Selvbetjening og tidsbestilling

Solgårdens venneforening inviterer på middag

Den spritnye venneforening på plejecenteret Solgården har mødtes for første gang. Og de inviterer indenfor til fællesspisning allerede i april. Fokus er fortsat på at bevare den gode kontakt til lokalbefolkningen.

- Solgårdens venneforening vil gerne understøtte det arbejde, som ledelsen på Solgården allerede har godt gang i; nemlig at være i dialog med lokalbefolkningen og invitere indenfor. Derfor planlægger vi allerede nu en fællesspisning til april og en grillfest til sommer, fortæller Jette Skovgård Madsen, nyvalgte formand for Solgårdens venneforening.

Jette Skovgård Madsen har selv en stærk tilknytning til Solgården, så det gav god mening for hende, at træde til, da venneforeningen søgte en formand.

 - Min bror flyttede ind på Solgården 2. januar i år. Han kom fra Hanstholm, og nu er han kommet hjem til sin familie og til sin fødeegn. Det betyder, at vi kan besøge ham oftere, og at vi kan tage ham med hjem på visit ind i mellem. Og det betyder alverden for både ham og os, fortæller Jette Skovgård Madsen. 

Venneforening består af to pårørende, frivillige fra Sjørslev - Demstrup og af Solgårdens leder, Anna Margrethe Pedersen. Foreningen mødes én gang i kvartalet og inviterer løbende til arrangementer i huset.

 - Der er allerede gang i mange spændende tiltag, og det er dejligt at se, hvordan de pårørende bakker om Solgården. Deres gode arbejde lægger sig rigtig fint i forlængelse af det, som vi i forvejen har sat i søen, forklarer lokalleder Anna Magrethe Pedersen.

Summer af aktivitet 

For Solgården er i den grad et hus, der summer af aktivitet. Den anden torsdag hver måned er præsten forbi for at holde gudstjeneste. Og én gang hver tredje måned inviteres der til besøg og kaffe i kirken. Der planlægges et oplæg fra pårørende om fiskeri i Canada, en frivillig vil komme cirka hver anden uge og spille musik med 4-5 borgere af gangen, og derudover samarbejder Solgården både med skole, børnehave og dagplejen omkring aktiviteter.

- Det er vigtigt at vores aktiviteter understøtter de ønsker, som vores borgere har. Nogle har grønne fingre, andre vil hellere på cykeltur. Vi skal lave ting, som borgerne synes er sjovt og hyggeligt, for det er den slags, der skaber livskvalitet og bidrager til det gode hverdagsliv, siger Anna Magrethe Pedersen.

En naturlig del af byen  

Solgården har allerede 6-7 frivillige tilknyttet, som kan give en hånd med, når ture eller særlige aktiviteter står på programmet.

 - Vi er rigtig glade for opbakningen fra både frivillige og fra lokalbefolkningen, for den gør venneforeningen i stand til at støtte personalet i aktiviteter i og udenfor huset. At få integreret de nye borgere i lokalbefolkningen, og at gøre dem til en naturlig del af landsbyen, er vigtigt for os. Derfor håber vi selvfølgelig meget, at mange har lyst til at være med, når vi 17. april mødes ved middagsbordet på Solgården, slutter Jette Skovgård Madsen.

Sidst opdateret