Selvbetjening og tidsbestilling

Socialøkonomisk virksomhed

I Silkeborg Kommune ønsker vi at fremme opstart og eksistens af såkaldte ”socialøkonomiske virksomheder”. Vi giver derfor en vifte af tilbud og har etableret én indgang til råd og vejledning for iværksættere og etablerede virksomheder.

En socialøkonomisk virksomhed er karakteriseret ved, at virksomhedsdrift på almindelige markedsvilkår går hånd i hånd med en høj grad af social ansvarlighed i virksomhedens ansættelsespraksis og virksomhedskultur.

Således ansættes typisk borgere, der har svært ved at fungere i et almindeligt job, f.eks. fysisk og psykisk handicappede, udviklingshæmmede, sindslidende osv.

Silkeborg Kommune har, i samarbejde med erhvervSilkeborg, Frivilligcenter Silkeborg og Jobcenter Silkeborg udarbejdet en række tilbud til virksomheder og ildsjæle, der både ønsker at drive forretning og som samtidig brænder for at forbedre livskvaliteten hos en række borgere, ved at tilbyde dem en meningsfuld funktion på en arbejdsplads. 

Silkeborg Kommunes strategiplan SØV Strategi 2015-2020 - Silkeborg Kommune

Hvis du vil vide mere om Silkeborg Kommunes tilbud til socialøkonomiske virksomheder kan du kontakte Projektleder John Kvistgaard, mobil 21 83 70 05 eller på mail : john.kvistgaard@silkeborg.dk

Initiativet støttes af:

erhvervSilkeborg - Frivilligcenter Silkeborg - Jobcenter Silkeborg