Selvbetjening og tidsbestilling

Coronavirus: Status på smittespredning og indsatser onsdag

Coronastatus onsdag 30. december 2020 (opdateret)
(Næste opdatering ventes mandag 4. januar 2020)

 

 

 

Coronastatus onsdag 30. december 2020 (opdateret)

(Næste opdatering ventes mandag 4. januar 2020)

Smittestatus i Silkeborg

Smittetallet og smitteprocenten stiger desværre fortsat. Hold nu fast, Silkeborg!
49 er testet positive det seneste døgn. Det 17 flere end i går.
191 er testet positive den seneste uge, hvor 5.961 er blevet testet og 3,20 % er testet positive.
203 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er fem flere end i går.
1.699 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Midlertidigt besøgsforbud på plejecentre i Silkeborg (opdateret)

På grund at det høje smitteniveau har Styrelsen for Patientsikkerhed med omgående virkning udstedt et midlertidigt besøgsforbud på alle offentlige og private plejecentre og plejehjem i Silkeborg Kommune. Det sker for at forbygge og inddæmme smitte. Besøgsforbuddet omfatter indendørs- og udendørsbesøg, og beboerne har derfor ikke længere mulighed for at få besøg, med mindre der er tale om besøg i kritiske situationer eller besøg fra den nærmeste pårørende til beboeren, når besøget sker på forsvarlig måde. De enkelte plejecentre vil informere om, hvordan besøgsforbuddet håndteres lokalt. Styrelsen for Patientsikkerhed vil løbende vurdere besøgsforbuddet og ophæve det så hurtigt, som det er forsvarligt.

Hurtigtest flytter fra Nylandsvej til Sydbyhallerne efter nytår

Falcks testcenter til hurtigtest flytter efter nytår fra Nylandsvej i Alderslyst til Sydbyhallerne, Jernbanevej 64-66 i Silkeborg by. Testcenteret på Nylandsvej er åben til og med 3. januar 2021. 4. januar er testcenteret lukket på grund af flytning. 5. januar 2021 er testcenteret åbent i Sydbyhallerne. Åbningstiderne er som hidtil hverdage 8-18, weekend 10-15. Der er ikke tidsbestilling. Man møder blot frem. Flytningen sker for at få bedre testforhold for borgere og testpersonale, og gode parkeringsmuligheder tæt på hallen.

Nytår i en coronatid

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at vi fejrer nytåret med så få personer, som muligt, og at vi aflyser fester og aftaler med personer, som man ikke plejer at ses med. Forsamlingsforbuddet på 10 personer gælder også nytårsaften. Nytårsaften er der forbud med salg af alkohol fra kl. 22 til kl. 9 nytårsdag fra serveringsteder, butikker mm. Politiet vil være synligt til stede i det offentlige rum nytårsaften og sikre, at restriktionerne overholdes. Se mere på www.coronasmitte.dk.

Daginstitutioner og skoler frem til 17. januar 2021

Daginstitutioner: Er fortsat åbne. Regeringen opfordrer til, at forældre, der har mulighed for det, kan overveje at holde deres børn hjemme i en kortere eller længere periode.
Skoler: Alle elever i folkeskolernes 0-10 kl. er fortsat hjemsendt og vil få fjernundervisning til og med 17. januar 2021. Det gælder også studerende på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. Specialområdet og sårbare/udsatte elever er som hidtil undtaget hjemsendelse. Der er nødpasning i skole og SFO for elever i 0-4 klasse.
Forældre bliver informeret via Aula.

