Selvbetjening og tidsbestilling

På vej mod et demensvenligt samfund i Silkeborg

Silkeborg Kommune ønsker at have et demensvenligt samfund, hvor alle har mulighed for at træffe egne valg i trygge fællesskaber. Derfor er vi i fuld sving med at gøre kommunens borgere og virksomheder demensvenlige.

Tre personer står med ryggen til og kigger på natur

For at blive en demensvenlig virksomhed eller organisation skal minimum 50 procent af medarbejderne klædes på med viden om demens og om, hvordan man kan hjælpe mennesker med demens. I 2019 blev flere virksomheder i Silkeborg Kommune demensvenlige. Det drejer sig om Heksekosten og den Goe Fe, Nyt Syn og Louis Nielsen. 

Silkeborg bibliotek er også blevet demensvenlig og tilbyder nu træningsforløb af hjernen til mennesker med demens, ligesom Mariehøjkirken også er blevet det. Personalet står nu klar i kirken til at modtage de kirkegængere, der besøger kirken med en ekstra håndsrækning f.eks. til at gå til alters eller finde den sædvanlige plads.

Silkeborg Kommune og Alzheimerforeningen har indgået en partnerskabsaftale med Boligselskabet AAB om at være et demensvenligt boligområde. Samtlige ejendomsfunktionærer er på deres årsmøde i december 2019 blevet undervist i demens og hvordan de kan genkende, møde og hjælpe en beboer med demens.

Derudover har 398 borgere i Silkeborg Kommune registreret sig som demensvenner i 2019 på Alzheimerforeningens hjemmeside.

Vi ser frem til at byde endnu flere virksomheder, kulturinstitutioner og idrætsforeninger mv. velkommen i 2020.

Læs mere om Silkeborg som demensvenlig kommune.

 

Sidst opdateret