Selvbetjening og tidsbestilling

Oversvømmelser: Pas på vand på vejene – risiko for lukning af store veje i Silkeborg

Kør forsigtigt, der er vand på vejene. Blandt andet på de tre store veje i Silkeborg by: Vestre Ringvej, Søvej ved Rådhuset og Viborgbroen/Christian 8.s Vej ved Kvickly. Der er desuden risiko for, at vejene lukker i løbet af aftenen og natten på grund af oversvømmelser, tiltagende blæst og bølger.

Krisestaben, der er nedsat af beredskabet Midtjysk Brand & Redning og Silkeborg Kommune advarer om vand på vejene og risiko for, at tre store veje i Silkeborg by kan lukke i løbet af aften eller natten på grund af oversvømmelser, tiltagende blæst og bølger.

Viborgbroen/Christian 8.s Vej ved Rådhuset
Der er vand på vejbanen. Kør forsigtigt. Når vinden tager til i løbet af eftermiddagen, aftenen og natten er der risiko for at bølgerne fra Silkeborg Langsø på grund af den høje vandstand kan underminere broen og vejen. Silkeborg Kommune har etableret løbende overvågning af vejen og broen hele aftenen og natten, hvis det bliver nødvendigt at lukke broen. Der kører dagligt 20.000 biler i døgnet på Viborgbroen/Christian 8.s Vej.

Søvej ved Rådhuset
Der er vand på vejbanen og skiltet med nedsat hastighed. Kør forsigtigt. Vandet kommer op nedefra og kan derfor ikke forhindres med watertubes. Der er risiko for, at oversvømmelserne når et omfang, så vejen må lukkes i løbet af aftenen eller natten på grund af blæst og bølger. Der kører dagligt 11.000 biler i døgnet på Søvej.

Vestre Ringvej
Der er vand på vejbanen og skiltet med nedsat hastighed. Kør forsigtigt. I løbet af aftenen placerer beredskabet watertubes på det mest udsatte sted for at forhindre mere vand på vejen fra Silkeborg Langsø, og for at holde vejen åben. Der kører dagligt 5.000 biler i døgnet på Vestre Ringvej.

Sørkelvej, Funderholmevej og Tollundvej
De tre veje er blevet lukket på grund af store vandmængder på kørebanen.

Tirsdag 25. februar 2020 kl. 13 blev der målt den foreløbigt højeste vandføring nogen sinde ved slusen i Silkeborg med 53.500 liter i sekundet. 47.000 liter i sekundet er definitionen på en 100 årshændelse.

Midtjysk Brand & Redning og Silkeborg Kommune følger situationen nøje.

Sidst opdateret