Selvbetjening og tidsbestilling

Dagplejer Anita Roerholt Michaelsen

Anita er dagplejer i Sejs/Svejbæk. Vælg dagpleje hvis du vil give dit barn en hverdag i et lille og trygt miljø.

Hvem er jeg:

Jeg hedder Anita, og jeg har været dagplejer siden 2006.

Jeg har en dejlig familie, som inkluderer min mand, Rasmus, og vores børn Maria (1996) og Joachim (1999).

Jeg har en køkkenuddannelse, og glæden ved naturlig (økologisk) mad afspejler sig i kosten i min dagpleje. Min tilgang til maden har stor positiv indflydelse på børnenes madvaner.

Jeg er en åben, positiv og meget kærlig person, som vægter at gøre en forskel for det enkelte barn. Barnet skal mærke, at det er holdt af.

Jeg sætter udeliv med børnene meget højt, og i perioder hvor vejret er med os vil jeg kalde min dagpleje for en naturdagpleje. Det er ude i naturen vi bliver hele mennesker. Naturen er fyldt med masser af spændende ting og dyr. Aktiviteter i naturen støtter ligeledes børns motoriske udvikling, og giver dem forskellige færdigheder.

Jeg har en meget stor og dejlig lukket have, som børnene kan boltre sig i. Jeg tager også i skoven, og kigger på dyr, samler kogler, blade, og hvad børnene ellers bliver optaget af.

Jeg låner mange bøger til børnene, på biblioteket. Jeg holder meget af at gå på opdagelse i bøgerne, sammen med børnene. Det er vigtigt for mig at styrke børnene, både motorisk og sprogligt.

Jeg arbejder tæt sammen med en sød kollega. Vi laver fælles aktiviteter, og hjælper hinanden med børnene. Børnene vænner sig derved også til at være sammen i større grupper, og danne venskaber.

Jeg deltager i de uddannelser og kurser, som Silkeborg Kommune tilbyder.

Hvad er et godt børneliv ved mig:

Det er vigtigt for mig at barnet kan mærke at det er holdt af.

At barnet trives, og udvikler sig.

Sådan er min hverdagsrytme:

Når barnet kommer om morgenen, tager jeg en kort snak med mor eller far om, hvordan barnet har de, hvordan barnet har sovet m.v.

Jeg har afsæt i barnet før aktiviteter planlægges. Hvis barnet er træt, er der mulighed for at slappe lidt af med dyne og bøger inde på madrassen. Det er stærkt vanedannende.

Er vi udenfor, sætter vi os med bøger, hvis barnet har brug for stilletid.

Om sommeren er vi som oftest ude hele dagen. Hvis vi tager på udflugt, tager vi af sted kl. 8.30.

Jeg har min barnevogn, og alt det med som vi skal bruge den givne formiddag. Vi er hjemme igen før der skal soves til middag.

Når der skal soves, arrangerer jeg stilletid med bøger eller sovemusik, i barnevognen ude under det store halvtag, som er tilknyttet mit hus.

Både børnene og jeg elsker dette sted, som giver os mange muligheder i hverdagen.

Når børnene vågner igen efter deres lur, er jeg sammen med dem mens de vågner.

Der er igen bøger, evt. stillemusik og mulighed for at finde sig selv igen.

Sådan skaber jeg miljøer for leg og læring:

Når jeg skaber læringsmiljøer for børnene, tager jeg afsæt i, hvad barnet interesserer sig for i den givne periode, eller har behov for. Hvis et barn eksempelvis er meget optaget af køretøjer, låner jeg bøger på biblioteket der afspejler denne interesse. Vi kan ud fra dette have nogle hyggelige snakke.

Både inde og ude er der områder med plads til fordybelse, og hvor bøgerne er til fri afbenyttelse. Det kan enten være sammen med mig, eller alene.

Er det i en periode hvor der er fokus på motorik, laves en motorikbane udenfor, enten hos mig eller hos min søde kollega. m.v.

I visse perioder er der ekstra meget fokus på sang med børnene, hvor adskillige sangbøger tages med rundt udenfor. Det kan være i hulen nede i baghaven, i forhaven, hvor der er dejligt køligt om sommeren, eller i min kollegas have.

Jeg synger naturligvis også med børnene indenfor, når vejret ikke er til det.

Forældresamarbejdet:

Jeg lægger vægt på at have et godt forældresamarbejde, med åbenhed, humor, forståelse og gensidig respekt.

Husdyr:

Nej, jeg har ingen dyr.

Sådan ser der ud hjemme hos mig

Foto Galleri

Sejs Svejbæk

Pædagogisk leder Gudrun Thure Jensen mobil nr. 30 66 43 12