Selvbetjening og tidsbestilling

Coronavirus: Værd at vide for borgere i hjemmeplejen

Med coronavirussen har vores hverdag ændret sig. Myndighederne er kommet med flere restriktioner, som skal mindske smittespredningen og passe på os alle sammen. Virussen kan helt naturligt vække bekymring og en masse spørgsmål. Borgere, som modtager hjemmehjælp, og deres pårørende, ringer til hjemmeplejen med mange spørgsmål. Nogle af de hyppigst stillede giver vi svar på her.

Coronavirus nærbillede

Vi håber, at der er forståelse for, at medarbejderne i hjemmeplejen og sygeplejen i disse dage har ekstra travlt og undgår at ringe unødigt til hjemmesygeplejen med spørgsmål om lægeaftaler, aftaler på hospitalet eller til blodtageprøvning.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at borgere i risikogruppen overvejer, hvordan de kan beskytte sig selv mest muligt mod at blive smittet. Som ældre borger er man i risikogruppen.
 

Spørgsmål og svar

Vi følger Sundhedsstyrelsen anbefalinger for brugen af værnemidler. Det betyder, at vi bruger de værnemidler, som er nødvendig for den konkrete opgave. Derved beskytter vi både dig og os selv for at blive smittet og bære smitten videre.

Vær opmærksom på, at du aldrig vil få uanmeldt besøg fra hjemmeplejen og hjemmesygeplejen. Vi vil heller aldrig ringe på din dør iført værnemidler som fx masker. Luk derfor ikke op, hvis det uventet ringer på døren og nogen siger, at de er fra hjemmeplejen. Vi kommer kun anmeldt, og vi bærer altid id-kort.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at borgere i risikogruppen undgår at bruge offentlig transport, særligt i myldretiden. Sundhedsstyrelsen anbefaler desuden brug af mundbind i den kollektive trafik.

Har du symptomer på corona, så som vejrtrækningsbesvær, feber og tør hoste, skal du ringe til din egen læge eller lægevagten, ligesom du normalt ville gøre det i sådanne tilfælde.

 

Sidst opdateret