Nedlukning af Danmark forlænges til 17. januar 2021

På grund af det høje smitteniveau i Danmark, det stigende pres på hospitalerne og for at bevare kontrollen over pandemien har regeringen og sundhedsmyndighederne i går besluttet at forlænge de eksisterende restriktioner og anbefalinger med yderligere to uger frem til 17. januar 2021. Det betyder:
Daginstitutioner og skoler: Se ovenfor.
Arbejdspladser: Offentlige arbejdsgivere opfordres fortsat til at lade alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, til at arbejde hjemmefra. Private arbejdsgivere opfordres kraftigt til også at hjemsende medarbejdere, der kan arbejde hjemmefra.
Butikker: Alle storcentre og detailhandel, undtagen dagligvarebutikker og apoteker, vil fortsat være lukkede. Det gælder også liberale erhverv, som fx frisører.
Restauranter, caféer, barer m.v.: Alle serveringssteder skal holde lukket for servering, men kan fortsat levere take-away.
Teatre, spillesteder, museer, biblioteker o.lign.: Alle indendørsaktiviteter er fortsat lukket ned.
Fritidsaktiviteter, svømmehaller, fitnesscentre, idrætshaller o.lign: Alle indendørsaktiviteter er fortsat lukket ned.
Alle opfordres i øvrigt til så vidt muligt at blive hjemme og at omgås så få mennesker, som muligt.
overblik over alle restriktioner på www.coronasmitte.dk.

Otte borgere i aktivitetstilbud testes for smitte

En borger i aktivitetstilbuddet Kernen i Kjellerup for borgere med handicap er testet positiv for smitte med coronavirus. Otte borgere og to medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede og er derfor i isolation for at forebygge eventuel smittespredning. De vil blive testet for smitte. Styrelsen for Patientsikkerhed har igangsat smitteopsporing. 
En borger på det socialpsykiatriske botilbud Bostedet i Kjellerup er testet positiv og er i isolation. Det vurderes ikke, at denne borger har været i nær kontakt med andre borgere eller medarbejdere.
Borgere og pårørende er informeret.

De første vaccineres i Silkeborg efter nytår

Under forudsætning af, at vaccineleverancerne kommer til Danmark som planlagt, ventes de første borgere på plejecentre i Silkeborg Kommune at kunne blive vaccineret med begyndelse i ugen efter nytår. De første danskere blev vaccineret søndag 27. december 2020, og vaccinerne distribueres til plejecentre i de kommuner, som er hårdest ramt af smitten. I Silkeborg forventer vi at få de første vacciner i begyndelsen af det nye år.

Hvordan får vi besked om vaccination?

Borgere og medarbejdere, der skal vaccineres på fx et plejecenter eller et hospital, får besked om tiderne fra plejecenteret og hospitalet. Øvrige borgere skal vaccineres på et regionalt vaccinationscenter. I Silkeborg er der ved at blive etableret et vaccinationscenter i Gødvad på Stævnepladsen, Helsinkivej 3. Borgerne vil i grupper efter fødselsdato få tilbud og information om vaccination i e-boks eller pr. brev. Ud fra brevet skal vi selv booke en tid til vaccination via en national hjemmeside på samme måde, som vi bestiller tid til en coronatest på coronaprover.dk. Borgere, der ikke selv er i stand til det, skal så vidt muligt have hjælp fra pårørende til at booke vaccinationstider og til transport til vaccinationscenteret.

Silkeborg forbereder sig til vaccinen

Læs spørgsmål og svar om vaccination og om forberedelserne til vaccinen i Silkeborg på Silkeborg Kommunes hjemmeside.
Se filmen Værd at vide om vacciner på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.
Læs også spørgsmål og svar om vaccination på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Har du ikke mulighed for at isolere dig?

Er du testet positiv, og har du ikke mulighed for at isolere dig i dit eget hjem, har kommunen en isolationsbolig, du kan blive tilbudt. Se vilkår og kontaktinformationer på Silkeborg Kommunes hjemmeside under Information om coronavirus.

