Selvbetjening og tidsbestilling

Erhvervsudvikling

Silkeborg Kommune er hjemsted for et erhvervsliv i vækst og udvikling. Erhvervslivet i Silkeborg er alsidigt, men med særlige styrkepositioner indenfor bl.a. vand, vind, oplevelser og turisme, IT, finans og produktion.

Erhvervshandleplan 2014

Spændende udviklingsmiljøer

I Silkeborg har du mulighed for at etablere din virksomhed i flere attraktive udviklingsmiljøer bl.a. på Papirfabrikken og Ferskvandscentret. På Ferskvandscentret finder du også G-kraft Park som er et udviklingsmiljø for ambitiøse vækstiværksættere.

Ambitiøs erhvervsstrategi

Silkeborg Kommune ønsker at give en god service og skabe de bedst mulige rammebetingelser for områdets virksomheder.

I 2030 stræber vi efter

  • 105.000 borgere
  • 4000 flere arbejdspladser
  • At bevare vores position i top 10 i erhvervsklimamålingerne
  • At assistere og markere grønne initiativer i kommunens virksomheder for at fremme bæredygtige løsninger og nedbringe CO2 udledningen 

Blandt landets bedste erhvervsklimaer

Silkeborg Kommune har Danmarks 8. bedste erhvervsklima. Det viser Dansk Industris årlige erhvervsklimaundersøgelse i danske kommuner i 2019.

- Vi har målrettet og systematisk arbejdet på at forbedre erhvervsklimaet i Silkeborg Kommune de sidste 10 år. Jeg er meget glad for og stolt over det resultat, vi lander på i år. Nu gælder det om at fortsætte de gode takter og blive ved med at arbejde hårdt for at skabe endnu bedre rammer. For én ting er at rykke op i Superligaen. Noget andet er at blive der. Det ved vi om nogen her i Silkeborg, siger Steen Vindum, borgmester i Silkeborg Kommune.

Siden 2010 er Silkeborg Kommune gået 82 pladser frem. Fra en placering som nummer 91 i 2010 til en 8. plads i 2019.