Selvbetjening og tidsbestilling

Coronavirus: Undgå unødige opkald til hjemmeplejen og hjemmesygeplejen

Hjemmeplejen og hjemmesygeplejen har ekstra travlt med at besvare opkald fra ældre om aflyste aftaler på hospitaler og de praktiserende læger. Det er spørgsmål, som hjemmeplejen ikke kan svare på, og derfor får ældre i hjemmeplejen nu et brev med vejledning om, hvad de kan gøre i stedet.

Coronavirus nærbillede

Risiko for smitte med coronavirus vækker bekymring hos mange, og hjemmeplejen og hjemmesygeplejen får en del spørgsmål fra ældre borgere, som modtager hjemmehjælp, og deres pårørende. Ofte er det med spørgsmål, som hjemmeplejen og hjemmesygeplen ikke kan svare på, fx om aflyste aftaler på hospitalet eller hos lægen. Derfor skriver Silkeborg Kommune nu til 2025 ældre, der modtager hjemmepleje for at give de ældre svar og dermed ro omkring en række spørgsmål.

De mange opkald tager en del tid fra medarbejdere, der under coronaepidemien har ekstra travlt.

- Vi håber, at der er forståelse for, at medarbejderne i hjemmeplejen og sygeplejen har virkelig travlt , og at ældre og pårørende derfor undgår at ringe unødigt til hjemmesygeplejen eller hjemmeplejen med spørgsmål, vi alligevel ikke kan svare på. Derfor sender vi et brev med en række af de hyppigst stillede spørgsmål og svar til de ældre i hjemmeplejen, siger Annette Secher.

Læs brevet her (pdf)

 

Sidst opdateret