I marts 2018 besluttede Børne- og Ungeudvalget at igangsætte en analyse af det specialiserede område med fokus på organisering, visitationer og muligheder for at foretage justeringer. I analysens konklusioner, som blev fremlagt for Børne- og Ungeudvalget i juni 2018, fremgik det bl.a. at:
Som støtte til at fastholde flere elever i den almene folkeskole, peges der på, at kommunens supportfunktioner i højere grad skal kunne understøtte skolerne ved at arbejde med:
- Praksisnær udvikling, som skal ske fleksibelt og koordineret
- Support skal finde sted i praksis med udgangspunkt i den kontekst/udfordring der ér
- Supporten skal bidrage til merviden og merkompetencer, så skolen kan fortsætte arbejdet selv
- Support skal arbejde med fokus på lokal forankring
- Supporten skal understøtte, at barnet bliver i eget lokalmiljø
- Formålet med support er, at de voksne omkring børnene gør noget andet, end de plejer.
Derudover blev der fra medarbejdere på skolerne, ledere og ikke mindst internt i Skoleafdelingen peget på, at de kompetencer, som medarbejdere i henholdsvis PPR og Pædagogisk Udviklingssektion/Videncentrene har, med fordel kunne spille bedre sammen og dermed være med til at understøtte skolernes behov bedre. Der er brug for både special og almen pædagogisk viden og support, hvis vi skal lykkes med flere elever i den almene folkeskole.
Skolechefen besluttede derfor, at der skulle arbejdes videre med en intern reorganisering af Skoleafdelingens tre sektioner. Afdelingsledelsen arbejdede i foråret 2019 med at afdække mulige modeller for intern organisering i forhold til at løfte opgaven bedre.