Selvbetjening og tidsbestilling

Mere velfærd med smartere løsninger

I 2014 har vi løst flere opgaver på nye og smartere måder. Det skaber mere velfærd inden for de samme rammer. Med Digital Post sparer både borgere og kommunen portoen og papiret, vi skifter til LED-belysning, der er langt billigere i drift og forældre kan klare betalingen for frugtordningen hjemmefra på vores nye webshop. Læs mere om de forskellige initiativer, der skaber mere velfærd.

Digital Post for alle over 15 år

Det offentlige bliver mere digitalt

Fra 1. november 2014 fik alle borgere, der ikke er fritaget, en digital postkasse. Digital Post skal være med til at give en mere tidssvarende og moderne offentlig service, der passer til, at danskerne allerede i høj grad er digitale. Derudover sparer Digital Post både borgerne og kommunen for udgifter til porto, papir og håndtering af papirer. 

Vi skal hjælpe hinanden med Digital Post

Telefon-hotline hjælper midtjyske borgere med Digital Post

Flere unge skal tilmelde sig Digital Post 

Læs mere om Digital Post

Kejlstruplund Rusmiddelcenter flytter under samme tag

Rusmiddelcenter

Rusmiddelcenter Silkeborg flytter i nye og bedre lokaler på Kejlstruplund, som tidligere har været plejecenter. De nye lokaler betyder, at Rusmiddelcenteret samler tre af sine fem adresser under samme tag. Det giver fordele for både borgere og medarbejdere, fordi der bliver større mulighed for at samarbejde på tværs. 

Nyt rusmiddelcenter

Se billeder fra flytningen

Kejlstruplunds hjemmeside

Mindre energispild med LED-belysning

Vi afprøver den nyeste velfærdsteknologi i forsøgsbolig

Ældre dame ved håndvask

I forbindelse med at Silkeborg Kommune skal bygge det nye Marienlund Plejecenter har vi opført en forsøgsbolig.

I forsøgsboligen har vi afprøvet nye løsninger inden for byggeteknik og velfærdsteknologi. På den måde er vi blevet klogere på, hvordan vi skaber hjemlige og fleksible boliger, der skaber de bedste rammer for rehabilitering og et godt liv for både ældre og handicappede borgere. 

I 2014 besøgte en delegation fra Kina forsøgsboligen for at blive opdateret på den nyeste viden inden for velfærdsteknologi. 

Rejser 7000 km for ældrepleje

Se Marienlund forsøgsbolig


Vi styrker aktivt medborgerskab

logo for medborgerskab med hænder, du gør en forskel

Det vrimler med muligheder for at blive frivillig i Silkeborg Kommune. Aktivt medborgerskab og frivillighed var indsatsområde i 2014, fordi vi tror på, at når fagpersoner og frivillige samarbejder, kan vi levere den bedst mulige service.

Frivillig i Silkeborg Kommune

Plejecentre styrker kommunikationen med borgere

Silkeborg Kommune får egen webshop

Billede fra Colourbox. Kan frit benyttes.

Det er blevet lettere at købe billetten til skolefesten, frugtordningen og erstatningsbuskort på skoler i Silkeborg Kommune. En ny webshop sikrer, at forældre og kontormedarbejdere slipper for at jonglere med girokort og kontanter.


Skoler og forældre tager godt imod webshop

Se webshoppen