Selvbetjening og tidsbestilling

Knallerttest

Film sætter spot på farlig knallertkørsel.
Kommunen inviterede 15 unge knallertkørere med en tur på Jyllands-Ringen, hvor de fik lov at bryde loven for en dag. Et filmhold var med, og det blev til en film, som sætter fokus på farlig knallertkørsel

Vær opmærksom på at YouTube sætter cookies på din computer/tablet/mobil ved afspilning af videoen. 

 

Farlig knallertkørsel

De 15 unge skulle gennemkøre en manøvrebane med henholdsvis flade dæk, slidte bremser, en kammerat bagpå og et par promillebriller. Formålet var at lade de unge få egne erfaringer med den farlige knallertkørsel under beskyttede forhold. På den måde kommer de selv frem til konklusionen, at det er farligt.

Filmen skal være grundlag for debat både til knallertundervisningen, som begynder i foråret - men også blandt de unge selv og mellem forældrene og de unge knallertkørere. Med filmen er det de unge selv, der viser og fortæller andre unge om, hvor farligt det er, når knallerten ikke er i orden, eller når man kører fuld på knallert. Netop her i julen kan der være relevant for forældre at tage en snak med de unge knallertkørere, fordi mange af de unge måske benytter knallerten til at komme rundt til jule- og nytårsfester.

Desværre er uheldsbilledet ikke til at tage fejl af. Det er de helt unge knallertkørere på 16 og 17 år, der er overrepræsenterede i statistikken. Derfor har kommunen i samarbejde med Silkeborg Ungdomsskole og politiet valgt at have fokus på knallertkørernes undervisning.

Udover filmen bidrager kommunen også med nye lokale billeder til knallertundervisningen, så de unge kan diskutere aktuelle trafikale dilemmaer for eksempel ved rundkørsler ved Ringvejen og svære signalanlæg i midtbyen i Silkeborg.

For yderligere information, Gitte Merstrand,

Tlf: 61 14 40 34

Trafiksikkerhed på nettet

Følg med i Silkeborg Kommunes digitale trafiksikkerhedsplan