Selvbetjening og tidsbestilling

Dagplejer Else Marie Ladegaard Jensen

Else er dagplejer i Vinderslev. Vælg dagpleje hvis du vil give dit barn en hverdag i et lille og trygt miljø.

Portræt Else Marie Ladegaard Jensen

Hvem er jeg:

Jeg hedder Else Marie og er så heldig, at jeg er blevet ansat som kommunal dagplejer 01.06.20.

En længe spirende drøm, som for mig realiserer ønsket om at kunne give min fulde opmærksomhed og nærvær til den lille børnegruppe.

Jeg er uddannet pædagog og har arbejdet som sådan i integrerede daginstitutioner, primært som børnehavepædagog og med erfaring fra vuggestue.

Jeg bor på en nedlagt landbrugsejendom i Hauge med min familie, som består af min mand Jesper og vores tre teenagebørn, Anne, Ida og Mads. Familien rummer også vores labradorhund Theo og katten Mitte.

 

Hvad er et godt børneliv hos mig:

Drivkraften i min dagpleje er kontakten og relationerne sammen med en legende og nysgerrig tilgang til verden hvor vi møder, oplever og sanser livet sammen – på gulvet og i børnehøjde.

Hvor der er tid, ro og kærlighed, hvor barnet af mig mærker sig værdsat og elsket og indgår i et samhørigt fællesskab i den lille, trygge, overskuelige gruppe.

Relationerne hos mig på kryds og på tværs er basen for at det enkelte barn og gruppen trives, erfarer og lærer og barnet frit bevæger sig, drevet af naturlig nysgerrighed som, jeg vil gøre mit bedste for at pirre, opmuntre til, give liv og fange med glade oplevelser; i øjeblikket såvel som i planlagte aktiviteter og samvær.


Vores store grund rummer mange muligheder for udflugter og naturoplevelser, og haven med legeredskaber, træer, blomstrende buske, hemmelige huler og gange, danner base for dagligt udeliv.

Jeg glæder mig over min nye spændende hverdag i stadig udvikling og synes det er berigende hver gang der træder et lille menneske ind ad min dør og som jeg har fornøjelsen og æren af at vokse og blomstre sammen med.

TAK – og ikke mindst: Velkommen hos mig.

 

Sådan er min hverdagsrytme:

Morgenstunden er stille med hyggelig belysning og stemningsfuld musik.

Der er morgenmad og hygge, leg og tæt kontakt.

Ved 9.00 tiden spiser vi formiddagsmad og ved samme lejlighed har vi ofte sang, rytmik, eller fortælling og en snak om dagens indhold så vi ved hvad der skal ske bagefter.

Som oftest er vi ude i naturen, har aktiviteter i haven hvor legeområdet er med gynger, trampolin, sandkasse, legehus og køretøjer, eller vi begiver os på udflugt, f.eks. til det sorte hus ved vores mose hvor aktiviteterne, der passer til dagens indhold, medbringes.

Her spiser vi ofte madpakken.

Vi plukker bær, frugt og grøntsager i vores store køkkenhave, skræller, snitter og skærer - måske bagte børnene brombær muffins den dag, måske blev der bagt æblehorn.

Børnene bliver præsenteret for jord til bord aktiviteter.

I æblerne finder vi måske en larve, den synger vi om, vi bevæger os ligesom den og vi bygger måske dens hule - en kokon, og folder os ud som flyvende sommerfugle.

Vi læser bøger, der handler om de emner vi fordyber os i. Jeg holder af at integrere alle læreplanstemaer i det aktuelle fokus, så børnene oplever og sanser så bredt som muligt.


Kl. 11.00 spiser vi frokost, ude eller inde og samler op på formiddagens begivenheder via dialog, sang og fortælling i en stille stund og efterfulgt af fælles hygge på gulvet med små bøger og derefter en lur i barnevogn eller på madras.

Børnene tilbydes eftermiddagsmad efterhånden som de står op og ofte hygger vi samtidig ved bordet med at tegne, lave puslespil, sætte perler på snor osv.

Ofte når vi endnu engang at komme en tur ud at lege og bruge naturens råderum inden barnet bliver hentet.

 

Sådan skaber jeg miljøer for leg og læring:

Jeg forsøger altid at vurdere legemiljøerne med børnebriller på.

Det skal være sjovt og spændende at opholde sig i de inde- og uderum jeg tilbyder børnene.

Nysgerrighed og sanser skal pirres, det skal være rart og udviklende at lege og være barn hos mig.

Derfor laver jeg små ændringer, f.eks. efter årstid, børnenes interesser, alder eller det jeg gerne vil udfordre børnene med.

Udflugtsmulighederne i området er mange.

Der er Hauge sø hvor vi medbringer spand og skovl, en gård med køer og maskiner som vi besøger, flere ruter med grusveje hvor vi møder varieret natur og dyreliv, og af og til går vi til Vinderslev og er sammen med de andre børn og dagplejere i Byparken.

En fredag om måneden møder vi alle ind i Vinderslev børnehave til legestue. Det giver et godt kendskab til det kommende møde med børnehavelivet.

 

Forældresamarbejdet:

Den daglige snak om barnets oplevelser og trivsel er guld værd så vi sammen kan give barnet de bedste vilkår for en god dag.

Det skal være trygt for forældre at aflevere barnet hos mig og med vished om, at barnet har det godt når det er her.

Vi skal bane vejen for barnet i fællesskab, og gode ideer modtages med tak.

 

Husdyr:

Ja, jeg har hund og kat. En sort labrador, som hedder Theo, og en kat, der hedder Mitte. 

 

Sådan ser der ud hjemme hos mig

Vinderslev

Pædagogisk leder Bodil Lauge Jakobsen mobil nr. 30 66 43 16