Generelle informationer

Overblik over restriktioner
Vacciner - værd at vide 
Coronatest - bestil tid: www.coronaprover.dk på testcenteret på Ansvej. 
Coronatest – uden tid: Mød op uden tidsbestilling på Nylandsvej 16 ved Nordre Fælleshus. Fra 5. januar i Sydbyhallerne.
Forebyg smitte
Symptomer, testet positiv eller nær kontakt? 
Download smitteappen SmitteStop.
Information på andre sprog

 

 

Coronastatus tirsdag 29. december 2020

(opdateret efter statsministerens pressemøde)

Nedlukning af Danmark forlænges til 17. januar 2021 (opdateret)

På grund af det høje smitteniveau i Danmark, det stigende pres på hospitalerne og for at bevare kontrollen over pandemien har regeringen og sundhedsmyndighederne i dag besluttet at forlænge de eksisterende restriktioner og anbefalinger med yderligere to uger frem til 17. januar 2021. Det betyder:
Daginstitutioner: Er fortsat åbne.
Skoler: Alle elever i folkeskolerne er fortsat hjemsendt og vil få fjernundervisning. Det gælder også studerende på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser.
Arbejdspladser: Offentlige arbejdsgivere opfordres fortsat til at lade alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, til at arbejde hjemmefra. Private arbejdsgivere opfordres kraftigt til også at hjemsende medarbejdere, der kan arbejde hjemmefra.
Butikker: Alle storcentre og butikker, undtagen dagligvarebutikker og apoteker, vil fortsat være lukkede. Det gælder også liberale erhverv, som fx frisører.
Restauranter, caféer, barer m.v.: Alle serveringssteder skal holde lukket for servering, men kan fortsat levere take-away.
Teatre, spillesteder, museer, biblioteker o.lign.: Alle indendørsaktiviteter er fortsat lukket ned.
Fritidsaktiviteter, svømmehaller, fitnesscentre, idrætshaller o.lign: Alle indendørsaktiviteter er fortsat lukket ned.
Alle opfordres i øvrigt til så vidt muligt at blive hjemme og at omgås så få mennesker, som muligt.
Få overblik over alle restriktioner på www.coronasmitte.dk.

 

Smittestatus i Silkeborg

Smittetallet og smitteprocenten stiger desværre. Hold nu fast, Silkeborg! 32 er testet positive det seneste døgn. Det ni flere end i går. 186 er testet positive den seneste uge, hvor 6.425 er blevet testet og 2,89 % er testet positive. 198 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er 21 flere end i går. 1.650 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.
 

 

Beboer testet positiv på Plejecenter Bakkegården i Thorning

En beboer på Plejecenter Bakkegården i Thorning er testet positiv for smitte. Beboeren blev i søndags indlagt på hospital på grund af en anden sygdom og blev i den forbindelse rutinemæssigt testet for coronasmitte, som desværre er positiv. I samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed er der iværksat smitteopsporing, og alle beboere og medarbejdere på plejecenteret bliver testet. Der er ekstraordinær opmærksomhed på symptomer på smitte på plejecenteret, og for at forebygge smittespredning er der ekstra opmærksomhed på at bruge værnemidler korrekt, holde afstand, rengøring, udluftning og god håndhygiejne. Det vides endnu ikke, hvordan beboeren er blevet smittet. Der bor 15 borgere på Plejecenter Bakkegården. Det er første gang, siden pandemien brød ud, at en beboer er blevet smittet på et af kommunens 20 plejecentre. Indtil nu er det lykkedes at holde smitten ude af kommunens plejecentre.

 

 

De første borgere vaccineres i Silkeborg efter nytår

De første danskere blev vaccineret søndag 27. december 2020. Allerede mandag 28. december 2020 kom nye doser vaccine til Danmark. Vaccinen bliver distribueret til plejecentre i de kommuner, som er hårdest ramt af smitten. I Silkeborg forventer vi at få de første vacciner i begyndelsen af det nye år. I de følgende uger og måneder kommer yderligere vacciner.

Hvordan får vi besked om vaccination?

