Selvbetjening og tidsbestilling

Tre finalister fundet til den grønne pris

For andet år i træk uddeler Silkeborg Kommune Den Grønne Ærespris til en virksomhed, der går forrest i den grønne omstilling.

Hånd dypper blad i maling. Illustration til nyhed om Den Grønne Pris 2020.

Prisoverrækkelsen sker til ErhvervSilkeborgs arrangement ’Bæredygtig Business’ onsdag den 23. september 2020, hvor deltagerne skal stemme om, hvem af de tre finalister, der skal modtage prisen.

Alle tre virksomheder har høje ambitioner på det grønne område og er lykkedes med at skabe bæredygtig business. Samtidig evner de at sætte det grønne på dagsordenen til inspiration for andre virksomheder. Begge dele er centrale kriterier for at komme i betragtning til prisen.

De tre finalister er:

 

Kingo Karlsen A/S er en grøn frontløber i nedbrydningsbranchen, som er en branche, som ikke nødvendigvis forbindes med den grønne dagsorden. Virksomheden arbejder med genanvendelighed, og den miljøvenlige nedbrydning udvikles ned til mindste detalje. Samtidig knopskyder forskellige grønne forretningsområder fra virksomhedens kerneområde.

Se præsentationsvideo af Kingo Karlsen

Danfoss – og deres produkter - bidrager til at nedbringe energiforbruget over hele verden. Og bæredygtighed er grundtanken i Danfoss’ forretning. Som et nyere tiltag har Danfoss-koncernen offentliggjort, at de arbejder for at blive en CO2-neutral virksomhed i 2030. Dette skal (blandt andet) sikres ved, at Danfoss vil være førende indenfor anvendelsen af vedvarende energi.

Se præsentationsvideo af Danfoss

Dansk Energirådgivning arbejder med at gøre virksomheder mere energibesparende, og har hjulpet virksomheder til en samlet besparelse på mere end 1 million tons CO2-besparelser over årerne. Filosofien bag arbejdet med energibesparelser er, at forretningsudvikling og bæredygtighed hænger sammen. Og virksomheden arbejder målrettet med en internationalisering, som skal sikre endnu flere C02-besparelser uden for de danske grænser.

Se præsentationsvideo af Dansk Energirådgivning

Sidst opdateret