Selvbetjening og tidsbestilling

Fartkampagne

Silkeborg Kommune deltager i SikkerTrafiks landsdækkende årlige fartkampagne.

Silkeborg Kommune deltager hvert år i SikkerTrafiks fartkampagne. Den ligger typisk i foråret.

Hvert år ringer politiet på døren hos mange familier for at fortælle, at et nært familiemedlem har mistet livet i en trafikulykke. Det frygtelige tab skal færre udsættes for i fremtiden.

Kampagnen skal få flere til at overholde fartgrænserne, så antallet af ulykker kan blive nedbragt. For høj fart er nemlig medvirkende til mange af de ulykker, der sker på vejene.

Selv de små hastighedsoverskridelser koster liv og kan medføre personskader. Hvis man kører for stærkt, skal man bruge flere meter på at bremse, hvis der sker noget uventet i trafikken.  Derfor er det vigtigt, at vi overholder fartgrænserne og kører efter forholdene. Det vil vi gerne være med til at slå et slag for med denne kampagne.

Langs kommunens veje står der i kampagneperioden ca. 65 skilte med teksten: ”Sænk Farten – en lille smule betyder en hel del”. Man kan bl.a. møde skiltene på Vattrupvej og Illervej.

En undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik viser, at kampagneplakaterne får 35 % af de bilister, der kører for stærkt, til at sænke farten.

Flere trafikdrab
Sidste år steg antallet af dræbte i trafikken for første gang i flere år. Hvis vi skal nå målet om, at færre mennesker skal miste livet eller komme til skade i trafikken, er det vigtigt, at endnu flere bilister overholder fartgrænserne. Derfor glæder det Rådet for Sikker Trafik, at 85 kommuner i hele landet er med i den aktuelle fartkampagne.

Der er mange grunde til, at danskerne kører for stærkt. Nogle gør det på grund af travlhed, og andre glemmer at holde øje med deres hastighed. Kampagnen vil minde alle om, at man bør holde øje med og respektere fartgrænserne. Det betyder meget for ens egen og andres sikkerhed i trafikken, viser undersøgelser, siger Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Politikredsene bakker altid op om fartkampagnen med fartkontroller.

Fakta:

I perioden 2011 – 2015 har 472 mennesker mistet livet i trafikulykker, hvor der blev kørt for hurtigt (kilde: Vejdirektoratet).

På Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside kan du beregne din fartbøde eller teste, om du kan nå at standse i en kritisk situation, hvis du kører for stærkt. Tjek det på: www.sikkertrafik.dk/sænkfarten