Borgere og medarbejdere, der skal vaccineres på fx et plejecenter eller et hospital, får besked om tiderne fra plejecenteret og hospitalet. Øvrige borgere skal vaccineres på et regionalt vaccinationscenter. I Silkeborg er der ved at blive etableret et vaccinationscenter i Gødvad på Stævnepladsen, Helsinkivej 3. Borgerne vil i grupper efter fødselsdato få tilbud og information om vaccination i e-boks eller pr. brev. Ud fra brevet skal vi selv booke en tid til vaccination via en national hjemmeside på samme måde, som vi bestiller tid til en coronatest på coronaprover.dk. Borgere, der ikke selv er i stand til det, skal så vidt muligt have hjælp fra pårørende til at booke vaccinationstider og til transport til vaccinationscenteret.

Silkeborg forbereder sig til vaccinen

Læs spørgsmål og svar om vaccination og om forberedelserne til vaccinen i Silkeborg på Silkeborg Kommunes hjemmeside.
Se filmen Værd at vide om vacciner på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.
Læs også spørgsmål og svar om vaccination på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Har du ikke mulighed for at isolere dig?

Er du testet positiv, og har du ikke mulighed for at isolere dig i dit eget hjem, har kommunen en isolationsbolig, du kan blive tilbudt. Se vilkår og kontaktinformationer på Silkeborg Kommunes hjemmeside under Information om coronavirus.

Færre dør af coronavirus, men hospitalerne kan blive overbelastet, så hold fast Silkeborg!

Vi skal fortsat undgå at blive smittet. Selv om hospitalerne er blevet gode til at behandle coronapatienter, så færre i dag dør i forhold til i foråret, bliver mange smittede forsat meget alvorligt og ubehageligt syge. Hvis pandemien løber løbsk, vil hospitalerne hurtigt blive fyldt med alvorligt syge patienter, som der ikke er plads eller personale til. Andre alvorligt syge patienter vil få aflyst eller udskudt kontroller, behandlinger og operationer. Restriktionerne på grund af coronavirus handler derfor ikke kun om at undgå dødsfald, men at sikre, at vi fortsat har et sundhedsvæsen, som fungerer så normalt som muligt under pandemien. Så hold fast, Silkeborg!

 

Generelle informationer

Jul i en coronatid
Overblik over restriktioner
Vacciner - værd at vide 
Coronatest - bestil tid: www.coronaprover.dk på testcenteret på Ansvej. 
Coronatest – uden tid: Mød op uden tidsbestilling på Nylandsvej 16 ved Nordre Fælleshus.
Forebyg smitte
Symptomer, testet positiv eller nær kontakt? 
Download smitteappen SmitteStop.
Information på andre sprog

 

 

Coronastatus mandag 28. december 2020

 

Smittetrykket falder i Silkeborg

Hen over julen er smittetrykket faldet i Silkeborg Kommune, og de nationale restriktioner og anbefalinger ser ud til at virke. Hold fast, Silkeborg!
23 er testet positive det seneste døgn. Det fem flere end i går, men færre end de fire foregående dage i julen.
166 er testet positive den seneste uge, hvor 7.439 er blevet testet og 2,23 % er testet positive. Smitteprocenten er faldet hen over julen, men ligger fortsat over 2 % af de testede.
177 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er syv færre end i går, og 80 færre end 23. december 2020, hvor smittetrykket foreløbigt toppede med 257 smittede pr. 100.000 indbyggere seneste uge i Silkeborg Kommune.
1.618 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

De første borgere vaccineres i Silkeborg efter nytår

De første danskere blev vaccineret søndag 27. december 2020. Allerede mandag 28. december 2020 ventes nye doser vaccine at ankomme til Danmark, som i løbet af ugen vil blive distribueret til plejecentre i de kommuner, som er hårdest ramt af smitten. I Silkeborg forventer vi at få de første vacciner i begyndelsen af det nye år. I de følgende uger og måneder kommer yderligere vacciner.

