Selvbetjening og tidsbestilling

Dagplejer Vicky Nørtoft Jensen

Vicky er dagplejer i Silkeborg syd og midtby. Vælg dagpleje hvis du vil give dit barn en hverdag i et lille og trygt miljø.

Bolig:

Hus

 

Husdyr:

Nej, jeg har ingen dyr. 

 

Max antal børn: 5

Jeg er uddannet folkeskolelærer med bl.a. fagene biologi og natur/teknologi. Min familie og jeg bor i en dejlig, lys villa med tilhørende have, der lægger op til leg og opdagelse. Jeg bor sammen med min kæreste Christian (født 1986) og vores datter Claire (født 2013).

Hverdagen hos mig bærer præg af en let genkendelig rutine, hvor aktiviteter ud af huset typisk ligger om formiddagen. Det kunne være leg i haven, et besøg hos en kollega, en tur i barnevognen eller noget helt fjerde.De fleste af ugens dage bager jeg selv vores brød, og jeg lægger vægt på, at en stor del af kosten er økologisk.

Jeg elsker naturen, og hos mig er det en selvfølge, at vi bruger uderummet og er nysgerrige på naturen sammen. F.eks. hjælper børnene med at forspire grøntsager og plante dem ud i vores køkkenhave og drivhus om foråret. På den måde kan vi følge med i, hvordan de vokser og høste frugten af vores arbejde sidst på sommeren.

Derudover elsker jeg at lege, synge, danse og læse masser af bøger sammen med børnene. Det skal bogstaveligt talt være en leg at lære og udvikle sig. Derfor er jeg også meget interesseret i, hvad der optager børnene, så dette bliver afsættet, jeg planlægger vores dage ud fra.
Det har også stor betydning for mig, at børnene gradvist bliver mere selvhjulpne, så de f.eks. kan spise selv, tage overtøj og sko på samt hjælpe til med borddækning osv. Det styrker børnenes selvtillid og giver mod på at møde flere udfordringer fremadrettet. Selvværdet bliver også styrket, når børnene kan tage aktiv del i dagligdagen og dermed udfylde en betydningsfuld rolle for fællesskabet.

Børnene skal frem for alt føle sig trygge, når de er hos mig. De kan altid få et kram, et skød at sidde på eller en hånd at holde i, når de har brug for det. I det hele taget betyder fællesskabet og relationerne utrolig meget for mig.
Vi har alle betydning for, at hver enkelt trives og udvikler sig bedst muligt - derfor samles vi også om mange af vores aktiviteter, hjælper hinanden og fejrer det, når noget, vi har øvet os på, endelig lykkes.

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt for mig at fremhæve, at jeg prioriterer forældresamarbejdet meget højt. Som forældre skal man være tryg ved at aflevere sit barn hos mig og kunne komme med både stort og småt, som måtte have indflydelse på, hvordan ens barn trives og udvikler sig.
Jeg tror på, at børnene har de bedste rammer for at udvikle sig og lære, når vi som forældre og dagplejere tager hånd om små og store udfordringer sammen.

Jeg glæder mig til at møde jer!

 

 

Sådan ser der ud hjemme hos mig

Silkeborg syd og midtby