Selvbetjening og tidsbestilling

Silkeborg Kommunes Kulturpris 2014

Niels Carlsen og Henrik Svenning fik hver sin pris.

I år har Kultur- , Fritids- og Idrætsudvalget valgt at dele to priser ud, fordi der var så mange indstillede at vælge imellem, som alle sammen gør et helt fantastisk stykke arbejde.

Henrik Svenning (øverste foto) modtog prisen for sit mangeårige arbejde i musikkens tegn i Silkeborg, hvor han er kapelmester ved nytårskoncerten og manden bag Musical Silkeborg.

Hans betydning for musiklivet i Silkeborg er stor. Han er en af hovedkræfterne bag Silkeborgs efterhånden traditionsrige musicals i Jysk Musikteater. Uden hans imponerende indsats ville Silkeborg ikke have opnået positionen som en af Danmarks førende musicalbyer, der trækker publikum til fra alle landsdele.  

Kulturprismodtager Niels Carlsen
Niels Carlsen modtager prisen for sit store arbejde med gennem mange år med at skabe kulturoplevelser for blandt andet handicappede. Niels Carlsen er idémand og koordinator for Fest-i-vand.

Fest-i-vand har fejret 20 års jubilæum. Med en kæmpe scenografi bygget op i Them Svømmehal udviklet af forskellige kunstnere og kreative personer er Fest-i-vand et helt enestående kulturarrangement, der er tilrettelagt på de handicappedes præmisser og som tiltrækker gæster fra det meste af landet.

Niels Carlsen har også været med til at starte andre initiativer op, som for eksempel Kunstbussen.

Kulturprisen gives hvert år til en enkeltperson, gruppe, forening, institution eller lignende, der i særlig grad har ydet en indsats for kulturlivet i Silkeborg Kommune eller i særlig grad har gjort kommunen kendt udadtil i en kulturel sammenhæng.

Kulturprisen har en værdi af 5.000 kroner.

Læs om tidligere vindere