Hvordan får vi besked om vaccination?

Borgere og medarbejdere, der skal vaccineres på fx et plejecenter eller et hospital, får besked om tiderne fra plejecenteret og hospitalet. Øvrige borgere skal vaccineres på et regionalt vaccinationscenter. I Silkeborg er der ved at blive etableret et vaccinationscenter i Gødvad på Stævnepladsen, Helsinkivej 3. Borgerne vil i grupper efter fødselsdato få tilbud og information om vaccination i e-boks eller pr. brev. Ud fra brevet skal vi selv booke en tid til vaccination via en national hjemmeside på samme måde, som vi bestiller tid til en coronatest på coronaprover.dk. Borgere, der ikke selv er i stand til det, skal så vidt muligt have hjælp fra pårørende til at booke vaccinationstider og til transport til vaccinationscenteret.

Silkeborg forbereder sig til vaccinen

Læs spørgsmål og svar om vaccination og om forberedelserne til vaccinen i Silkeborg på Silkeborg Kommunes hjemmeside.
Se filmen Værd at vide om vacciner på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.
Læs også spørgsmål og svar om vaccination på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Har du ikke mulighed for at isolere dig?

Er du testet positiv, og har du ikke mulighed for at isolere dig i dit eget hjem, har kommunen en isolationsbolig, du kan blive tilbudt. Se vilkår og kontaktinformationer på Silkeborg Kommunes hjemmeside under Information om coronavirus.

Færre dør af coronavirus, men mange smittede får senfølger, så hold fast Silkeborg!

Vi skal fortsat undgå at blive smittet. Selv om dødeligheden er faldet næsten 70 % siden foråret, bliver mange smittede fortsat meget alvorligt og ubehageligt syge og plages af senfølger. Restriktionerne på grund af coronavirus handler derfor ikke kun om at undgå dødsfald, men at sikre, at så mange som muligt ikke får alvorlig sygdom og senfølger af pandemien. Så hold fast, Silkeborg!

Generelle informationer

Jul i en coronatid
Overblik over restriktioner
Vacciner - værd at vide 
Coronatest - bestil tid: www.coronaprover.dk på testcenteret på Ansvej. 
Coronatest – uden tid: Mød op uden tidsbestilling på Nylandsvej 16 ved Nordre Fælleshus.
Forebyg smitte
Symptomer, testet positiv eller nær kontakt? 
Download smitteappen SmitteStop.
Information på andre sprog

 

 

Coronastatus onsdag 23. december 2020

(næste opdatering ventes mandag 28. december 2020)

Silkeborg runder 1.500 smittede

38 er testet positive det seneste døgn. Det 21 flere end i går. På grund af serverproblemer hos Statens Serum Institut dækker tallet 27 timer og er derfor overestimeret for et døgn.
241 er testet positive den seneste uge, hvor 9.159 er blevet testet og 2,63 % er testet positive.
257 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er otte flere end i går.
1.500 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

På søndag vaccineres de første i Danmark

Den første vaccine mod coronasmitte er godkendt af EU-kommissionen 21. december 2020. Lørdag 26. december ankommer vaccinen til Statens Serum Institut og fordeles til regionerne efter befolkningstal. De første kan derfor vaccineres i Danmark søndag 27. december 2020. I Region Midtjylland bliver det i Aarhus, som er hårdest ramt af pandemien i Region Midtjylland. I de følgende uger kommer yderligere vacciner, og i Silkeborg Kommune ventes kommunens største plejecenter Marienlund at blive det første sted, hvor ældre bliver vaccineret.

Hvordan får vi besked om vaccination?

