vaccinerne er godkendte, og de første leverancer er modtaget, så vil der gå måneder, før alle er blevet vaccineret. Vaccinationen mod coronasmitte bliver frivillig og gratis. De første vacciner vil blive prioriteret til udvalgte grupper med øget risiko for et alvorligt forløb ved smitte samt frontpersonale på sundheds- og ældreområdet. Så hold fast, Silkeborg!

Jul i en tid med coronavirus

Sundhedsstyrelsen har udgivet en række gode råd om
Julen er en vigtig tid for mange af os. I år kan vi kan stadig gøre meget af det, vi plejer at gøre i julen, men noget skal vi gøre lidt anderledes, og nogle traditioner skal vi ændre på - for at vi kan passe på hinanden. Se de gode råd til julen fra Sundhedsstyrelsen.

Vikarer til rengøring og plejeopgaver søges

Silkeborg Kommune søger lige nu vikarer, der kan hjælpe os med rengøring og plejeopgaver. Tilmeld dig vikarbanken på Silkeborg Kommunes hjemmeside. 

Generelle informationer

Overblik over midlertidige restriktioner i Silkeborg
Bliv testet for coronavirus: Bestil tid på www.coronaprover.dk.
Download smitteappen SmitteStop
Nyeste retningslinjer
Forebyg smitte
Symptomer, testet positiv eller nær kontakt? 
Informationer på andre sprog
Sikker jul i en coronatid

 

Coronastatus mandag 14. december 2020

 

Smittestatus i Silkeborg

21 er testet positive det seneste døgn. Det otte flere end i går.
140 er testet positive den seneste uge, hvor 7.920 er blevet testet og 1,77 % er testet positive.
149 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er ni flere end i går, og det højeste smitteniveau siden pandemien begyndte.
1205 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Tre skoler sender 96 elever hjem i selvisolation

En medarbejder på Silkeborg Ungdomsskole GFU er testet positiv for smittet med coronavirus. 31 elever og seks medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede, og de er blevet bedt om at blive hjemme i selvisolation for at bryde eventuelle smittekæder.
En elev og en medarbejder på Trekløverskolen afd. Sjørslev er testet positive for smitte med coronavirus. 59 elever og otte medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede, og de er blevet bedt om at blive hjemme i selvisolation for at bryde eventuelle smittekæder.
En elev på Ans Skole/Skolen i Nørreskovlund er testet positive for smitte med coronavirus. 6 elever og tre medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede, og de er blevet bedt om at blive hjemme i selvisolation for at bryde eventuelle smittekæder.
Elever og medarbejdere må vende tilbage, når de ikke har symptomer og er testet negative for smitte efter de anvisninger, der er givet på skolerne. 
Forældre, elever og medarbejdere er informeret.

Jul i en tid med coronavirus

Sundhedsstyrelsen har udgivet en række gode råd om
Julen er en vigtig tid for mange af os. I år kan vi kan stadig gøre meget af det, vi plejer at gøre i julen, men noget skal vi gøre lidt anderledes, og nogle traditioner skal vi ændre på - for at vi kan passe på hinanden. Se de gode råd til julen fra Sundhedsstyrelsen.

Færre dør af coronavirus, men hospitalerne kan blive overbelastet, så hold fast Silkeborg!

Vi skal fortsat undgå at blive smittet. Selv om hospitalerne er blevet gode til at behandle coronapatienter, så færre i dag dør i forhold til i foråret, bliver mange smittede forsat meget alvorligt og ubehageligt syge. Hvis pandemien løber løbsk, vil hospitalerne hurtigt blive fyldt med alvorligt syge patienter, som der ikke er plads eller personale til. Andre alvorligt syge patienter vil få aflyst eller udskudt kontroller, behandlinger og operationer. Restriktionerne på grund af coronavirus handler derfor ikke kun om at undgå dødsfald, men at sikre, at vi fortsat har et sundhedsvæsen, som fungerer så normalt som muligt under pandemien. Så hold fast, Silkeborg!

Vikarer til rengøring og plejeopgaver søges

Silkeborg Kommune søger lige nu vikarer, der kan hjælpe os med rengøring og plejeopgaver. Tilmeld dig vikarbanken på Silkeborg Kommunes hjemmeside. 

Generelle informationer

Overblik over midlertidige restriktioner i Silkeborg
Bliv testet for coronavirus: Bestil tid på www.coronaprover.dk.
Download smitteappen SmitteStop
Nyeste retningslinjer
Forebyg smitte
Symptomer, testet positiv eller nær kontakt? 
Informationer på andre sprog
Sikker jul i en coronatid

 
Sidst opdateret