Selvbetjening og tidsbestilling

Parkeringskort

Parkerer du ofte i Silkeborg? Så kan du med fordel købe et periodekort til nogle af byens parkeringspladser.

Retningslinjer for parkeringskort

Et parkeringskort giver adgang til gratis parkering på de afgiftsbelagte P-pladser ved Rådhuset, Søgades P-plads, Bindslevs Plads, Bindslevs Plads P-kælder og i P-kælderen under Torvet på niveau 2.

Kortet giver adgang til gratis parkering i de P-båse, hvor der er afgiftspligt. Opsatte færdselstavler skal altid overholdes.

Parkeringskortet kan kun anvendes, hvis der er ledige pladser. Der er ikke garanti for, at du altid kan finde en ledig plads.

Kortet kan udstedes for et vilkårligt antal dage, dog min. 30 dage og max. 1 år.

Priser

 1. For 0 - 60 dage: 12,00 kr. pr. kalenderdag
 2. For 61 - 180 dage: 11,00 kr. pr. kalenderdag
 3. For 181 - 360 dage: 10,00 kr. pr. kalenderdag

  Parkeringskort, som endnu ikke er udløbet, kan refunderes, hvis kortet afleveres i Borgerservice.  Ved refusion regnes med 30 dage pr. måned og der modregnes et gebyr på 50 kr.

  Kortet kan kun benyttes til person- og varebiler, som kan parkere lovligt på p-pladserne. Navn og adresse skal opgives ved køb af kort.

  Du kan bestille parkeringskort til Silkeborg kommunes parkeringspladser ved at klikke på ”Bestil parkeringskort” til højre på siden.

  Vi sender kortet, når det er klar - det kan tage op til en uge – eller du kan ved bestilling angive, at du selv ønsker at afhente kortet i vores Borgerservice.

  Har du spørgsmål til ovenstående kan du ringe på 8970 2005.

  Placering af kortet

  For at kunne parkere afgiftsfrit skal parkeringskortet være anbragt umiddelbart inden for bilens forrude eller en af fordørenes ruder. Ved parkering langs fortovskant kan ruden på en fordør dog kun benyttes, hvis den vender mod fortovet.

  Hvis der udstedes en parkeringsafgift og parkeringskortet ikke har været synligt placeret vil afgiften ikke blive eftergivet.

  Disse retningslinjer er gældende fra 16. november 2019.