Borgere og medarbejdere, der skal vaccineres på fx et plejecenter eller et hospital, får besked om tiderne fra plejecenteret og hospitalet. Øvrige borgere skal vaccineres på et regionalt vaccinationscenter. I Silkeborg er der ved at blive etableret et vaccinationscenter i Gødvad på Stævnepladsen, Helsinkivej 3. Borgerne vil i grupper efter fødselsdato få tilbud og information om vaccination i e-boks eller pr. brev. Ud fra brevet skal vi selv booke en tid til vaccination via en national hjemmeside på samme måde, som vi bestiller tid til en coronatest på coronaprover.dk. Borgere, der ikke selv er i stand til det, skal så vidt muligt have hjælp fra pårørende til at booke vaccinationstider og til transport til vaccinationscenteret.

Silkeborg er klar til vaccinen

Læs om forberedelserne til vaccinen i Silkeborg på Silkeborg Kommunes hjemmeside
informationer om vaccine og vaccination på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. 
Se filmen Værd at vide om vacciner på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Har du ikke mulighed for at isolere dig?

Er du testet positiv, og har du ikke mulighed for at isolere dig i dit eget hjem, har kommunen en isolationsbolig, du kan blive tilbudt. Se vilkår og kontaktinformationer på Silkeborg Kommunes hjemmeside under Information om coronavirus.

Jul i en coronatid

Sundhedsstyrelsen har en række gode råd om at holde jul i en coronatid.

Færre dør af coronavirus, men hospitalerne kan blive overbelastet, så hold fast Silkeborg!

Vi skal fortsat undgå at blive smittet. Selv om hospitalerne er blevet gode til at behandle coronapatienter, så færre i dag dør i forhold til i foråret, bliver mange smittede forsat meget alvorligt og ubehageligt syge. Hvis pandemien løber løbsk, vil hospitalerne hurtigt blive fyldt med alvorligt syge patienter, som der ikke er plads eller personale til. Andre alvorligt syge patienter vil få aflyst eller udskudt kontroller, behandlinger og operationer. Restriktionerne på grund af coronavirus handler derfor ikke kun om at undgå dødsfald, men at sikre, at vi fortsat har et sundhedsvæsen, som fungerer så normalt som muligt under pandemien. Så hold fast, Silkeborg!

 

 

Generelle informationer

Jul i en coronatid
Overblik over restriktioner
Vacciner - værd at vide 
Coronatest - bestil tid: www.coronaprover.dk på testcenteret på Ansvej. 
Coronatest – uden tid: Mød op uden tidsbestilling på Nylandsvej 16 ved Nordre Fælleshus.
Forebyg smitte
Symptomer, testet positiv eller nær kontakt? 
Download smitteappen SmitteStop.
Information på andre sprog

 

Coronastatus tirsdag 22. december 2020

 

Smittestatus i Silkeborg

17 er testet positive det seneste døgn. Det 12 færre end i går. Tallet dækker kun 21 timer og er derfor underestimeret pga. serverproblemer hos Statens Serum Institut.
234 er testet positive den seneste uge, hvor 9.052 er blevet testet og 2,59 % er testet positive.
249 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er syv færre end i går.
1.462 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Vaccinen er godkendt og de første kan vaccineres mellem jul og nytår

Den første vaccine mod coronasmitte er godkendt af EU-kommissionen 21. december 2020 og klar til brug i Danmark. Borgere og medarbejdere, der skal vaccineres på fx et plejecenter eller et hospital, får besked om tiderne fra plejecenteret og hospitalet. Øvrige borgere skal vaccineres på et reginalt vaccinationscenter. Borgerne vil i grupper efter fødselsdato få tilbud og information om vaccination i e-boks eller pr. brev. Ud fra brevet skal vi selv booke en tid til vaccination via en national hjemmeside på samme måde, som vi bestiller tid til en coronatest på coronaprover.dk. Borgere, der ikke selv er i stand til det, skal så vidt muligt have hjælp fra pårørende til at booke vaccinationstider og til transport til vaccinationscenteret.

