Selvbetjening og tidsbestilling

Gåture i skoven skal hjælpe borgere med demens

Selvom du har en demenssygdom, er det vigtigt at holde fast i hverdagens rutiner, komme ud, bevæge dig og mødes med andre. Silkeborg Kommunes nye tilbud ’Skovvandrerne’ giver dig mulighed for lige præcis dét.

Demens kan ramme os alle. Faktisk har omkring 3.000 under 65 år en demensdiagnose i Danmark, og vi oplever hvert år en stigning i ældre med demens. Men forskning viser, at regelmæssig motion har en gavnlig indvirkning på sygdomsudviklingen.

- Det at komme ud i naturen, bruge sin krop og møde andre ligestillede, at få snakket, få rørt lattermusklerne og få pulsen op betyder meget, siger Birgitte Lund, demenskonsulent i Silkeborg Kommune.

Derfor introducerer Idræt om Dagen og demenskonsulenterne i Silkeborg Kommune nu ’Skovvandrerne’.

Frisk luft og højt til loftet

Skovvandrerne er et tilbud, som byder på en ugentlig gåtur i det grønne på omkring en times varighed. Silkeborgs skønne natur danner rammen, og deltagerne er ledsaget af turledere og en demenskonsulent hele vejen.

- Idræt om Dagen vil gerne have flere med i et aktivt fællesskab. Og med Skovvandrerne vil vi gerne sikre bedre vilkår for målgruppen og for deres pårørende. Vi har en skøn natur i Silkeborg med søer og skove lige i baghaven – og det skal vi udnytte, siger Kaspar Ginnerup Knudsen, leder af Idræt om Dagen.

Tilbuddet er målrettet borgere, der er ramt af en demenssygdom i lettere grad, eller som er nydiagnosticerede, og deres pårørende.

Vil du være med?

Første vandretur finder sted 1. februar, men fortsætter herefter en gang om ugen.

Vil du med på holdet eller kender du én, der kunne være interesseret, så kontakt Kaspar Ginnerup Knudsen fra Idræt om Dagen på mobil: 20 28 10 99 eller Marianne Basse Nygaard Petersen, som er demenskonsulent, på mobil: 21 70 53 93.

Vil du vide mere om Silkeborg Kommunes tilbud på demensområdet, kan du blive klogere her.

Sidst opdateret