Selvbetjening og tidsbestilling

Dagplejer Hanne Lodahl

Hanne er dagplejer i Alderslyst. Vælg dagpleje hvis du vil give dit barn en hverdag i et lille og trygt miljø.

Hanne Lodahl

Hvem er jeg:

Jeg har været ansat som dagplejer i Silkeborg Kommune siden 1990 og jeg har især været glad for arbejdet, fordi det har bekræftet mig i, at i dagplejen er det børnenes tryghed, der kommer i første række.

 

Hvad er et godt børneliv ved mig:

I mit hjem foregår der hver dag aktiviteter, som børnene kender og genkender: Sang, højtlæsning og udeaktiviteter for eksempel.

Vi laver det, barnet er optaget af lige nu. Det er alt sammen med til at styrke venskaberne, fællesskabet og det enkelte barn - og samtidig lærer de store børn at hjælpe de små.

 

Sådan er min hverdagsrytme:

Fra 1. august 2019 fungerer jeg som dagplejer for de børn, der må undvære deres egen dagplejer, som kommunen har sendt på de obligatoriske kurser.

Derfor er det typisk, at det er i perioder af kun tre uger ad gangen, jeg tager imod en gruppe børn. Det gør min dagpleje lidt anderledes, men jeg vil tilstræbe mig på at gøre skiftet mellem dagplejehjemmene så lempeligt som muligt for børnene.

Vi har i området generelt et godt samarbejde dagplejerne imellem, så selvom der i nogle uger kommer til at foregå noget lidt anderledes i børnenes hverdag, vil vi kunne tage nogle af traditionerne fra børnenes "egen" dagplejemor med ind i hverdagen hos mig, og det er samtidig trygt, at det er den samme børnegruppe, barnet er i, selvom dagplejeren må være væk fra dem i nogle uger for at gøre sig selv endnu dygtigere.

 

Sådan skaber jeg miljøer for leg og læring:

Først og fremmest ved at skabe trygge rammer og genkendelighed i det, vi foretager os.

Mål og midler ændrer sig naturligvis i forhold til netop de børn, som aktuelt er i mit dagplejehjem.

 

Forældresamarbejdet:

Åbenhed, ærlighed og vilje til at sætte børnenes behov og vilkår i centrum.

 

Husdyr:

Nej, jeg har ingen dyr.

Alderslyst