Vaccinationscenter på vej i Silkeborg

Håndværkere og teknikere er i fuld gang med at oprette et vaccinationscenter i Gødvad på Stævnepladsen, Helsinkivej 3. Centeret åbner så snart vaccinen ankommer. I første omgang får Danmark en begrænset mængde vacciner. Derfor vil der gå noget tid, før alle danskere kan blive tilbudt vaccination. I begyndelsen vil vaccination derfor blive tilbudt til ældre og til personalet i sundheds-, ældre- og omsorgssektoren, der har tæt kontakt til de mest sårbare borgere. Se mere om forberedelserne til vaccinen i Silkeborg på Silkeborg Kommunes hjemmeside. Se også filmen Værd at vide om vacciner på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Har du ikke mulighed for at isolere dig?

Er du testet positiv, og har du ikke mulighed for at isolere dig i dit eget hjem, har kommunen en isolationsbolig, du kan blive tilbudt. Se vilkår og kontaktinformationer på Silkeborg Kommunes hjemmeside under Information om coronavirus.

Vi passer på hinanden, når vi juleshopper - og brug ydertimerne

Julegaverne skal købes, og der skal handles ind til jul. Pas på hinanden, når vi juleshopper. Brug gerne ydertimerne, hvor der er færre mennesker i gaderne og i butikkerne. Hold til højre i gågaderne, hold afstand, brug mundbind, sprit hænder. Vi vil alle gerne holde jul uden smitte. Hold fast, Silkeborg!

Jul i en coronatid

Sundhedsstyrelsen har en række gode råd om at holde jul i en coronatid.

Færre dør af coronavirus, men mange smittede får senfølger, så hold fast Silkeborg!

Vi skal fortsat undgå at blive smittet. Selv om dødeligheden er faldet næsten 70 % siden foråret, bliver mange smittede fortsat meget alvorligt og ubehageligt syge og plages af senfølger. Restriktionerne på grund af coronavirus handler derfor ikke kun om at undgå dødsfald, men at sikre, at så mange som muligt ikke får alvorlig sygdom og senfølger af pandemien. Så hold fast, Silkeborg!

Aftale giver fleksibilitet til at flytte medarbejdere til kritiske opgaver

På grund af det høje smitteniveau har Silkeborg Kommune og de faglige organisationer Fagligt Fællesskab og AC indgået en aftale om stor gensidig fleksibilitet, hurtighed og vilje til at finde smidige løsninger både centralt og lokalt. Aftalen betyder, at kommunen og medarbejderne kan aftale, at medarbejdere i den nuværende ekstraordinære situation flyttes til kritiske opgaver. I den nuværende situation kan det blive nødvendigt at bede medarbejdere om at varetage opgaver i kritiske funktioner eller opgaver på andre tidspunkter, lokaliteter og/eller overenskomst-/fagområder, end de normalt udfører deres daglige arbejde. Udgangspunktet vil være, at den enkelte medarbejder, der evt. skal varetage nye og uprøvede opgaver, inddrages så tidligt som muligt, herunder tages med på råd i forbindelse med ændringer i arbejdsopgaver. Parterne er enige om, at det er at foretrække, hvis det er baseret på frivillighed, når medarbejdere skal varetage opgaver uden for det normale arbejdsområde, og at kommunen har ansvar for den nødvendige oplæring. Der vil fortsat blive taget de nødvendige hensyn til personer i øget risiko, jf. Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Dagplejehjem i Silkeborg by sender 4 børn hjem

En dagplejer i Silkeborg by har været i nær kontakt med en smittet. Fire børn er sendt hjemsendt for at bryde eventuelle smittekæder.

Børnehuset Ans sender 13 børn hjem i selvisolation

En medarbejder i Børnehuset Ans er testet positiv for smitte med coronavirus. 13 børn og 2 medarbejdere vurderes at kunne have været i nær kontakt med den smittede, og de er blevet bedt om at blive hjemme for at bryde eventuelle smittekæder. Børnene må vende tilbage, når de i syv dage fra mulig nær kontakt ikke har fået symptomer på smitte, eller når der foreligger en negativ test for coronavirus. Forældre og medarbejdere er informeret.

