Selvbetjening og tidsbestilling

Udsatte borgere får det bedre af at arbejde

En ny undersøgelse viser, at job i socialøkonomiske virksomheder skaber bedre trivsel og øget livskvalitet blandt udsatte borgere.

Undersøgelsen er gennemført blandt medarbejdere i socialøkonomiske virksomheder i Silkeborg Kommune og viser blandt andet, at 57 procent af de ansatte oplever, at deres trivsel ”i høj grad” er øget, mens 43 procent svarer ”I nogen grad”.

Det er forskere på VIA University College, der står bag undersøgelsen, som de løftede sløret for på en konference for socialøkonomiske virksomheder, som Silkeborg Kommune var vært for 22. marts.

Undersøgelsen viser også, at 45 procent af de adspurgte oplever en bedre sundhedstilstand.

For en stor del af de adspurgte gælder det, at de har haft svært ved at finde fodfæste på det almindelige arbejdsmarked ofte på grund af sygdom. Men anderledes ser de ud i de socialøkonomiske virksomheder.

- Her oplever flere, at de bliver værtsat for den indsats, de kan levere med de udfordringer, de har. Det fortæller Esben Hulgård, lektor og koordinator for socialt entreprenørskab ved forskningscentret Via Samfund & Socialt Arbejde.

150 job til borgere på kanten af arbejdsmarkedet
I Silkeborg Kommune har man et mål om at skabe 150 job til borgere på kanten af arbejdsmarkedet i 20 nye socialøkonomiske virksomheder inden 2020. Og det går stærkt.

Siden 2015 er der etableret 19 nye socialøkonomiske virksomheder og 67 borgere er kommet i arbejde. Ud over en øget livskvalitet for borgerne har det givet en besparelse i kommunekassen på 4. mio. kroner.

For yderligere information

Esben Hulgård, lektor og koordinator for socialt entreprenørskab ved forskningscentret Via Samfund & Socialt Arbejde på 87 55 36 61

John Kvistgaard, projektleder på det Socialøkonomiske område i Silkeborg kommune på 21 83 70 05 eller john.kvistgaard@silkeborg.dk

 Sidst opdateret