 

 

Generelle informationer

Jul i en coronatid
Overblik over restriktioner
Vacciner - værd at vide 
Coronatest - bestil tid: www.coronaprover.dk på testcenteret på Ansvej. 
Coronatest – uden tid: Mød op uden tidsbestilling på Nylandsvej 16 ved Nordre Fælleshus.
Forebyg smitte
Symptomer, testet positiv eller nær kontakt? 
Download smitteappen SmitteStop.
Information på andre sprog

 

Coronastatus mandag 21. december 2020

Smittestatus i Silkeborg

Smitten slår desværre nye rekorder i Silkeborg. Pas nu godt på jer selv og hinanden. Vaccinen er på vej, men vi skal fortsat holde fast, Silkeborg! 
29 er testet positive det seneste døgn. Det 20 færre end i går.
241 er testet positive den seneste uge, hvor 8.714 er blevet testet og 2,77 % er testet positive.
257 pr. 100.000 indbyggere er testet positive den seneste uge. Det er 12 flere end i går, og det højest antal siden pandemien begyndte.
1.445 i alt er testet positive siden pandemiens udbrud.
Krisestaben følger situationen tæt og er i daglig kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at hjælpe med smitteopsporing, så smittekæderne kan blive brudt.

Hurtigtest eller almindelig coronatest? Hvad skal vi vælge?

En hurtigtest på Nylandsvej uden tidsbestilling og svar med det samme?
Eller en almindelig coronatest på Ansvej med tidsbestilling på www.coronaprover.dk og med svar efter ca. 24 timer?
Sundhedsstyrelsen anbefaler almindelig coronatest, hvis vi har symptomer på smitte, eller vi har været i nær kontakt med en smittet. Er du eller dit barn sendt hjem i selvisolation fra børnehave, skole eller arbejde, skal vi have en almindelig coronatest, som er negativ for smitte, før vi må vende tilbage.
Hurtigtest giver hurtigt svar og kan være med til at nedbringe smitte i større grupper. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen hurtigtest til udvalgte grupper i områder med udbredt smitte og i en begrænset periode. Det kan fx være blandt 15-25 årige. Hurtigtesten er mindre sikker end den almindelige coronatest.

Vi passer på hinanden, når vi juleshopper - og brug ydertimerne

Julegaverne skal købes, og der skal handles ind til jul. Pas på hinanden, når vi juleshopper. Brug gerne ydertimerne, hvor der er færre mennesker i gaderne og i butikkerne. Hold til højre i gågaderne, hold afstand, brug mundbind, sprit hænder. Vi vil alle gerne holde jul uden smitte. Hold fast, Silkeborg!

Presset på hospitalerne lukker midlertidigt akutklinikken i Silkeborg

Pandemien og stadigt flere indlagte patienter med coronasmitte belaster nu hospitalerne så meget, at der er behov for midlertidigt at flytte personale til presserende opgaver på hospitalerne. Derfor er Region Midtjylland nødt til midlertidigt at lukke akutklinikken i Silkeborg fra 21. december 2020 til 3. januar 2021. Der lukkes samtidig for lægevagtkonsultationer, men lægevagten svarer fortsat udenfor egen læges åbningstid. Også akutklinikkerne i Grenå, Ringkøbing og Skive lukker midlertidigt på grund af presset på hospitalerne. Lukningerne viser hvor alvorligt pandemien er, og Regionen beklager de problemer, det giver for borgerne midlertidigt at skulle benytte akutmodtagelserne på hospitalerne i Aarhus, Viborg, Herning, Horsens, Randers og Holstebro.

Færre dør af coronavirus, men hospitalerne kan blive overbelastet, så hold fast Silkeborg!

Vi skal fortsat undgå at blive smittet. Selv om hospitalerne er blevet gode til at behand